Haber Detayı
12 Ekim 2022 - Çarşamba 07:25
 
Teknoşenlik: Gelecek nesillerimiz balık alan değil! Balık tutan SİHA yapan bir nesil olacak!
Gençlerin yakalandığı teknoloji bağımlılığına dikkat çekmek, sosyal medyanın zararları, oyunlardaki gizli şifreler, illuminati, islamofobi konularında farkındalık oluşturmak için " TeknoŞenlik"in son durağı İHKİB Yenibosna Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idi.
EĞİTİM Haberi
Teknoşenlik: Gelecek nesillerimiz balık alan değil! Balık tutan SİHA yapan bir nesil olacak!

Gençlerin yakalandığı teknoloji bağımlılığına dikkat çekmek, sosyal medyanın zararları, oyunlardaki gizli şifreler, illuminati, islamofobi konularında farkındalık oluşturmak için " TeknoŞenlik"in son durağı İHKİB Yenibosna Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idi. 

 

Etkinlik HKİB Yenibosna Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin tüm öğrencilerini kapsayacak şekilde yapıldı. Konferans sonrası mikrofanlarımıza konuşan Gazeteci, Yazar aynı zamanda Bilişim Teknolojileri ve Sosyal Medya Uzmanı Muhammet Binici şunları söyledi:

"2018 yılında başladığımız "Teknoşenlik" projemize hız kesmeden devam ediyoruz. Orta okul ve liseler de öğrencilerimizin yaş aralıklarına göre sunumlar yapıyoruz. Gençlerimizin ellerindeki en değerli sermayenin zamanları olduğunu çok iyi biliyor, zamanın satın veya ödünç alınamayacağını, çoğaltılamayacağını, durdurulamayacağını, bu yüzden çok dikkatli ve iyi kullanılması gerektiğini etkinlikler de anlatmaya çalışıyoruz.

 

Yine her fırsatta kendilerinin çok değerli olduklarını, ülkemiz ve hatta başka milletlerinin geleceği için kalbinde merhamet olan bir neslin yetişmesi gerektiğini ve bu neslin Türkiye gençliği  yani kendileri olduğunu ifade ediyoruz. Sosyal medya, teknolojik cihazlar ve internet bilinçli kullanılmadığında kurulan tuzaklara düşebileceklerinin altını çiziyor,  bu tuzakların oyunlarda, filmlede, sosyal medyada, yazılı ve görsel basındaki örneklerini deşifre ederek bilinçlenmelerini sağlıyoruz. Gençlerimize teknolojilerin kobayı değil üreticisi olmalarının yollarını gösteriyoruz.

Gelecek nesillerimiz balık alan değil! Olta yapan, balık tutan, SİHA yapan bir nesil olacak inşaallah"

 

Ebeveynlerin çoğunun hızla gelişen toknelojiyi yakalayamadıklarının altını çizen Binici anne ve babaları da uyardı!.


"Anne ve babalar zaman zaman çocuklarıyla iletişim kuramadıklarından, kendilerine saygı duymadıklarından yakınıyorlar. Çocuklar bir ayna gibidir. Ebevenler neyi yansıtırlarsa onu alırlar. Karı kocasına, koca karısına hangi duygu ile yaklaşırsa çocukların gönüllerine de o his yansır. Üzülerek söylüyorum. Birbirlerine saygı ve sevgi göstermeyen çiftler evlatlarından sevgi ve saygı beklemesinler. Teklikeli oyun da tam burada start alıyor. Ailesinde bulamadıkları sevgi ve saygıyı çocuklar-gençler sanal ortamlarda aramaya başlıyor ve işte asıl o zaman teknolojinin karanlık dünyasındaki tehlikelerin kucağına düşüyor." ifadelerini kullandı.

 

İHKİB Yenibosna Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamada etkinlikle ilgili olarak;
 

"Gelececegimiz olan çocuklarımiza dijital oyunlar ve sosyal medyadaki tehlikeleri anlatması için okulumuza davet ettiğimiz Muhammet BİNİCİ Bey bu konuları anlatmakla kalmadı .Onların mesleki alanda en iyi şekilde yetistirilebilmesine katkı sağlamak için Tekstil Teknolojisi alan öğretmenlerini Karadeniz Örme ile buluşturdu. Okulumuza ve eğitime katkılarından dolayı Muhammet BİNİCİ Beyefendi ve Karadeniz Örme Yönetim Kurulu Üyesi Semiye ÖZTÜRK Hanımefendiye teşekkür ederiz."

şeklinde paylaşımda bulundu.

 

Ak Parti İstanbul İl Teşkilatı Yönetim Kurul Üyesi aynı zamanda Karadeniz Örme Sanayi ve Dış Tic. A.Ş, Horuse Paradise Luxury Resort Clup, Hotel Sumele Garden ve Radisson Hotel Grubu Yönetim Kurul Üyesi

Semiye Öztürk: "Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi teknolojinin zaralarından uzak tutmak ve en iyi eğitim almaları için olanaklarımızı seferber etmeye hazırız. İHKİB Yenibosna Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrenim gören öğrencilere eğitimlerine katkı sunmaya mezun olan evlatlarımızı da bünyemizde istihdam etmeye gayret edeceğiz. Dedi.  

 

 

 

 

 

Akıl Beceri & Teknoloji Bu Okulda Üretime Dönüşüyor -İHKİB Yenibosna Mesleki & Teknik Anadolu Lisesi

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Teknoşenlik:, Gelecek, nesillerimiz, balık, alan, değil!, Balık, tutan, SİHA, yapan, bir, nesil, olacak!, ,
Haber Videosu

Web Tv'de Görüntüle

Bu videoyu yorumlamak ve paylaşmak için ayrıca tıklayın.

Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Teknoşenlik: Gelecek nesillerimiz balık alan değil! Balık tutan SİHA yapan bir nesil olacak!
Yorumlar
Haber Yazılımı