Yazı Detayı
17 Mayıs 2022 - Salı 11:52
 
Yaşlı Bir Ruha Sahip Olduğunuzu Anlamanın 11 Yolu
Nureddin Ceylan / Yazar
 
 

Yaşlı Bir Ruha Sahip Olduğunuzu Anlamanın 11 Yolu

“Eski” kelimesi sadece zamana göredir. Zaman doğrusal olduğundan ve ölsekte ruhlarımızın ahirette yeninden bizi bulacağından, 10.000 yıl göz açıp kapayıncaya kadar geçer.

Zamanın bereketinin bittiği ahir zamanda yaşıyoruz. Ayların hafta, yılların neredeyse ay gibi olduğu devirdeyiz.

Ama esas olanın zaman değil, ruhun zamana adaptasyonudur. Bu sebeple ruh, zaman kavramını çok hızlı gördüğü için bir çok insan bir çok nedenlerle yaşlı bir ruha sahiptir

Bu yaşlı ruha sahip olmak kötü değil bilakis çok iyi bir şeydir.. 

Dönemsel değişikliklilikler, yaştan bağımsız olarak insan bünyesini mental açıdan yorar. Her yorma da insanı olgunlaştırır. 

Hadi gelin yaşlı ruha sahip olduğunuzun 11 yolunu inceleyerek yaşlandık mı bakalım.


Yaşlı bir ruha sahipseniz;
Hayatın daha derin derslerinin çoğunu anlarsanız.
Karşınıza çıkan hemen hemen bir çok olayın altında sizi öğretmeye çalışan tecrübelerini farkına varırsınız. Aslında bu öğrenimlere karşı duyarsız olmazsınız. Her yaşadığınızın sizi eğitmesini talep edersiniz. Bu açıdan bakıldığında, yaşlı bir ruh hayatının her safhasında karşılaştığı olayların kendini geliştirecek olan iyi yönünü görür.


Doğal yetenekleriniz ile temas halinde veya bu yeteneklerinize ilgi duymaya başlarsınız.
Bazı insanlar, bir çok yetenekleriyle doğuştan yetenekli doğar. Gerçek şu ki, hepimiz bu yeteneklere sahibiz, ancak daha yaşlı bir ruh insanlık adına bu yeteneklere nasıl erişileceği ve uygulanacağı ile daha uyumludur.


Ruhsal olarak farkında olursunuz.
Herkes saf bilinçtir, ancak birçok insan bunun ne anlama geldiğini anlamakta güçlük çeker. Ruhunuz saf bilinç ve sevgidir. 


Affetmenin önemini anlarsınız.
Bazı insanlar, ideolojileri ile kutunun içinde sıkışıp kaldıkları, inatçı oldukları veya affetmenin önemini öğrenmedikleri için hâlâ öğrenecek çok şeyi olan ruhlardır. Ama yaşlı bir ruha sahipseniz, kendini ve başkalarını affederek, bu insanlar arasındaki herhangi bir karmayı serbest bırakabiliriz.


Egoyu aşıyorsunuz.
Herhangi birimizin zamanın YÜZDE100’ünde egoyu tamamen aşması neredeyse imkansızdır.
Ama sadece egomuzun ve onun birlik bilincine karşı nasıl oynadığının farkında olmak, yaşlı bir ruhun kesin bir işaretidir. Öte yandan, ego yoktur. Hayatınızı gözden geçirmeniz sırasında egonuzu yeniden yaşayacak ve bunun kendinizi olduğu kadar başkalarını da nasıl etkilediğini göreceksiniz.


Para ve Materyalizmi aşabilirsiniz.
Para ve materyalizm, bu 3. boyut gerçekliğinin ürünleridir ve materyalizme yenik düşmek kolaydır. Yaşlı bir ruh, diğer tarafta paranın olmadığını fark eder ve genellikle ruhsal varlıklar olarak gerçekte kim olduğumuzdan uzaklaşır.


