Haber Detayı
17 Şubat 2021 - Çarşamba 23:46
 
Altın Kafes -1-
Prof. Dr. Mirzahan Hızal'ın kaleminden "Altın Kafes" başlıklı köşe yazısı tek kelime ile mükemmel. O zaman ne diyelim!? Gökten üç elma düşmüş üçü de bu yazıdan hissesine düşen öğüdü alanlara..
YAŞAM Haberi
Altın Kafes -1-

ALTIN KAFES - 1

 

Kuş besleyenler, kuş bakanlar bilir.   

 

Bir kuşu veya kuşları bir kafese kapatırsınız ama onlara çok iyi bakar, en lezzetli ve güzel yemler, ödül meyveler vb. ile beslemekle kalmaz, önceleri dar ve sıkıcı olan kafeslerini de biraz daha genişletir, hatta minik salıncaklar, renkli süsler, yemlikler, suluklar vs. ile süsler, donatırsınız.  Kuşlar burada olabildiği kadar mutlu, yedikleri önünde yemedikleri ardında, temiz ve bakımlı yaşarlar. 

 

O kadar ki, ara sıra kafesin kapısını açarsınız, kuşlar biraz kanatlarını açsın, uçsun rahatlasınlar diye ama tabii ki böyle zamanlarda pencereleri, kapıyı kapatırsınız ki kuşlar büsbütün çıkıp gitmesinler ve evi terk etmesinler. Kuşlar evin veya odanın içinde uçar, uçar, hatta ara sıra kendilerine bakan ve besleyen sahiplerinin omuzuna konar, sevgi ve bağlılıklarını gösterirler ama sonra kendiliklerinden, evet kendiliklerinden, çok iyi bakıldıkları, yem yedikleri, renkli süsler ile bezenmiş temiz ve konforlu kafeslerine geri dönerler. 

 

Kuşların sahibi gayet mutlu bir şekilde gülümser ve kuşlarının kendisini bu kadar sevmelerinden, ona bu kadar bağlı ve sadık olmalarından duyduğu sevinç ve gururu belli eder.  

 

Kuşların iyi beslenip bakılmaları ve arada bir bu şekilde kafesten çıkmaları, kendilerini özgür hissetmeleri, onların mutlu ve keyifli olmaları ve güzel sesleriyle ötüp sahiplerini neşelendirmeleri için önemlidir. 

 

Bu mutluluk tablosunda herkes mutludur, hatta sonuçta kendiliklerinden kafese girmek zorunda olan kuşlar bile. 

 

Evet, bu olayı kuş besleyenler, kuş bakanlar bilir.   

 

Sadece kuşlar bilmez.   Çünkü onlar kuştur.   

 

Kuşlar neyi bilmez?   Her şeye rağmen özgür olmadıklarını, gidip doğal ortamlarında, ağaçlarda, ormanlarda ve açık havada yaşamanın nasıl bir şey olduğunu, canları nereye isterse oraya uçmanın, kendi kararlarını vermenin, diğer özgür kuşlarla birlikte yaşamanın nasıl bir şey olduğunu bilmezler.  Bilemezler.   Hatta bilmemelidirler. 

 

Peki, kuş sahipleri onları getirip kafese koyarken kuşlara sorar mı?  Siz bu kafese girmek ve hayatınızın kalan kısmını bu kafeste geçirmeye razı mısınız?  Diye.

 

O kuş sahibi, kuşların bağlılığını ve sadakasını sınamak için onların kafesini götürüp ağaçlık, ormanlık bir yerde açsa, kuşları dışarıya salıp bıraksa ve bir kaç gün sonra gelse kuşları kendiliklerinden kafese girmiş ve orada kendisini beklediklerini görebilir mi?

 

Tabii ki hayır!  Kuşların uzunca bir süre kafeste kalıp oraya alışmaları ve özgürlük refleksleri tamamen kayboluncaya kadar kafesten çıkmamaları gerekir.  Çıkacakları zaman da pencerelerin kapalı olmasına dikkat edilmeli.  Kuş deyip geçmeyin onlar kafesin açık ama pencerelerin kapalı olduğunu bilirler.  Sonunda kendiliklerinden kafese girmek zorunda olduklarını da.

 

YAZARIN TÜM YAZILARI İÇİN
http://www.bncmedyahaber.com/yazar-altin-kafes--1--473.html

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Altın, Kafes, -1-,
Yorumlar
Haber Yazılımı