Haber Detayı
23 Kasım 2021 - Salı 08:05
 
GELENEKSEL TIP VE PİLPUT MUCİZESİ -I-
Suat Gün yazdı!.. " GELENEKSEL TIP VE PİLPUT MUCİZESİ -I-"
SAĞLIK Haberi
GELENEKSEL TIP VE PİLPUT MUCİZESİ -I-

GELENEKSEL TIP VE PİLPUT MUCİZESİ -I-

 

Türkiye’de geleneksel tıp denince kimileri tarafından bilim dışı, akıl dışı bir şifa yöntemi olarak tanımlanmaktadır. Geçmiş devirlerde bir soğanın göbeğine çuvaldız batırıp duvara asmak onun kokusunu yaymak, muska yazdırıp boyuna asmak, hocaya gidip suya okutmak akla gelen geleneksel tıp yöntemleri olduğu söylenir. Hâlbuki milli kültürümüzdeki geleneksel tıp yöntemi çok farklıdır ve modern batı tıbbının kuruluşuna temel teşkil etmiştir. Batı psikolojik problem yaşayan hastaları içine cin girmiş diye ateşe atıp yakıyorken, Türkler Edirne’de ve diğer şehirlerde kurdukları “Daruş Şifa” hastanelerinde, müzikle, telkinle tedavi ediyordu. Eski Türklerde hastanın adı hastadır, tedavi olduğu yerin adı hastane değil şifahanedir. Yani hastaların doldurulduğu hasta deposu-hasta koğuşu değil, şifa bulduğu yerdir. Bu ifade bile insan psikolojisi, iyileşme duygusu üzerinde ne derece büyük tesirde bulunuyor, bunu düşünmek lazımdır.

 

Bizim geleneksel tıbbımızın modern tıbbın atası olduğunu nereden biliyoruz? İbn-i Sina’nın “El-Kanun fi't-Tıb” isimli tıp kitabı 1820’li yıllara kadar batı üniversitelerinin tıp fakültelerinde temel kitap olarak okutulmuştur. El-Kanun fi't-Tıb veya Latince ismiyle Canon medicinae, Batı'da Avicenna olarak da bilinen İbn-i Sina'nın 14 ciltlik tıp ansiklopedisi ders kitabı olarak okutulmuştur. 8 asır boyunca tıp dünyasına yön vermiş, bu gün bile öneminden bir şey kaybetmemiştir. Bu konuda Tarihçi Ahmet Almaz’ın ilmi çalışmalarına girmeden önce son bir noktaya daha temas edip Dr. Gülten Erdem Ünlü Hanımefendi’nin “El-Kanun fi't-Tıb” bilgisinden hareketle yaptığı Pilput isimli gıda takviyesinden söz edeceğim.

 

Bizde bir söz vardır: “gıdanız ilacınız, ilacınız gıdanız olsun.” Esas ana fikir budur. Batı tıbbının el yordamı ile bulduğu birçok buluş daha sonra yanlış çıkmıştır. Sigaranın ciğer hastalıklarına iyi geldiğinden tutunuzda, tereyağının çok zararlı, nebati yağların çok faydalı olduğuna dair birçok reklam işitmişsinizdir. Gene batı tıbbında elinize bir ilaç aldığınızda şunu görürsünüz: Taş şeklinde bir hap, iki üç ürünün karışımından bir şurup, insanın beslenme biçimine uygun olmayan formatta kimyasal yapılar, bağırsakların tanımadığı, doğal olmayan formüller ve binlerce yan tesiri olan, daha açık anlatımla faydadan çok zarar veren ilaçlar. Dünya tarihi boyunca beslenme alışkanlıkları açısından bir inceleme yaptığınızda, insanların tuz hariç, taş yapı formatında bir şey yemediğine şahit olursunuz. Peki, bu batının bize dayattığı organik olmayan formattaki haplar ne? Allah ayette her canlının yiyeceğini ayırdık diyor, herkese bünyesine uygun yiyeceği sevdirmiş, kurdun yediğini inek yemez, kurdun yemediğini akbaba yer, bütün pislikleri de severek domuz yer. Böyle beslendiler diye o hayvanları kınayacak değiliz. Allah doğal düzen dediğimiz mükemmel bir sofra kurmuş, herkesin bünyesi ona göre şekillenmiştir. Ne bir şey israf edilir, ne de onun dışına çıkılır.

 

Gene günümüzde uzay araştırmaları ile sonsuz evreni keşfetmek için devasa teleskoplarla makro alanda 150 milyar ışık yılı ötedeki küreleri keşfediyoruz, mikro alanda atom altı parçacıklar adını verdiğimiz proton, nötron, elektron gibi yapı taşlarının en küçük biçimi olan kuvarsları gözlemleyebiliyoruz. Buradaki küçüklük 1 in 10’un üzerine 27 tane sıfır koyarak ve bölerek elde ettiğimiz küçüklüktür. Yani 10-27 (On üzeri eksi yirmi yedi) Bu küçüklük seviyesinde Cern’de[1] parçacık deneyleri yapılmaktadır. Canlı hayatı 10-24-25 (on üzeri eksi 24-25) aralığında ortaya çıkmaktadır. Cansız maddeye nasıl can giydirildiğini henüz anlamış değiliz. Burada yaratıcının sonsuz kudreti karşısında saygı ile eğiliyor, övgüler olsun Yüce Allahımıza diyoruz. Herkese, bitkiye hayvana 2500 harften oluşan sonsuz kelime ihtiva eden bir genetik şifre yazmış. Kıyamete kadar bu kitabı çözmek ve okumak imkânsız.

 

Sorun şu; bu genetik şifrenin bize buyurduğu doğrultuda mı hareket edeceğiz, deli dana gibi taştan, kimyasal maddelerden oluşmuş ilaçlar mı kullanacağız? Diğer bir soru ise şudur; binlerce yan tesiri olan, zararı faydasından fazla olan insanın organik dokusu ile uyuşmayan ilaçları kullanmaya devam mı edeceğiz. Akıllanıp Yüce yaratıcının yaratılış formatına uygun besinleri mi yiyeceğiz, onların organik yapısını değiştirmeyen ilaçlar mı kullanacağız? İşte bu noktada Pilput denilen harika bir gıda takviyesi, bitki özütü, mucizevî bir besin ortaya çıkıyor.

 

Devam edecek!...

 

YAZARIN TÜM YAZILARI İÇİN
https://bncmedyahaber.com/yazar-geleneksel-tIp-ve-pilput-mucizesi--l--711.html

Kaynak: Editör:
Etiketler: GELENEKSEL, TIP, VE, PİLPUT, MUCİZESİ, -I-,
Yorumlar
Haber Yazılımı