Haber Detayı
12 Mart 2022 - Cumartesi 21:11
 
Zafer Partisi Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aslan Yaman’dan şok açıklamalar!..
Zafer Partisi Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aslan Yaman geçen hafta da “Merkez Bankası'nı oyuncağa çevirdiler” demişti.. Şimdi de Aslan Yaman, Türk Telekom’da vurgun yapıldığını iddia ettiği bir video yayınladı. Yayınlanan videoya göre; "Türk Telekom’un kablolarını bile çalmışlar." "Soygunun Faturası 150 Milyar Dolar"
EKONOMİ Haberi
Zafer Partisi Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aslan Yaman’dan şok açıklamalar!..

Zafer Partisi Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aslan Yaman’dan şok açıklamalar!..

"TÜRK TELEKOMDAKİ SOYGUNUN FATURASI 150 MİLYAR DOLAR"

 

Zafer Partisi Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aslan Yaman geçen hafta da “Merkez Bankası'nı oyuncağa çevirdiler” demişti..

Şimdi de Türk Telekom’da vurgun yapıldığını iddia ettiği bir video yayınladı. Yayınlanan videoya göre; 

 

"Türk Telekom’un kablolarını bile çalmışlar."

"Soygunun Faturası 150 Milyar Dolar"

 

 

Zafer Partisi Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aslan Yaman’ın “Ambargo Tv” isimli YouTube kanalında Türk Telekom'un özelleştirilmesi sürecinden bugüne geçen süreçte yaşananları anlattığı 25 dakikalık videosu gündemin en önemli açıklamalarından biri olarak hafızalara kazandı.

ASLAN YAMAN KİM?

1986 – 1996 yılları arasında Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nda Uzman Yardımcısı, Uzman, Daire Başkanı ve Başkan Yardımcısı olarak, 1996-2016 yılları arasında çeşitli özel sektör kuruluşlarında Genel Müdür, Yönetim Kurulu Başkanı, İcra Kurulu Başkanı ve Başkan Yardımcısı olarak görevler yapan Aslan Yaman, daha önce de süreçle ilgili Turan dergisinde bir makale yayınlamıştı.

 

VİDEO’DA YER ALAN İDDİALAR

 

Halen Cumhurbaşkanı yardımcısı olan Fuat Oktay’ı da süreçle ilgili sorumlu tutan Yaman sadece Türk Telekom üzerinden Türkiye’nin bu süreçte yaklaşık 150 Milyar dolar zarara uğratıldığını söyledi.

 

Aslan Yaman’ın videosunda dile getirdiği iddialar konu başlıkları şöyle:

 

1- "Türk Telekom değerinin 10'da 1 fiyata satıldı. İhale Danıştay denetiminden geçirilmedi. Şirketin mali durumu sayıştay denetiminden geçirilmedi" 


2- "Hissenin Yüzde 5'i kime verildi?" 


3- "Satış kararından sonra Oger Telecom ihaleden hemen önce BAE'de kuruldu."


4- "İhale bedelinin az bir kısmı ödendi geri kalanı Türk bankalarının verdiği kredi ile ödendi"


5- "Her sene 2 - 2,5 Milyar Dolar yurt dışını kâr transferi yapıldı"


6- "Türk Telekom'un 7 Milyar dolarlık mal varlığı satılarak 700 milyon dolara düşürüldü."


7- "Fiber Optik kablolar döşendi. 165 seneden bugüne iletişime hizmet eden bakır kablolar 8.8 milyar dolara satılması gerekirken o paradan 450 milyon dolarlık kısmı şirketin kasası girdi."


8- "Bu firma Türkiye bankalarından aldığı borçları ödemeden bırakıp kaçtı. Toplam zarar 150 Milyar dolar."

 

İLGİLİ KAMU KURUMLARI, FUAT OKTAY VE AK PARTİ’DEN AÇIKLAMA BEKLENİYOR


 

Bu iddiaların kamuoyunun vijdanını tatmin edici bir şekilde cevaplanmaması halinde, söylentinin gerçeklerden daha yıkıcı etkileri olacağı düşüncesinden yola çıkarak, Yasama, yürütme ve yargının konunun üzerine gitmesi bekleniyor.


 

Öte yandan muhalefetin bu konudaki sessizliğinin de anlaşılması güç. Yaman, bütün milletvekillerine bu konuda bilgi notu gönderdiğini ve fakat bunların hiç birinden geri dönüş almadığını söyleri.


VİDEO’ şu linkten izleyebilirsiniz..

 

 

ASLAN YAMAN KİM?

 

Dr. Aslan Yaman. 1962 yılında doğdu. 1980’de Arifiye Öğretmen Lisesi’den, 1985’te İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. Kamu Yönetiminde Etkinlik Arayışı konulu tezi ile İstanbul Üniversitesi’nde Yüksek Lisans derecesi aldı.

 

ABD, Boston Üniversitesi’nde Doğu Hint Denizcilik ve Ticaret Şirketlerinin Emperyalizmde Araçsallaşması’nı incelediği İktisat Tarihi alanında doktora çalışmasını tamamladı.

 

1986 – 1996 yılları arasında Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nda Uzman Yardımcısı, Uzman, Daire Başkanı ve Başkan Yardımcısı olarak, 1996-2016 yılları arasında çeşitli özel sektör kuruluşlarında Genel Müdür, Yönetim Kurulu Başkanı, İcra Kurulu Başkanı ve Başkan Yardımcısı olarak görevler yaptı.

 

2014 – 2016 yılları arasında Tahran Üniversitesi’nde Misafir Öğretim Üyesi olarak, Uluslararası Politika, Kocav Akademi’de Ekonomi, İktisat Tarihi ve Uluslararası Politika dersleri vermiştir.

 

1993 yılında Türkiye Günlüğü’nde yayınladığı ilk makalesinden bu yana, Turan, Türk Yurdu, Ekonomi ve Finans gibi yayın organlarından 100’e yakın makalesi yayınlanmıştır.

 

2017 yılında Sovyet Sosyalizminin Anayasaları adı ile Sosyalist Anayasaları değerlendirdiği bir kitabı yayınlanmıştır. Dr. Aslan Yaman, evli ve iki çocuk babasıdır.

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Zafer, Partisi, Ekonomiden, Sorumlu, Genel, Başkan, Yardımcısı, Aslan, Yaman’dan, şok, açıklamalar!..,
Yorumlar
Haber Yazılımı