Yazı Detayı
05 Ocak 2022 - Çarşamba 00:17
 
9 EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ'NDE İSLAMİ EĞİTİM
Muhammet BİNİCİ
info@muhammetbinici.com
 
 

 

9 EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ'NDE İSLAMİ EĞİTİM

 

İslam deyince ne anlaşılıyor? Ahlak, maneviyat, fazilet gibi İslami değerler ve peygamber ahlakı öyle değil mi? Peki, Hz. Peygamber kim? Bize yüce Allah’ın zatını ve sıfatını öğreten zat. “Ondan sonra 1400 sene geçmiş olmasına rağmen hiçbir kimse, hiçbir felsefeci, hiçbir teolog, hiçbir ilahiyatçı, Hz. Peygamberin tarif ettiği gibi Yüce Allah’ı bize anlatamadı.” Gelmiş geçmiş bütün büyük düşünürler onun açtığı yoldan giderek kâinatı anlamaya çalışıyor, onun getirdiğini aşan bir yorum henüz yapılamadı…

"O küfredenler görmediler mi ki, gökler ve yer bitişik idiler de biz onları ayırdık; canlı olan her şeyi sudan yaptık. Hala inanmıyorlar mı?"

(Enbiya suresi 30. Ayet)

 

"O Allah gökleri ve yeri yoktan var edendir." 
(Enam Suresi, 6/101 Ayetler)

 

"Biz göğü 'büyük bir kudretle' bina ettik ve şüphesiz Biz (onu) genişleticiyiz." 
(Zariyat Suresi, 51/47 Ayetler)

 

Şüphesiz Rabbiniz Allah, gökleri ve yeri altı günde yarattı, sonra Arş üzerine hükümran oldu. O, geceyi durmadan onu kovalayan gündüze bürüyüp örter; Güneş, Ay ve yıldızlar emrine âmâdedir. İyi biliniz ki yaratma ve emir O'nundur. Âlemlerin Rabbi olan Allah ne yücedir. (Araf Suresi, 54. Ayet)

 

İnsanı biz yarattık ve elbette içinden geçenleri biliriz; sağında solunda oturmuş iki alıcı (yaptıklarını) alıp kaydederken biz ona şah damarından daha yakınız.
(Kaf Suresi, 16/17. Ayetler)

 

“Allah Samed’dir. (Her şey O’na muhtaçtır; O, hiçbir şeye muhtaç değildir.)”
(İhlas Suresi 2. Ayet)

 

O, gökleri ve yeri hiç yoktan, eşsiz ve benzersiz şekilde yaratandır. Eşi olmadığı halde O’nun nasıl çocuğu olabilir ki? Her şeyi O yaratmıştır ve O her şeyi hakkiyle bilendir.
(Enam Suresi 101. Ayet)

 

“Göklerin, yerin ve Arşın Rabbi olan Allah onların vasıflandırdıklarından münezzehtir.”
(Zuhruf Suresi 82.Ayet)
 


Şüphesiz Allah size emânetleri ehline vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğinizde adâletle hükmetmenizi emrediyor. Böylece Allah size ne güzel öğüt veriyor! Doğrusu Allah her şeyi hakkiyle işiten, kemâliyle görendir.
(Nisa Suresi 58. Ayet)


De ki: “Benimle sizin aranızda şâhit olarak Allah yeter. Şüphesiz O, kullarının durumunu çok iyi bilir ve her şeyi görür.”
(İsra Suresi 96. Ayet)

 

O, gökleri ve yeri daha önce bir benzeri olmaksızın yoktan yaratandır. O size kendi cinsinizden eşler, hayvanlardan da çiftler yarattı. Sizi ve hayvanları bu düzen içinde üretip çoğaltmaktadır. O’nun benzeri gibi hiçbir şey yoktur. O, her şeyi hakkiyle işiten, her şeyi hakkiyle görendir.
(Şura 11. Ayet)

 

Kısaca, Yüce Allah’ın Kuran- ı Kerim’de yazan tariflerini ifade ettik. Bu tanımlarla ifade edilen zatı, ne Tevrat’ı, ne İncil’i, ne de Zebur’u esas alarak tanzim ve tarif edemezsiniz. Bu ifadelerden anlaşılıyor ki bu bir vahiydir. Bu bildirimleri, hiçbir insan, hiçbir peygamber hiçbir zaman kendi aklı ile tasavvur edemez ve anlatamaz. O kendini anlatmasaydı, onun zamandan mekândan münezzeh olduğunu, kadir-i mutlak olduğunu, esas kanun koyucusu olduğunu, yaratmanın her türlüsünü bilen olduğunu hiçbir zaman bilemezdik.


