Yazı Detayı
26 Mart 2021 - Cuma 11:00
 
Tek Kuşak Tek Yol Projesi ve Çin Hegemonyası
Muhammet BİNİCİ
info@muhammetbinici.com
 
 

 

TEK KUŞAK TEK YOL PROJESİ VE ÇİN HEGEMONYASI

 

Çin asırlar boyu Doğu Asya’ya sıkışmış yüzünü Pasifik okyanusuna çevirmiş bir ülkedir.

 

Çevresi; doğusunda çok nüfuslu Japonya – Filipinler, güneyde güneydoğu Asya ülkeleri, Endonezya ve Hindistan ile çevrilmiş kabaca dünya nüfusunun yarısından fazlasının oturduğu bir bölgedir.

 

Çin’in kıtasından taşma istikameti genellikle batı yönünde olmuştur. Çin, MÖ si yüzyıllarda Akdeniz ticaret havzası ile ticareti İran- Kafkasya üzerinden geçen yollar ile Çin Seddi üzerinden yapıyordu. Bilinenin aksine Çin Seddi, Çinlileri kuzeyden gelen akınlardan koruyan güvenli bir kale olmakla birlikte üzerinden iki atlı yük arabasının yan yana geçtiği dönemin en önemli ticaret yollarından biri idi.

 

Çin nüfusu arttıkça doğuya doğru genişleyemeyeceği için rotasını batıya çevirmiştir. Tibet üzerinden giden istikametin karşısına “Himalaya Dağları” çıkmıştır. Yönünü kuzeye çevirdiğinde karşısına Türkistan “Gobi Çölü” ve “Tanrı Dağları” Çin’i karşılamıştır. Buradaki dağların 5 bin metreden yüksek olduğu düşünüldüğünde uçsuz bucaksız otlaklar insanlara hayvancılıktan başka bir geçim yolu sağlamıyordu. Tarih boyunca sulak arazilerde tarım yapmaya alışmış çalışkan Çin köylüsü “Sarı Nehrin” açtığı vadilerde “LÖK Bulutları”nın getirdiği bereketli topraklarda yer yer bir yılda 3 kez mahsul alıyordu. Dolayısıyla Çin köylüsü topraklarını batıya doğru genişlemeyi pek cazip bulmuyordu. MÖ ki YY. da Asya’daki mesafelerin devasa olması, Asya bozkırlarının tarıma elverişli olmaması ekonomi ve ziraatın doğu Çin’de gelişmesine yol açmış, Orta Asya’da ise ekonomi, şehir ve vadilerde gelişmiş, mesafelerin büyüklüğü Çin’i kendi içine hapsetmiş ve Çin dışarıya çıkamamıştır.

 

Özellikle Asya’da meskûn bulunan Türk kavimleri devasa mesafeleri teşkilatçılık ve üstün askerlik yeteneği ile birbirine bağlamıştı. Çin bu güce kafa tutmaya da cesaret edemiyordu. MS 750 yılında Çin’in Talas Muharebesi ile Orta Asya’yı ele geçirmeye teşebbüs ettiğine şahit olduk. Ancak Türklerin Müslüman Arapların yanında saf tutması, Çin’in mağlup olması ile sonuçlandı. Bu yenilgi ile Çin, yeniden kendi kıtasına itildi ve hapsoldu. Uzun bir sürede bu durumdan kurtulamadı. MS 1200’lü yıllara gelindiğinde Cengiz Han ortaya çıktı. Bölgedeki Türk devletleri ile ittifak ederek Moğol hegemonya alanını genişletti ve Çin’i baştan sona işgal etti.

 

MS 1700’lü yıllara gelinceye kadar Çin Orta Asya ile ilgilenemedi. MS 1550’den itibaren doğuya doğru genişleyen Rus Çarlığı senede 100 KM doğuya doğru genişleyerek MS 1650 yılına gelindiğinde 11 bin km ileri giderek Kamçatka Yarımadası’na ulaştı. Hatta Kamçatka Yarımadasını da aşarak Alaska’yı ele geçirdi. Rus jeopolitik düşüncesi Sibirya’yı ve Kuzey Buz Denizini emniyetine aldıktan sonra güneye sarkmaya karar verdi. MS 1750’den 1850’ye kadar olan süreçte Orta Asya Türk Hanlıklarını Kafkasya’daki Osmanlı topraklarını ve Balkanlardaki Osmanlı topraklarını baskı altına alıp birçok yeri ele geçirdi. Bu süreçte Doğu Türkistan Rusya ve Çin arasında tampon bölge olarak kaldı. Yarı özerk pozisyonda olan Doğu Türkistan o günkü şartlarda demiryollarının Orta Asya’ya ulaştırılmamış olması sebebi ile dünya ticaretine aktif olarak katılamadı. Bu süreçte Doğu Türkistan dış ticaretini Çin ile yaptı. Çin Talas Muharebesinden 1000 yıl sonra tekrar batıya doğru açılmaya karar verdi. 1800’lerden itibaren Doğu Türkistan’ı işgal etmeye kalktı. Bölgedeki Rus-Çin-İngiliz rekabeti bu ilerleyişi frenledi. Ancak Çin’in batıya doğru genişleme süreci halen devam etmektedir.

