Yazı Detayı
14 Eylül 2021 - Salı 21:00
 
Allah Aşkına Beyler!..
Mehmet YAMAN - E.Öğretmen - E.Hakim - E.Noter - Avukat
 
 

ALLAH AŞKINA, BEYLER!..


Ülkemizin çok ciddi problemleri var ve iktidar da kapasitesi ve imkânları ölçüsünde bu problemleri çözmeye çalışıyorken, ne oluyor da, muhalefet liderleri ile tüm basın daha seçimlere üç sene varken,

 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini gündeme getirip, yersiz ve gereksiz yere, insanlarımızı gerecek ve ülke yararına oluşturulup uygulanması gerekli önemli projelerle ilgili, birbirinden kıymetli alternatif sunum çalışmalarını bir kenara atacak politikaların peşinde koşuluyor!..

 

Ciddi düşünenler için bu, çok önemli bir yanlış olup, ülkemizin yararına alternatif çok kıymetli projeler üzerinde durması gerekli ve ciddi ar-ge çalışmalarına yönlenmesi gereken siyasilerin,  tehlikeli süreçlere itilmesinin önemli bir göstergesi olarak görülüyor.

 

Bir taraftan, iktidar engellenmeye çalışılırken,  diğer taraftan da, muhalif liderlerin basit, içeriği boş ve ciddi alternatif sunumların önünü kesen, sahte hedeflerle, hem iktidar güçsüzleştirmeye ve hem de muhalefetin çok yararlı projelere eğilmesinin önü tıkanmak istenmektedir.

 

Milletin hayrını ve vatanın gelişimini isteyen tüm tecrübeli,  engin ufuk sahibi siyasi kültür insanları, milletin geleceğiyle ilgili olarak önüne konulan önemli bir kumpas olan bu oyunu, üzüntüyle seyretmektedirler.

 

Sahi, bu zamansız ve kalan iki uzun yılın tüm programını ve projelerini örtbas edecek olan bu kumpası, hangi ihanet odakları, kurdu?.

 

Bu kumpasın içine çekilmek istenen siyasiler ile basın mensuplarının, bu hal-i pürmelalleri, daha ne zamana kadar sürecek?..

 

Ülke siyaset arenasında boy gösteren, kendi dar bakış açılarını aşamamış tüm siyasiler ile, bunların danışmanları ve kültür insanları, ne zaman ülkemiz ve insanımızın tümünü kapsayan, rahatlatıcı ve geliştirici proje ve programlara yönelecekler?..

 

Yoksa, böyle önemli bir vetirede, gereken misyonu ifa edecek, yeterli donanımda değiller mi?.. 

 

Oysa, güçlü muhalefet liderleri, iktidarın kamçısı olur, her zaman. 

 

Muhalefetin alternatif proje sunumları karşısında iktidar, psikolojik baskılarla, daha kapsamlı ve faydalı çalışmalar peşinde koşar. 

 

Bu da, muhalefetin başarısı olarak, halk nezdinde itibar görür.
Karşılaşılan bu atmosferde, bunları düşünmeden edemiyoruz.
   

 

Bu vesileyle, hem kendi siyasal ikballeri ve hem de ülke yararına kazanımlar için, iktidar ve muhalif tüm siyasi organizmaların, uygulamaya yönelik proje ve rapor hazırlıklarını hiç dillendirmeden, sadece Cumhurbaşkanı adaylarının kim olacağı gibi çıkarcı, kapris tatminine yarayan ve küçük hedefler haline dönüşen, daha derinlerde, gizli bir düşman oyunu olduğu sezilen, bu basit seçim tartışmalarını bırakarak, ülke yararına ve insanımızın mutluluğuna yönelik elle tutulur, gözle görülür ciddi alternatif proje ve rapor dosyalarına yönelmeleri teklif ve temennimizi, saygı değer halkımız ve düşünen beyinlerimizin tanıklığında, iletmek istiyoruz.
 

Saygılar!..

 

 
Etiketler: Allah, Aşkına, Beyler!..,
Yorumlar
Haber Yazılımı