Şimdi esas konumuza gelelim:


9 Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi! Bu ifadeden ne anlarsınız?
Milli Mücadeledeki zaferin adı olan bir üniversite! Bu üniversiteden ne beklersiniz?


İlahiyatta yeni çığır açan, insanlığa yeni ufuklar belirleyen, vahyi ve yüce Allah’ın zatını ve sıfatlarını en iyi şekilde açıklayan bir ilahiyat eğitimi vermesini beklersiniz öyle değil mi? Gel görelim ki ilahiyat fakültesinin dekan yardımcısı olan bir zatın aşağıda linkini vereceğimiz kayıttan da anlaşılacağı üzere İslam mı? Hristiyan mı? Hindu mu? Yahudi mi? Ateist mi? Deist mi? Deyus mu? Ne olduğu belirsiz bir dekan yardımcısının videoları internette dolaşıyor. İzleyince ürperdim tüylerim diken/diken oldu, adeta beynimden vurulmuşa döndüm. Yunanlı düşünürlerin skolastik felsefecileri bile bu kadar zırvalamamıştır. Kuran-ı Kerim’de bize bildirilen açık ayetlere rağmen Hz. İsa’ya, Hz. Meryem’e kaynağını nereden aldığını bilmediğimiz iddialarla iftiralar atan bir dekan yardımcısı? Kuran-ı Kerimde ’ki ayetleri yok sayan kitabı peygamberin yazdığı bir eser zanneden, bir zatın pespaye ifadelerini dinledik dehşete düştük. Adam diyor ki; “9 Eylül İlahiyat Fakültesinde otantik inanç sahibi insan iktisat, hukuk, işletme fakültelerinden daha az çıkıyor” ve bununla da öğünüyor. Bu devlet, ilahiyat fakültesini inanç dışı sapık fikirler oluşturmak için mi açtı? Bunun açık anlatımı nedir? Biz gelen öğrencileri sapıtıyoruz! Burası İslam âlimi yetiştiren ilahiyat fakültesi değil, zırva fikir ve teoriler üreten beyin jimnastik makinesi…


Eğer Türk gençlerinin sapık fikirlere ihtiyacı varsa Hindistan orada duruyor. Reenkarnasyondan Nirvana’ya, Nirvana’dan Brahmanizm’e, Brahmanizm’den materyalizme, materyalizmden, satanizme kadar her türlü sapık fikir hareketinin temeli orada var. Puta tapmaktan ateşe tapmaya kadar her türlü zırva fikir ve felsefe mevcut…


1000’li yıllarda İslam felsefecilerinin çoğu Yunan felsefesinden tercümeler yaparak birçok sapık fikirlere ve sapık tasavvuf anlayışına sahip oldular.


21. yy da canlı ve cansız yaratıkların şifrelerini tabii bilimler üzerinden öğrendiğimiz bir asırda yüce Allah’ın varlığını gün gibi aşîkârane görüyoruz.


“Oku Yüce Allah’ın ismiyle oku ayetiyle kâinatın yaratılmasındaki yüksek sırları idrak ediyoruz, onu, her daim Allah’u Ekber, Suphanallah, Elhamdülillah kelimeleriyle övüp duruyoruz. Bu gün Yüce Allah’ın yarattıklarını, gözümüzün önünde gördüğümüz varlıkları ne sayabiliyoruz ne anlayabiliyoruz ne de tasavvur edebiliyoruz. Mikro seviyede 10-27 seviyesinde madde yok oluyor, makro seviyede akıllar duruyor.


Zıvanadan çıkmış bu zatlara desen ki; görülen kâinatın Hubble uzay teleskobu ile ölçülebilen büyüklüğü 149 milyar ışık yılı, gene bu günkü teknoloji ile en yakın yıldız olan Alfa Centauri 4 ışık yılı uzakta, günümüzdeki uzay araçlarının saatteki hızı 40 bin km saat olduğuna göre Alfa Centauri’ye 200 bin senede gidebiliyor.  Hoca, şu 149 milyar ışık yılı mesafenin ne olduğunu bir düşün, aklın ne kadarına eriyor? desen, matematik bilmediği için ne sorduğunuzu tasavvur dahi edemez! Bu rakamın ne manaya geldiğini söyleyemez.


