Prof. Dr. Ömer Adil Atasoy'dan Muhammet Binici'nin Eserine Önemli Yorumlar
Prof. Dr. Ömer Adil Atasoy'un Muhammet Binici'nin eseri üzerine sunduğu kritik değerlendirmeleri öne çıkarıyor.
İşte Detaylar!..
BENİM AİLEM Haberi
İstanbul Aydın Üniversitesi öğretim üyesi olan Profesör Doktor Ömer Adil Atasoy, Muhammet Binici'nin "Ben Kimim: Silik Yüzlerin ve Kanadı Kırık Kuşların Hikayesi" adlı eserine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Profesör Atasoy, akademik çalışma sahasının özel hukuk ve Ticaret Hukuku olduğunu belirtiyor ve toplumsal, hukuki ve ahlaki konulara duyduğu ilgiyle tanınıyor. Aynı zamanda geniş bir aileye sahip olan Profesör Atasoy, öğrencilerini kendi çocuklarından ayırmayan bir eğitim anlayışına sahip olduğunu vurguluyor. Bu yaklaşımı, toplum psikolojisi ve pedagoji alanlarında derinlemesine düşünmeye ve fikir üretmeye yönlendiriyor.
Aile sevgisinden uzak çocukların ortak kaderi LGBT algısı ile üstü örtülmek istenilen eşcinsellik oluyor maalesef.
Prof. Dr. Ömer Adil Atasoy'un bu değerlendirmeleri, eserin tanıtım programında paylaşıldı.
Profesör Atasoy'un esere ilişkin yorumları ise şu şekilde:
“Muhammet Binici'nin toplumsal sorumluluk, araştırma ve emek mahsulü elinizdeki kitabının çeşitli taciz ve etkiler ve hatta ekonomik ve sosyal kültürel güç kullanımı dahil olumsuz örnek oluşturan kişi, örgüt, topluluk ve etkinliklerin yönlendirilmesi ile normal olmayan alışkanlık ve davranışlara itelemektedir. Hedonist ve her türlü ahlak dışı zevk alışkanlıklara teşvik eden ve besleyen kişi, topluluk ve menfaat çetelerine karşı koruyucu önlemlerin alınmasına vesile olmasını dilerim."
Muhammet Binici, eşcinsellik konusunun dünyanın gündeminden düşmeyen ve sıkça tartışılan bir konu olduğunun altını çizerek bu tartışmaları, Türkiye ve dünyadaki gerçek yaşanmış hikâyeler ve uzmanların yorumlarıyla çözüm odaklı bir şekilde kitaplaştırdığını belirtti. "Ben Kimim" adlı kitap, eşcinsellerin yaşamlarına ve dünyalarına derinlemesine bir bakış sunuyor. Eşcinsellerin gerçek yaşam kesitlerindeki itiraflarla bu işin doğuştan olmadığını, psikolojik rahatsızlık olduğunu ve en önemlisi tedavi ve terapi ile iyileşmenin mümkün olduğunu yine eşcinsellerin anlatımıyla dünyada şu ana kadar oluşturulan algıları tersyüz ediyor.” Dedi.