 

1905 Rus - Japon Savaşında Ruslar ağır bir yenilgi alınca Doğu Türkistan’daki Çin nüfusu kuvvetlendi. 1917 Rus ihtilalinden sonra kominizim Çin’de de yayılmaya başladı. Çin 2. Dünya savaşına kadar büyük bir kargaşanın içinde kendini buldu. Sun Yat-Sen, Çan Kay Şek, gibi geleneksel Çin’i temsil eden liderler Mao Zedung’a yenildiler 2. Dünya savaşı içinde Çin komünizme teslim oldu. 1945 – 1949 arası Doğu Türkistan bağımsız hale geldi. O günkü Doğu Türkistan liderleri geleneksel ticari ağlar sebebi ile Rusya ve Çin arasındaki tercihlerini Çin’den yana kullandılar. Çin komünizm devrinde 1980’lere gelinceye kadar halkın yarısı aç bitap ve perişan halde idi. 1980’lerde doğu blokunu parçalamak için Amerikan yönetimi Richard Nixon’ un Çin ziyaretinden sonra Amerikan kapitalistleri (Küresel elitler) Çin ile anlaşarak yatırımlarını Çin’e yaptılar.

 

Küresel elitler bu anlaşma ile Çin’in dönüştürülmesini öngördüler. Yaklaşık 2,5 asırdan bu yana İngiliz işgalinde kalmış olan Hong Kong çok miktarda Mason yönetici yetiştirmişti. Bu Mason yöneticiler Kızıl Çin idari kademelerinde görev aldılar. Bu görevlendirmeden sonra küresel elitler Çin yönetimine hâkim oldular, Çin köylüsünü ve işçisini köle işçi olarak çalıştırmayı kabul ettiler.  İşçiler Aylık 1 USD’den çalıştırıldılar. Günümüzde bu ücret aylık sadece 95 USD’dir. Çin fabrikalarının tamamına yakını küresel elitlerin malıdır. Çin halkı 1980’lerden bu yana köle iş gücüdür. Çin’in kendi enerji kaynakları olmaması sebebi ile Doğu Türkistan maden yatakları ve petrol-kömür gibi enerji kaynaklarını kullanmaktadır. Doğu Türkistan Çin’in ihtiyacının 1/3 ile 100’de 100’ünü karşılamaya başladı. Xi Jinping yönetimi mademki Çin halkı köle iş gücü, bizde Doğu Türkistan’ı köleleştiririz diye yeni bir asimilasyon politikası başlattı. Orta Asya’da özellikle Kırgızistan’da büyük araziler satın almaya başladı. Buradaki amacın ileriki zamanlarda fırsat çıkınca Orta Asya’yı ele geçirmek olduğu görülmektedir. Çin’in “tek kuşak tek yol projesi“ insanlığa karşı bir dayatma Çin’in hegemonik tutumun bütün milletlere karşı zorlama aracı olarak ortaya çıktı. Bu yol Pekin’den başlayıp Orta Asya’dan geçip İstanbul’a. İstanbul’dan Londra’ya kadar uzanan bir yol olduğu söylendi. Bunun denizden gelen kuşağı ise Güney Doğu Asya’dan İran’a, İran’dan Akdeniz Akdeniz’den Atlantik Okyanusuna ulaşıyordu. Çin dayatmacı hedeflerini gerçekleştirmek için Afrika’da birçok yatırımlar yaptı. (demiryolu, karayolu, demir çelik fabrikaları, limanlar, maden arama tarama, büyük inşaat işlerini üstlendi. ) Çin’in bunları babasının hayrına yapmadığı ortaya çıkınca önce proje “Tek Yol Tek Kuşak Projesi” olarak adlandırılmışken tepkilerden sonra “Bir Yol Bir Kuşak” şimdi de ismini cazipleştirilerek hegemonik görümünü renksizleştirerek “Kuşak Yol Projesi” adını verdiler. Atalarımızın dediği gibi “Ağuyu altın tas içinde sunarlar” işte Çin’de projeyi kelime oyunları ile süsleyerek dünyaya sunuyor. Ayrıca ülkeleri borçlandırma, tarım arazisi satın alma stratejisi ile de önünü açıyor.