Ey cahiller cahili hoca! Uzaya yeni atılan James Webb Teleskobu çalışmaya başladığında kâinatın boyutunun Hubble ile ölçülenden kaç bin kat büyük olduğunu hesap edemeyeceğiz bile. Yüce Allah’ın Kuran-ı Kerim’de bildirdiği; “siz Rabbinizin yarattıklarını sayamazsınız bile” meydan okumasına karşı insanoğlu kibir ve cehaletinden taviz vermeden yüce Allah’a kafa tutmaya kalkması hiçbir akıl hastasının ulaşamayacağı zirvedir. “O gün Allah’ın psikolojisi bozuktur diyen” bir zatın ne kadar cahil olduğunu ne kadar hasta olduğunu ne kadar psikopat olduğunu tasavvur edebiliyor musunuz?


Hocanın sözleri ve tasavvur kabiliyeti Rahmetli Ziya Paşa’nın dediği gibi; “Bu kadar cehalet ancak tahsille mümkündür” sözünü ispatlar mahiyettedir.


Bu gün gözümüzü göklere kaldırıp baktığımız zaman bırakınız yıldızları saymayı gök ada adı verilen samanyollarını bile saymanın mümkün olmadığını hatta imkânsız olduğunu anlamış bulunuyoruz. Son tahminlere göre Samanyolunda 200 milyar yıldız olduğu söyleniyor. Bunların bazıları Güneşin 1 milyon katı bazıları 1 milyar katı büklüğünde ve bu yıldızlarında her birinin 10 ile 1000 arası gezegenleri var. Yüce Allah’ın bu dehşet gücü karşısında eli ayağı titremesi gerekirken onun zatı ve varlığı hakkında ileri geri konuşmanın ne kadar büyük cehalet olduğunu, edepsizlik onluğunu anlamak için âlim olmaya ihtiyaç yoktur.


NASA’nın kâinatta yüce Allah’ın yarattığı Dünya dışı canlıların varlığını anlamasından sonra 20 civarında ilahiyatçıyı işe aldığını duyduk.  Böyle bir ortamda Türkiye’deki bir kısım ilahiyatçıların sapıtması aklın alamayacağı kadar bilgisiz şuursuz bir şeydir. Kısaca; “Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az!”


Yüce Allah’ın sonsuz güç sahibi olduğunu idrak eden, onu saygı ile edep ile tesbih eden nesiller yetiştirmek, için görevlendirilmiş bir dekan yardımcısının cehaleti, sapkınlığı kelimelerle ifade edilecek gibi değildir. Azgınlığın zirvesidir. Dünya hayatının geçiciliği karşısında, insanı ebedi varlıkmış gibi zikreden yaratılışın gayesinden haberdar olmayan bu felsefecileri ilahiyatçı sanarak görevlendirmek azim bir hatadır.

Ez cümle..

Azmış insanlar ne laf dinler, ne öğütten anlar. En iyisi bunları görevden almaktır.

 

YAZARIN TÜM YAZILARI İÇİN
https://www.bncmedyahaber.com/yazar-goc-ve-gocmen-meselesi-651.html

 