Evinizin dünya olmadığına dair güçlü bir hisse sahip olursunuz.
Dünyanın tamamıyla geçici bir mesken olduğu kanaati güçlenir. Yaşlı bir ruh, ölümün her an başa gelebileceği düşüncelerini kuvvetlendirir. Ruhun kendisi yaşlandığı için sonun yakınlaştığını anlar, böylelikle dünya gözden çıkar, manevi tutum ruhu kavrar.


Yalnız olma eğiliminde olursunuz.
Yaşlı ruhlar, dünyaya daha çok adapte olmak isteyen genç ruhlardan uzaklaşmak ister. Kendilerini dinlendirecek tek yerin yalnızlık olduğunu anlar. Yaşlı ruhlar, benzer düşünen diğer insanları arayacaktır çünkü bu tür insanlarla birbirlerinin ruhsal ilerlemesini kolaylaştırmaya yardımcı olacak bir rahatlık ve aşinalık vardır. 


Gerçeğe ve içsel bilgilere ulaşmak için yanan bir arzunuz olduğunu anlarsınız.
Evrenle bir olduklarının farkında olsalar da, diğer insanların uyanma sürecine yardımcı olmak için gerçeğin ortaya çıkmasını da isterler. Ayrıca ruhsal, metafizik ve ezoterik alanlarda bilgi aramaya devam ederler ve bu bilgiyi okulda öğretilen her şeyden çok daha kolay özümserler.


Kontrolün sizde olmadığının farkına varırsınız.
Yaşlı ruhlar, yalnızca diğer insanları değil, aynı zamanda koşulları da daha kabul edicidir. 
Başkalarının özgür iradesine saygı duyuyorsunuz ve başkalarının sözlü taleplerinden ziyade inceliği kullanmaya daha yatkınsınız. Her şeyden çok bir takım oyuncusu olma eğilimindesiniz.


Kendinizle dünya arasında bir ayrılık hissedersiniz.
Ego ve materyalizmi aştığınızda, kendinizi farklı bir yaşam tarzı yaşarken buluyorsunuz. Bu yaşam tarzı şu anki enkarnasyonunuza özgü olsa da, gittiğiniz yöne bir aşinalık olduğunu gösterir. 
Dünya ve içinde bulunan tüm eğlencelere karşı isteksiz olursunuz. Bu da sizi dünyadan ayırır. Dünya ile aranızda bir kalp kırıklığı, bir hüzün olur.


Nihayetinde yaşlı bir ruhun özellikleri, dervişane veya manevi eğitimde olgunlaşmış insanların ahlakına pek benzerdir. 
Anlattığım tüm bu yollar aslında iyi bir insanın özellikleridir. Bu da bize, Allah’ın insanları hayat mektebinde yorarak/yaşatarak bazı makamlara çıkarttığını ve o insanları dini/tasavvufi eğitimleri geçirmiş gibi bazı hasletler verdiğini gösterir.

Kimi insanlar saatlerce okur, eğitim alır ama ruhuna iyi bir şeyi aktaramazken, kimi insanlar sadece yaşayarak yorulur, tecrübe edinir ve ruhuna KEMAL ve SAFİ özellikleri katar.
Tabii her insana nasip olmaz bu durum. Bir çok insan yaşadığını zannederek nefes alır dünyada. Böylelikle bir olgunluk bulunmaz ruhunda. Ama anlattığımız yaşlı ruha sahip olanlar, temiz kalplerinin, ince düşüncelerinin neticesini hayat mektebinin kazanan mezunları olarak görür.


Peki bu özelliklere bakılırsa siz yaşlı bir ruha sahip misiniz?


Selametle..

 

YAZARIN TÜM YAZILARI İÇİN
https://www.bncmedyahaber.com/yazar-ukrayna-nin-klavye-savascilari-787.html

 

 
Etiketler: Yaşlı, Bir, Ruha, Sahip, Olduğunuzu, Anlamanın, 11, Yolu,
Yorumlar
Haber Yazılımı