 

Bu projenin maksadını açıklamadan önce kuşak yol projesinin asıl amacının ne olduğuna işaret etmek isterim.

 

  1. Bu proje hegemonik bir projedir.
  2. Bu proje Çin’in Dünyanın lideri olmasını hedeflemektedir.
  3. Bu proje Çin’in liderliğinde askeri diktatörlük projesidir.
  4. Doğu Türkistan zulmünde görüldüğü üzere bütün insanlığı köleleştirmeyi hedeflemektedir.
  5. Çin dini ve kültürü ilkel bir misyonu temsil ettiğinden dolayı insanlık için baş belasıdır.  (Sırtı gökyüzüne bakan her şeyi;  yılan, fare-sıçan, hamamböceği, yarasa gibi hayvanları yiyorlar. Bazı canlıları öldürmeden diri diri yiyen, kedi-köpek evcil hayvanlarla beslenen ilkel bir millet. Ulvi bir dini temsil eden Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz bir Çinlinin elinin değdiği karpuzu yemekten midesi bulanmaktadır. Ne yazık ki Çinlinin elinde esir ve garip duruma düşmüş, hapishanelerde-toplama kamplarında onlardan sözde medeniyet öğrenmektedir!?)
  6. İlkel bir misyon temsil eden bu proje medeniyet değerlerine düşman bir projedir. (Konfüçyüs Enstitüsü falan diyorlar ama Çin medeniyeti Afrika’nın ilkel kabilelerinden daha vahşi ve daha insanlık dışıdır.)

 

Kuşak yol projesi engellenmediği takdir Çin Orta Asya Rusya Federasyonu dahil bütün Asya’yı işgal ederek Avrupa’ya ulaşacaktır.

Güneyde Afrika üzerinden kuzeye yönelecek Avrupa’yı çembere alacaktır zaten günümüzde Filipinler ve Japonya arasında bulunan adaları ele geçirmek için büyük ölçüde silahlanma yarışı başlatmıştır. Bölgede askeri operasyonlar-kuvvet gösterileri yapmaktadır. Ağzından ateş saçan ejderha, Yahudi’nin sermayesi ile insanlığı ve medeniyeti tehdit etmektedir. Yahudi küresel elitler bu gidişle kendi sermayesi içinde boğulacaktır. İnsanlığa işkence zulmünü, istihbaratı ve sinsi stratejileri öğretmiş bir milletin eline güç geçince akla fikre gelmeyecek fenalıkları yapacağı kesindir.

 

Kuşak yol projesini sonraki yazımızda daha teferruatlı değerlendirmeye devam edeceğiz.

Şimdilik selam ve dua ile Allah’a emanet olunuz!..

