Haber Detayı
22 Mayıs 2024 - Çarşamba 10:25
 
Zihinlerimizi Şekillendiren Dijital Dünya: Gelecek Nesilleri Koruma Çabası
İntaş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde, geleceğimizin teminatı gençlerimizle bir araya gelindi. Etkinlikte, Sosyal Medya, Yazılı Görsel Basın, oyunlardaki gizli şifrelerin ve dijital içeriklerin gençlerimizin inanç değerlerini nasıl alt üst ettiği ve zihinlerini nasıl boşalttığı ele alındı. Ayrıca, bu boşaltılan zihinlere istenilen bilgi ve davranış şekillerinin nasıl yerleştirildiği, sonrasında ise istenilen bir ürüne dönüşen kişilerin nasıl pasifleştirilerek cinsiyetsizleştirildiği üzerinde duruldu. 3T ve 1B (Telefon, tablet, televizyon ve bilgisayar) gibi cihazları ile nasıl algı üretildiği ve aileleri nasıl etkilediği üzerinde derinlemesine bir sunum gerçekleştirildi.
EĞİTİM Haberi
Zihinlerimizi Şekillendiren Dijital Dünya: Gelecek Nesilleri Koruma Çabası

 

İntaş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde, geleceğimizin teminatı gençlerimizle bir araya gelindi. Etkinlikte, Sosyal Medya, Yazılı Görsel Basın,  oyunlardaki gizli şifrelerin ve dijital içeriklerin gençlerimizin inanç değerlerini nasıl alt üst ettiği ve zihinlerini nasıl boşalttığı ele alındı. Ayrıca, bu boşaltılan zihinlere istenilen bilgi ve davranış şekillerinin nasıl yerleştirildiği, sonrasında ise istenilen bir ürüne dönüşen kişilerin nasıl pasifleştirilerek cinsiyetsizleştirildiği üzerinde duruldu. 3T ve 1B (Telefon, tablet, televizyon ve bilgisayar) gibi  cihazları ile nasıl algı üretildiği  ve aileleri nasıl etkilediği üzerinde derinlemesine bir sunum gerçekleştirildi.

 

Konferansa, Kadıköy İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Ertekiçoğlu ile Kadıköy İlçe Müftüsü Dr. Ahat Taşcı ve Ak Parti Kadıköy İlçe Başkanı Fatih Kaya gibi gibi önemli isimler katıldı. Ayrıca, veliler de etkinliğe yoğun ilgi gösterdi. Konferans sonunda, Kadıköy İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü şube müdürü Mehmet Ertekiçoğlu, gazeteci yazar ve prodüktör Muhammet Binici'ye günün anlam ve önemine binaen bir hediye takdim etti.

 

Etkinliğin sonunda Muhammet Binici, Eğitime Destek Platformu'na ve okul müdürü Müesser İsabetli'ye katkılarından dolayı teşekkür etti. Binici, "Bu tür etkinliklerin, toplumda teknoloji ve sosyal medya kullanımıyla ilgili farkındalık oluşturmasının yanı sıra, gelecek nesillerimizi dijital dünyanın zararlarından koruma yolunda önemli adımlar atılmasına vesile olduğunu" vurgulayarak, "Ayrıca, bu etkinliklerin ailelerin ve gençlerin bilinçlenmesine katkı sağlayarak, daha sağlıklı dijital ilişkiler kurmalarına olanak tanıdığını" belirtti.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Zihinlerimizi, Şekillendiren, Dijital, Dünya:, Gelecek, Nesilleri, Koruma, Çabası,
Yorumlar
Haber Yazılımı