Yazı Detayı
20 Mart 2022 - Pazar 04:43
 
Ukrayna’nın Klavye Savaşçıları
Nureddin Ceylan / Yazar
 
 

Ukrayna’nın Klavye Savaşçıla

 

Ukrayna savaşındaki tek gerçek savaş karşıtı tutum, gerilimi düşürme, diplomasi ve yumuşama desteğidir. 

"PUTİN KÖTÜ" diye bağırmak ve çok radyoaktif bir Üçüncü Dünya Savaşı'na yol açabilecek tırmandırma çağrısı yapmak, savaş karşıtlığı değildir ve aslında bu tür duygular bu savaşı uzatmak için istismar edilmektedir.

 
Türkiye’nin girişimi dışında diplomasi ve barışa yönelik hiçbir çaba gösterilmiyor. Ama esas sorun ülkemizde de olmak üzere bir çok ülkedeki milyonlarca insanın sosyal medya üzerinden savaşın gerilimini azaltmak yerine saldırganca tutumudur.

 
Gerilimi azaltma, anaokulunda öğrenmeye başlamamız gereken bir beceridir. Ama bu insanlar gerilimi azaltma yetilerini, izledikleri savaş filmlerinden oluşan bir savaş sevdasıyla kazanmışlardır.
 

Putin'in Adolf Hitler ilan etmek istiyorsanız ve Ukrayna'yı NATO'ya eklememeye söz vermek gibi önemsiz tavizlerde bulunacaksınız, o halde devam edin, ancak savaş karşıtı veya barış yanlısıymış gibi davranmayın, çünkü değilsiniz.

Yaptığınız ancak eski Birleşik Krallık Başbakanı Chamberlain tarzı bir yatıştırma olacaktır.
 

Savaşlar iki yoldan biriyle sona erer: ya diplomasi ve müzakere ile ya da ceset dağları ile.

Moskova ile barışı sağlamak için herhangi bir müzakereye karşıysanız, ikincisini istersiniz.
Ve eğer bunu istiyorsanız buyrun sosyal medyada değil, ön saflarda savaşın.
Bakın, Ukrayna hala yabancı gönüllü askerleri kabul ediyor.
Bu savaşı sona erdirmek için Rusya ile müzakere çağrısı yapan herkese bağıran tüm mavi-sarı klavye savaşçıları, hayatınızı tweetlerinizin olduğu yere koyun!
 

Putin'i mahkum etmek şu anda batı dünyasındaki herhangi birinin yapabileceği en kolay, en güvenli, en gereksiz, en az cesurca şey. 

Şu anda çok daha zor olan şey, bu savaşın başlatılmasında ve devam ettirilmesinde batının yozlaşmış rolüne karşı cesur bir tavır almaktır.

Batının bu savaştaki rolüne yönelik her eleştiriden önce Putin'i coşkulu bir kınama ile öncelemeniz yönündeki talepler, çok geçerli eleştirilerinizi susturmak için boş bir polislik yapmaktan başka bir şey değil. 

Mevcut medya ortamımızda Putin'in yeterince kınanmadığına kimse gerçekten inanmıyor. Sadece susmanı istiyorlar.
 

Ukraynalı annelere şu soruyu sorun hadi; “Gelecekteki NATO/AB üyeliği, Kırım ve Donbas'ın kontrolü gibi uzak bir ihtimal için oğlunuzu feda eder misiniz?”
Çünkü  bunlar, bir haftadan fazla bir süredir bu savaşı bitirmenin koşullarıydı.
Ne cevap verecekler acaba size?
 

Bu çatışmanın 24 Şubat 2022'de başladığına inananlar, Amerika'nın ırkçılık sorunlarının 20 Ocak 2017'de başladığına inananlar kadar saftır.
 

Bu çatışma  2014  yılında ABD'nin Ukrayna hükümetini devirmek için bir darbeyi desteklemesiyle başladı. 

Uzmanlar,  böyle bir savaşın geleceğini o zamandan beri uyarıyordu.
 

Eminim ki batılı güçler Ukrayna'da uçuşa yasak bölge ile 3. Dünya Savaşı'nı başlatmayacaktır, çünkü ne yazıkki batılı yöneticiler Ukraynalıları takmıyor. 

Nükleer kıyamet yoluyla kendi ölümlerini riske atmaktansa, her bir Ukraynalının korkunç bir ölümle ölmesini izlemeyi tercih ederler.
 

İnsanlar Amerika’nın savaş makinesinin gücünü abartma ve Amerika’nın propaganda makinesinin gücünü hafife alma eğilimindedir. 

Ukrayna için savaşmayacaklar, ancak bunu benzeri görülmemiş ekonomik savaş eylemlerine uluslararası destek sağlamak ve kanlı bir isyanı finanse etmek için kullanacaklardır.

Yani uçuşa yasak bölge için nükleer savaş pek olası görünmüyor. Bu klavye başındaki savaşçıların tüm bu uçurumun ortasında hepimizi başka bir şekilde bombalamayacaklarına inanmak için hala bir sebep yok.

Ancak Rus ordusuna kasten saldırmaktan kaçınmak için yeterince beyinleri ve kendini koruma içgüdülerinin var olduğunu düşünüyorum (?)
 

Batının bu savaştaki rolüne karşı çıkmanın bugünlerde sizi yakalayan inanılmaz yalnızlaştırma tufanına maruz kalmak çok kötü.


Neden daha fazla insanın bunu yapmadığını da gayet iyi anlıyorum.
 
Barışı seven ve yaşanan propagandayı görecek kadar iç açıklığa sahip olanlar, savaşa başka bir pencereden yaklaşır. Bizler duyarlı insanlarız. 

Gözünüzü daha iyi açın!

Hayatı ekranlardan değil, hür vicdanınızla izleyin!
Savaşı istemiyorsanız, klavye başında savaşçı olmayın!
Savaşacaksanızda, iki ülkeden birine karşı değil, sizi tezgaha getiren batıya karşı savaşın!
 
Not: Savaşın taraftarı değilim. İki taraftan birinin bile tarafı değilim. Hakk’ın tarafında, batılın karşısındayım. Hakk’ın tarafında olanın da hakikatin ne olduğunu göstermesi, yazması gerekir. 
 

Selametle…

 

YAZARIN TÜM YAZILARI İÇİN
https://www.bncmedyahaber.com/yazar-ukrayna-bir-b-plani-mi-762.html

 

 

 

 
Etiketler: Ukrayna’nın, Klavye, Savaşçıları,
Yorumlar
Haber Yazılımı