Haber Detayı
06 Kasım 2020 - Cuma 02:01
 
Derin ABD Kaybetti, Dünya Kazanmış Olmalı!?
Abdurrahman Dilipak ABD seçimlerini değerlendirdi.
DÜNYA Haberi
Derin ABD Kaybetti, Dünya Kazanmış Olmalı!?

Dilipak: "Bu senaryoda sadece kısırlaşma yok, savaş, terör, suikastler, gıda ve ilaç manipülasyonları da sözkonusu."

 

"ABD SEÇİMLERİ ARALIK SONUNA KADAR SONUÇLANMAYACAK"
 

ABD seçimleri seçmenler için sonuçlandı ama, sandıktan çıkacaklar için henüz sonuçlanmadı. Belki Aralık ortalarına kadar da sonuçlanmayacak.

Her iki tarafta karşı tarafı yalancılık, sahtecilikle suçluyor. Muhtemelen her ikisi de doğru söylüyor. Sonuçta olan şu ABD seçimlerinin sonucunda Derin ABD kaybetti ve dünya kazanmış oldu.

Daha doğrusu dünyanın ne kazandığını, ya da kaybettiğini bize zaman gösterecek ama şu var ki, Derin ABD kendi içinde bölünmüş vaziyette ve hemen uzlaşacak gibi de gözükmüyor.

ABD seçimleri öncesi Avrupa’da yaşananlar sıradan şeyler değildi. Hem Covid, hem toplumsal olaylar, hem terör, İslamofobik olaylar..

Seçim sonuçları için Aralık ortalarını beklemek gerekecek. Ama o zamana kadar ülke bölünebilir, çatışmalar ülke geneline yayılabilir. Suikastler olabilir. Seçim yenilenebilir. Yani herşey mümkün.

Tabi burada Amerikan halkından çok, Derin Amerika’nın ne yapacağını görmek gerek. Aslında bu süreçte siyahinin öldürülmesi, Covid tartışmalarında hep devredeydiler. Aslında genel olarak siztem öyle kurgulanmış, kim kazanırsa kazansın derin güçler kazanır. Biden ya da Trump’un daha akıllı, dürüst, daha çalışkan olması gerekmez onlar için. Söz dinlesinler ve aldıkları işi yüzüne gözüne bulaştırmasın yeter.

 

"ABD SEÇİMİNİ KİM KAZANIRSA KAZANSIN, DERİN GÜÇLER KAZANIR"

Trump, Macron, Kurz, Boris Johnson gibilerin gelmesi/getirilmesi boşuna değil. Bir çok ülkede, bir çok politikacıya bulaşan bir hastalıktır bu. Bu ne yapacağı belli olmayan, herşey yapabilen tipler muteber politika pazarında.

Şimdiden Yeni Normal döneme geçiş için Global sağlık Pas. Ve Global Performans Pas. Uygulaması ertelenebilir. Yeni Normal, Great Reset, 5G, Chip uygulaması yavaşlatılabilir. FED Yeni Bretton Woods ve sanal kripto para / Dolar için de hayallerini ertelemek zorunda kalacaklar. LIBOR ve EURO da yeniden yapılanma için zaman kazanmış olacak.

 

ABD'NİN NİHAİ HEDEFİ!?

Derin yapıların arasındaki iç hesaplaşmada asıl sorun süreci kim yönetecek. Yani liderlik sorunu. Derin “One number” kim olacak. Buna dayalı olarak sürecin yol haritası için yöntem, yönetici kadrolar ve işbirlikçi ülkeler ve örgütler kimler olacak. Ve nihai hedef!

Bu senaryoda sadece kısırlaşma yok, savaş, terör, suikastler, gıda ve ilaç manipülasyonları da sözkonusu.

ABD’de evdeki hesap çarşıya uymamış olabilir. Ama bu sonuç uzak bir ihtimal değildi. Mutlaka B-C Planları vardır. Yakında ne olacağını görebiliriz. Mutlaka herşeyi kontrol edecekler diye bir şey de yok.

Bir Amerikalı, şöyle bir Twit atmış: “Trump kazanırsa ABD'ye olan güvenimi kaybederim. Sexgate, Pizzagate. Brexit & Boris'in Seçilmesinden sonra doğduğum İngiltere’ye de güvenim kalmadı.. COVID'den ölmenin, ırkçılığın, yabancı düşmanlığının, din istismarcılarının ve silahlı silahlı radikallarin kurbanı olmaktan nasıl kurtulacağım!.”

Görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler.

Selam ve dua ile.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN BURAYI TIKLAYIN!..
http://bncmedyahaber.com/yazar-derin-abd-kaybetti-dunya-kazanmis-olmali-328.html

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Derin, ABD, Kaybetti,, Dünya, Kazanmış, Olmalı!?,
Yorumlar
Haber Yazılımı