Haber Detayı
10 Ekim 2022 - Pazartesi 19:13
 
Eski Uşak Valisi Funda Kocabıyık ve Abdurrahman Dilipak davasında bugün mahkeme günüydü
Gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak hakkında eski Uşak valisi Funda Kocabıyık tarafından yapılan suç duyurusu üzerine açılan dava 20 şubat 2023'e ertelendi.
GÜNDEM Haberi
Eski Uşak Valisi Funda Kocabıyık ve Abdurrahman Dilipak davasında bugün mahkeme günüydü

Haber Vakti'nin Haberine göre;

"Gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak'ın İYİ Partili Ümit Karaca’nın 1 Nisan'da attığı, Uşak Valisi Funda Kocabıyık hakkındaki bir tweet'ini 3 Nisan'da twitter adresinden ''Vali var ,vali var. Yazıcıoğlu gibileri yaşarken yeterince sahiplenebildik mi. Peki öyle kaç isim sayabilirsiniz.'' ifadelerini kullanarak retweet'lediği  için Uşak Valisi Funda Kocabıyık tarafından Dilipak hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmuş ve dava açılmıştı.

 

BUGÜN MAHKEME GÜNÜYDÜ

Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak, bugün Uşak eski valisi Funda Kocabıyık’ın notlandırarak RT ettiği için müşteki olduğu davaya, avukatı Faruk Keleştimur vekaleti ile  Uşak 1. Asliye Ceza Mahkemesinde görülmekte olan davasına 3 sayfalık ek savunma gönderdi. 

 

Sosyal medya yasasındaki değişiklik sebebi ile yeni yasa ile birlikte, RT ettiği mesajın asli sahibi hakkında açılan davada verilen para cezasına ilişkin istinaf kararının beklenmesini talep etti.

 

Kocabıyık’ın suç duyurusunda bulunduğu davada mesajın asli sahibi, Kocabıyık’ın  kocası hakkında, kocasının kendi yazısına atıfla “FETÖ’cü olduğu”  ileri sürülürken, halkı COVID tedbirlerine uymadığı için azarlamasına karşı kendinin bu kurallara uymaması eleştiriliyordu. Dilipak’ta “biri böyle yapmış olabilir, ama her vali aynı değil” diye, eski vali Recep Yazıcıoğlu’nu örnek göstermişti."

Kaynak: Editör:
Etiketler: Eski, Uşak, Valisi, Funda, Kocabıyık, ve, Abdurrahman, Dilipak, davasında, bugün, mahkeme, günüydü,
Yorumlar
Haber Yazılımı