Haber Detayı
12 Mayıs 2022 - Perşembe 10:07
 
Rusya Merkez Bankası: Büyük kriz içindeyiz
Rusya Merkez Bankası, ülkenin yaşadığı savaş ortamının getirdiği yaptırımlarla ekonomisi sarsılınca ülkedeki krizi değerlendiren bir ˮPara politikası Raporu-Mayıs 2022ˮi yayınladı.Banka, yaşanan krizi, ˮ90ʹlardan bu yana yaşananların en büyüğüˮ olarak tanımladı.ˮ
EKONOMİ Haberi
Rusya Merkez Bankası: Büyük kriz içindeyiz

Rusya Merkez Bankası, ülkenin yaşadığı savaş ortamının getirdiği yaptırımlarla ekonomisi sarsılınca ülkedeki krizi değerlendiren bir ˮPara politikası Raporu-Mayıs 2022ˮi yayınladı. Banka, yaşanan krizi,ˮ 90ʹlardan bu yana yaşananların en büyüğüˮ olarak tanımladı.ˮ

 

EN ÖNEMLİ ZORLUK

 

ˮRaporda, ülkedeki krizin, Rus ekonomisi için 90ʹlı yıllardan bu yana yaşanan ˮen önemli zorluklardan biriˮ olduğu belirtildi.

 

YAPTIRIMLARIN 2024ʹE KADAR SÜRMESİNİN BEKLENİYOR

 

Batılı ülkelerin Rusyaʹya uyguladığı yaptırımların 2024ʹe kadar sürmesinin beklendiğine işaret edilen raporda, ˮGenel olarak devam eden belirsizlikler ve Rus ihracatına yönelik kısıtlamalar, küresel emtia piyasalarındaki fiyatları yüksek tutmaya devam edecek.ˮ değerlendirmesine yer verildi.

 

İHRACAT ÜRÜNLERİ İNDİRİMLİ FİYATLARLA SATMAYA DEVAM EDİLECEK

 

AAʹnın haberine göre, Rusyaʹnın ana ihracat ürünlerini indirimli fiyatlarla satmaya devam edeceği görüşüne yer verilen raporda, bu durumun, Rus ihracatını ˮdeğerˮ bakımından olumsuz yönde etkileyeceği belirtildi.

 

2023 ORTASINDA YAPTIRIMLARLA UYUM SAĞLANACAK

 

Raporda, Rus ekonomisinin 2023 ortası itibarıyla yaptırımlara önemli oranda uyum sağlayacağı kaydedilirken ˮ2022 krizi, Rus ekonomisi için 90ʹlı yıllardan bu yana yaşanan en önemli zorluklardan biri. Rus hükûmeti ve Rusya Merkez Bankası, ekonomideki yapısal değişikliği destekleyecek.ˮ ifadesine yer verildi. 

Kaynak: (Haber7) - Haber7 Editör:
Etiketler: Rusya, Merkez, Bankası:, Büyük, kriz, içindeyiz, ,
Yorumlar
Haber Yazılımı