 
Etiketler: Tek, Kuşak, Tek, Yol, Projesi, ve, Çin, Hegemonyası,
Yorumlar
Yazarın Diğer Yazıları
15 Mart 2024
Gökdelenlerin Gölgesindeki İroni: Depremler, Sıfır Atık ve Kentsel Dönüşüm
03 Mart 2024
Zihinsel esaret: Afyonların ardındaki gerçek tehlike ve islami değerlere sadık kalma çağrısı
21 Şubat 2024
Görünmeyen Düşman: Kutuplaştırma ve İdeolojik Savaş
15 Şubat 2024
Dikey Yapılaşma ve Mahalle Kültürünün Erozyonu: Bir Hikâyenin Ardında Saklı Öğütler ve Tehlikeler
11 Şubat 2024
Alın Size Mektup!.. Alın Size Belge!.. İşte Danya’nın Mektubu Filistin’in ve Danya’nın Sessiz Çığlığı!..
21 Ocak 2024
TFF’nin Sponsorluk Skandalı, Futbolda Çizgi Aşımı ve Toplumsal Bilinç Uyarısı!..
15 Ocak 2024
Çifte Standartlar ve Sessiz Çığlık - Epstein Davası Üzerinden İslam Dünyasına Sesleniş
01 Ocak 2024
Süper Kupa Olayları ve Ardındaki Sorular - Türkiye Futbol Federasyonu, Protokol Detayları ve Toplumsal Dinamikler
31 Aralık 2023
Yılbaşı Kutlamalarının Dini Perspektiflere Göre Derinlemesine Analizi
24 Aralık 2023
Teğmen Krizi ve Askerlik Anlayışı: Geçmişten Günümüze Derin Bir Bakış
09 Aralık 2023
Balfour Deklarasyonu ile Başlayan Filistin'in Kırık Hikâyesi
07 Aralık 2023
Abdülhamit ve Herzl Penceresinden Yahudilerin Filistin Toprakları Üzerine Kirli Planı
19 Kasım 2023
II. Haçlı Seferi, Anadolu Selçuklu Direnci, Haşhaşilerin Kiralık Savaşı, Papa'nın Kaygıları ve Nûreddin Mahmud Zengî'nin Zaferi
01 Mart 2023
SOSYAL MEDYA PLATFORMLARINDA DOLAŞAN DEPREM YALANLARI
18 Şubat 2023
Yaşarken Enkaz Haline Gelenleri Kim Kurtaracak?
02 Ekim 2022
Oysa ülkeyi yönetenlerin Hz. Ömer olması gerekmiyor muydu?
10 Haziran 2022
BATI ile yatıp, BATIL ile kalkmak: KURAN-I KERİM’E TEKME ATMAK!..
02 Mayıs 2022
Ramazan Ayında Şehvetin Azması (!)
30 Nisan 2022
GELENEKSEL TABİR İLE “İB..LİK” VE FUHŞİYAT NASIL MEŞRULAŞTIRILIR?
22 Nisan 2022
Metropolden Köye, Köyden Mezraya
20 Nisan 2022
MİLLİ SİNEMA ve ADANIŞ KUTSAL KAVGA
22 Mart 2022
Madenlerimiz Yeni Teknolojilerin Hammaddesi & Bizi Bekleyen Tehlikeler
10 Mart 2022
DİLİPAK, MAHKEMEDEKİ SAVUNMASINDA “ASLINDA SAVUNDUĞUM KİŞİLER TARAFINDAN SUÇLANDIM.”
04 Şubat 2022
METAVERSE (SANAL GERÇEKLİK)
30 Ocak 2022
KÜRESEL SALGIN İNSANLIĞI ÇARESİZLİĞE SÜRÜKLÜYOR!..
23 Ocak 2022
YAHUDİLİĞİN VE SABATEİZMİN TÜRKİYE’DEKİ YANSIMALARI
16 Ocak 2022
Eşcinseller Neden 20 Yıl Daha Az Yaşıyor!..
05 Ocak 2022
9 EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ'NDE İSLAMİ EĞİTİM
29 Ağustos 2021
Göç ve Göçmen Meselesi
20 Ağustos 2021
1 Teklifim Var!.. Hem 500 Kat Fazla Verim Elde Edelim! Hem de Ormanlarımız Geri Gelsin!
14 Temmuz 2021
Bilişim Suçları ve Banka Kartları Dolandırıcılığı -2-
13 Temmuz 2021
Bilişim Suçları ve Banka Kartları Dolandırıcılığı -1-
01 Temmuz 2021
Kanal İstanbul Projesi ve Türk Boğazlarına Hakimiyet Meselesi -IV-
27 Haziran 2021
Kanal İstanbul Projesi ve Türk Boğazlarına Hakimiyet Meselesi -III-
26 Haziran 2021
Kanal İstanbul Projesi ve Türk Boğazlarına Hakimiyet Meselesi -II-
21 Haziran 2021
Kanal İstanbul Projesi ve Türk Boğazlarına Hakimiyet Meselesi -I-
28 Mayıs 2021
Filistin Meselesi ve Tarihten Günümüze Yahudiler!.
14 Mart 2021
Hayvanlar Alemine Dönüş
11 Şubat 2021
Tehlike'nin Farkında mısınız? Dünyada - Türkiye'de ETCEP Uygulaması ve Topluma Yansıması
21 Ocak 2021
Şimdi Dünyayı Ne Bekliyor?
15 Ocak 2021
Kurtuluşa Giden Yolculuk BENİM AİLEM -1-
19 Aralık 2020
Benim Ailem
16 Aralık 2020
Küresel Soykırım
10 Ekim 2020
Dil (Ses) Eğitimi
12 Temmuz 2020
Tarihsel ve Stratejik Anlamda İstanbul’un Girit ve Diğer Depremlerle Bağlantısı - Büyük İstanbul Depremi
09 Temmuz 2020
Dikkat!.. Yeni Tehlikenin Adı Mavi Bebek (Blue Baby)
08 Temmuz 2020
bncmedyahaber.com Yazarı Muhammet Binici Kimdir?
Haber Yazılımı