Yazı Detayı
12 Mayıs 2022 - Perşembe 11:44
 
Doğa İçinde Yavaş Tatil ile Sağlıklı Yaşam
Haydar Çetin / Turizm Hotel Manager
 
 

Doğa İçinde Yavaş Tatil ile Sağlıklı Yaşam

Nefes alıp verdiğimiz her anımızı, yaşam mücadelesi olarak anlatır olduk. Oysaki kendimize ayırmamız gereken zamanları, bazen program dışı bıraktık. Son yıllarda yaşam felsefemiz ve korkularımızda değişti. Dünya; Sağlıklı nefesin ayrıcalığını, hayat olarak değiştirdi. Turizm Tarihinin tekerrürden ibaret sözüne ise, önlemlerine ayrılmayan zamanı yaşamakta ustalık gösterdi.


 

Turizm sektörünün olumlu veya olumsuz etkisi, ülkelerin ve dünyanın ekonomik değerlerini derinden etkiledi. Ülkemiz turizmini ise, milyonlarca kişiyi ve sektörleri doğrudan etkiledi. Gelinen noktaya bakıldığında, dünya korkularına açılan pencerenin turizmde akıl almaz trendlerine gebe bıraktı. Özellikle doğa içinde Yavaş Tatili, dünya gündemine sürükledi.
 



Turizm anlayışı farklılaştı. Turizmde yeni arayışlarında farklı bir kültür turizmi olabileceği keşfedildi. Yavaş Tatili, tüm dünya bir anda benimsedi. Doğanın manyetik alanı, uzun yaşamın yenilenen yüzüyle turizmin parolası oldu. Yıllarını turizme adamış kişilerin deneyimleriyle, destinasyonu çizilerek turizme kazandırma telaşına sahne oldu. Turizmin farklı parıltılara kavuşması için, ilkelerinden taviz vermeden doğallığıyla yaşam çabasında.



Kumluca-Mavikent Mah., Yenicepınar, Likya yolu üzerinde, gizli bir cennet köşesi yeni keşfedildi. Doğanın ahengine özgü bungalow evleriyle, Torosların kuytusunda uyuyan HavaSuPark Bungalows. Ne bölgesinde, nede reklamlarda fazla görselliği olmayan, gerçekte el dokunuşlarından uzak doğasıyla bir işletme. Dört başı mahmur çam ormanlarının arasında kendine has doğasıyla, denize kuş bakışı şehir manzarasıyla iç içe. Restaurant’ın doğa ile otantik dizaynı, çamların altında denize nazır muhteşem şöleniyle, yüzme havuzunun deniz görselliği, hayvan dostu işletme olması, yanı başında Likya ve Roma dönemi kaya mezarları, Likya yolunda HavaSuPark bungalow. Küçük pencerenizden baktığınız manzarayı, anlatırken duyacağınız heyecanda gizli bir atmosfer. Mavikent, Beykonak, Kumluca, Finike ve denizin okyanusa bağlantılı uçsuz bucaksız manzarası. Değer verdiğiniz ve değerinizin burada bulunmaktan keyif alacağı, orman kokusuna karışmış binlerce yeşilliği özümsemek var. Hayatınızda ne kadar yarım kalmış yaşantınız varsa, tamamlayacak ortam hazır. Kâh resim, kâh kitap, kâh yazarlık, kâh yarım kalmış aşklar ve heyecanlar, kâh zamana meydan okumak için harikalar diyarı bir ortam. Ruhun derinliklerinde huzurun ve doğanın sessizlik sesini dinleyebilirsiniz. Dünyaca ünlü el sanatların yenilenen yüzü ve mucidi, harika eserleriyle el emeği, göz nuru eserleriyle kültürümüzün devamında emeği olan Nur Sağlamer’in mekânıdır HavaSuPark Bungalows. Korsan Koyu’na 8 km ve Adrasan Koyu’na 14 km, Papaz İskelesi ve Kazanova koyu 3,5 km, Mavikent’e 3 km, Kumluca merkeze 14.6 km havaalanına 111 km mesafesi var. Turizmin doğası ve doğanın turizmi Kumluca‘da buram buram tarih dokuları var. Koylarıyla, doğanın içinde barındırdığı gizli cennetiyle, Torosların içinde ve eteğindeki köşeleriyle keşfedilmeyi bekliyor. Turizmin sıfır denilebilecek evrelerinden, gelinen noktada geçen ve geçecek olan zaman dilimini yansıtmakta.



Bölgenin en güzel tanıtım mucidi Kadir’in Ağaç Evleri’nin babası Kadir Kaya’nın, emeğine saygı duymadan geçemezsiniz. Olimpos Plajı Yazır Köyü Olimpos mevkiinde ağaç evlerin bölgesi konumunda. Suluada'nın 2 adet plajı beyaz kumları ve turkuaz rengi denizi.


Rhodiapolis Antik Kentinin bulunduğu bölgede, yakın çevremizde, Gagai, Melanippe, Lmyra, Korydalla, Arykanda, Olympos ve Phaselis gibi antik Likya kentleri bulunmakta. Çıralı Yanartaş, Ulupınar Mahallesinin sahilde yer alan Çıralı mevkiinde.


Gelidonya Feneri Akdeniz’in klavuz fenerlerinden, Türkiye kıyılarının en yüksek feneri denizden 237 metre yükseklikten, Kırlangıç Burnundan, Deveci Taşı veya Beş Adalar olarak anılan manzaraya bakıyor. Ceneviz Koyu Adrasan ile Olimpos arasında. Korsan Koyu Mavikent Mahallesi Karaöz Mevki ile Gelidonya Feneri arasında. Papaz Koyu (İskelesi), Kazanova Koyu, Kargılıdere Koyu, Aktaş sahili, Mavikent’e sahil yolu. Aktaş sahilinden Finike’ye, 30 km uzunluğunda, ülkemizin en uzun ve bakir kumsallarından biri uzanmakta. Dünyanın en iyi 10 yürüyüş rotasından biri olan Likya Yolu yürüyüş güzergahıdır.



HavasuPark mimarisinin fikir babası ve kendi elleriyle inşa eden Haluk Sağlamer, 2004 yılında İstanbul hayatının yeterliliğine karar verişinden sonra, eşi Nur hanımla doğada kaybolma hikâyesinin varoluşudur HavaSuPark Bungalows. 2021 yılına kadar sessiz sedasız doğaseverlere hizmetle buluşturdular. Şimdilerde, aslına uygun restorasyonu ile, eski imajına 2022 yılında tekrar kavuşuyor. Turizmde 41 yıl emek verdikten sonra, tüm bilgi birikimimi doğa içinde harikalar diyarı olarak adlandırdığım HavaSuPark Bungalows’u yeniden açmak bize nasip oldu. Sezonu 12 aya yayarak önce bölge insanlarına, sonra tüm dünyaya doğanın içinde varoluş hikayesini yaşatmak için buradayız.



Turizmin fedakarlığı külfetli, hizmeti zahmetli fakat yorgunluğu hafif bir meslek olduğunun bilinciyle.



2022 yılı ülkelerin Sağlık, ekonomik, barış, İstikrar ve güven dengelerinin korunduğu, huzurun çağdaş medeniyetlere inşa edildiği bir yıl olmasını temenni ederim.


YAZARIN TÜM YAZILARI İÇİN
https://www.bncmedyahaber.com/yazar-turist-geldigi-surece-calisacak-takim-arkadaslari-ariyoruz-659.html

 

 

 

 

 
Etiketler: Doğa, İçinde, Yavaş, Tatil, ile, Sağlıklı, Yaşam,
Yorumlar
Haber Yazılımı