 
Etiketler: 9, EYLÜL, ÜNİVERSİTESİ, İLAHİYAT, FAKÜLTESİ'NDE, İSLAMİ, EĞİTİM,
Yorumlar
Yazarın Diğer Yazıları
25 Mart 2024
Moskova'daki Terör Saldırısı ve Biyolojik Savaşın Gölgesinde Dünya: 4. Dünya Savaşı'nın Ayak İzleri
23 Mart 2024
Geleceğimizin Kıyameti “Asbest,” Sıfır Atık ve Kentsel Dönüşümün Karanlık Yüzü
15 Mart 2024
Gökdelenlerin Gölgesindeki İroni: Depremler, Sıfır Atık ve Kentsel Dönüşüm
03 Mart 2024
Zihinsel esaret: Afyonların ardındaki gerçek tehlike ve islami değerlere sadık kalma çağrısı
21 Şubat 2024
Görünmeyen Düşman: Kutuplaştırma ve İdeolojik Savaş
15 Şubat 2024
Dikey Yapılaşma ve Mahalle Kültürünün Erozyonu: Bir Hikâyenin Ardında Saklı Öğütler ve Tehlikeler
11 Şubat 2024
Alın Size Mektup!.. Alın Size Belge!.. İşte Danya’nın Mektubu Filistin’in ve Danya’nın Sessiz Çığlığı!..
21 Ocak 2024
TFF’nin Sponsorluk Skandalı, Futbolda Çizgi Aşımı ve Toplumsal Bilinç Uyarısı!..
15 Ocak 2024
Çifte Standartlar ve Sessiz Çığlık - Epstein Davası Üzerinden İslam Dünyasına Sesleniş
01 Ocak 2024
Süper Kupa Olayları ve Ardındaki Sorular - Türkiye Futbol Federasyonu, Protokol Detayları ve Toplumsal Dinamikler
31 Aralık 2023
Yılbaşı Kutlamalarının Dini Perspektiflere Göre Derinlemesine Analizi
24 Aralık 2023
Teğmen Krizi ve Askerlik Anlayışı: Geçmişten Günümüze Derin Bir Bakış
09 Aralık 2023
Balfour Deklarasyonu ile Başlayan Filistin'in Kırık Hikâyesi
07 Aralık 2023
Abdülhamit ve Herzl Penceresinden Yahudilerin Filistin Toprakları Üzerine Kirli Planı
19 Kasım 2023
II. Haçlı Seferi, Anadolu Selçuklu Direnci, Haşhaşilerin Kiralık Savaşı, Papa'nın Kaygıları ve Nûreddin Mahmud Zengî'nin Zaferi
01 Mart 2023
SOSYAL MEDYA PLATFORMLARINDA DOLAŞAN DEPREM YALANLARI
18 Şubat 2023
Yaşarken Enkaz Haline Gelenleri Kim Kurtaracak?
02 Ekim 2022
Oysa ülkeyi yönetenlerin Hz. Ömer olması gerekmiyor muydu?
10 Haziran 2022
BATI ile yatıp, BATIL ile kalkmak: KURAN-I KERİM’E TEKME ATMAK!..
02 Mayıs 2022
Ramazan Ayında Şehvetin Azması (!)
30 Nisan 2022
GELENEKSEL TABİR İLE “İB..LİK” VE FUHŞİYAT NASIL MEŞRULAŞTIRILIR?
22 Nisan 2022
Metropolden Köye, Köyden Mezraya
20 Nisan 2022
MİLLİ SİNEMA ve ADANIŞ KUTSAL KAVGA
22 Mart 2022
Madenlerimiz Yeni Teknolojilerin Hammaddesi & Bizi Bekleyen Tehlikeler
10 Mart 2022
DİLİPAK, MAHKEMEDEKİ SAVUNMASINDA “ASLINDA SAVUNDUĞUM KİŞİLER TARAFINDAN SUÇLANDIM.”
04 Şubat 2022
METAVERSE (SANAL GERÇEKLİK)
30 Ocak 2022
KÜRESEL SALGIN İNSANLIĞI ÇARESİZLİĞE SÜRÜKLÜYOR!..
23 Ocak 2022
YAHUDİLİĞİN VE SABATEİZMİN TÜRKİYE’DEKİ YANSIMALARI
16 Ocak 2022
Eşcinseller Neden 20 Yıl Daha Az Yaşıyor!..
29 Ağustos 2021
Göç ve Göçmen Meselesi
20 Ağustos 2021
1 Teklifim Var!.. Hem 500 Kat Fazla Verim Elde Edelim! Hem de Ormanlarımız Geri Gelsin!
14 Temmuz 2021
Bilişim Suçları ve Banka Kartları Dolandırıcılığı -2-
13 Temmuz 2021
Bilişim Suçları ve Banka Kartları Dolandırıcılığı -1-
01 Temmuz 2021
Kanal İstanbul Projesi ve Türk Boğazlarına Hakimiyet Meselesi -IV-
27 Haziran 2021
Kanal İstanbul Projesi ve Türk Boğazlarına Hakimiyet Meselesi -III-
26 Haziran 2021
Kanal İstanbul Projesi ve Türk Boğazlarına Hakimiyet Meselesi -II-
21 Haziran 2021
Kanal İstanbul Projesi ve Türk Boğazlarına Hakimiyet Meselesi -I-
28 Mayıs 2021
Filistin Meselesi ve Tarihten Günümüze Yahudiler!.
26 Mart 2021
Tek Kuşak Tek Yol Projesi ve Çin Hegemonyası
14 Mart 2021
Hayvanlar Alemine Dönüş
11 Şubat 2021
Tehlike'nin Farkında mısınız? Dünyada - Türkiye'de ETCEP Uygulaması ve Topluma Yansıması
21 Ocak 2021
Şimdi Dünyayı Ne Bekliyor?
15 Ocak 2021
Kurtuluşa Giden Yolculuk BENİM AİLEM -1-
19 Aralık 2020
Benim Ailem
16 Aralık 2020
Küresel Soykırım
10 Ekim 2020
Dil (Ses) Eğitimi
12 Temmuz 2020
Tarihsel ve Stratejik Anlamda İstanbul’un Girit ve Diğer Depremlerle Bağlantısı - Büyük İstanbul Depremi
09 Temmuz 2020
Dikkat!.. Yeni Tehlikenin Adı Mavi Bebek (Blue Baby)
08 Temmuz 2020
bncmedyahaber.com Yazarı Muhammet Binici Kimdir?
Haber Yazılımı