Yazı Detayı
29 Haziran 2020 - Pazartesi 18:40
 
bncmedyahaber.com Yazarı Turhan ALÇELİK Kimdir?
Turhan ALÇELİK / Milletvekili - Tıp Doktoru - Siyasetçi
 
 

Turhan ALÇELİK Kimdir?

 

Tıp doktoru, siyasetçi, milletvekili. 1958 yılında Giresun’un Keşap ilçesinde doğdu. Baba adı Muzaffer, anne adı İpek'tir. 1982 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden mezun oldu. Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesinde Göz Hastalıkları İhtisası yaptı. 8 yıl süreyle Genel Tıp ve Acil Doktorluğu yaptıktan sonra Cumhuriyet Üniversitesi ve Harran Üniversitesi Tıp Fakültelerinde Göz Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. olarak çalıştı. Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimliği yaptı.

 

10 yılı aşkın bir süredir Türkiye – İsviçre - Almanya ve Dubai’de yürüttüğü, ülkemiz ekonomisine ve İşsizliğin çözümüne önemli katkılar sağlayabilecek olan Aydınlatma ve Medikal alanlarındaki bilimsel araştırmalarını başarıyla tamamladı.

 “Göz Kamaştırmayan Aydınlatma Sisteminin Mucidi” olan Dr. Alçelik, Türk Patent Enstitüsü (TPE) Büyük Patent Ödülünü ve İsviçre Federal Hükümeti tarafından gerçekleştirilen “34. Cenevre Buluşlar ve Yenilikler Fuarı”nda Dünya Birinciliği Ödülünü kazandı. Büyük Patent Ödülü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildi.

Refah Partisi'nden 20. Dönem, Fazilet Partisi'nden (sonra Saadet Partisi) 22. Dönem, Ak Parti'den  25. Dönem Giresun Milletvekili olarak TBMM’de görev yapan Dr. Alçelik evli ve 5 çocuk babası olup, İngilizce ve Almanca bilmektedir.

 
Etiketler: bncmedyahaber.com, Yazarı, Turhan, ALÇELİK, Kimdir?,
Yorumlar
Yazarın Diğer Yazıları
Haber Yazılımı