Haber Detayı
09 Temmuz 2020 - Perşembe 02:37
 
Dikkat!.. Yeni Tehlikenin Adı Mavi Bebek (Blue Baby)
bncmedyahaber.com Yazarlarımızdan Muhammet Binici "Dikkat! Tehlikenin Yeni Adı Mavi Bebek (Baby Blue)" başlıklı yazısında; Mavi Bebek oyununun nasıl bir oyun olduğunu anlattı. Ayrıca Binici, Sosyal Medya Platformları ile gelen tehlikelere dikkat çekti. Alınması gereken önlemlerin altını çizdi. İşte Muhammet Binici'nin o yazısı..
BİLİM & TEKNOLOJİ Haberi
Dikkat!.. Yeni Tehlikenin Adı Mavi Bebek (Blue Baby)

MAVİ BEBEK (BLUE BABY)

 

Yazılarımızda, konferanslarımızda, televizyon programlarımızda kısaca her fırsatta bu oyunların ismi şimdilik Mavi Balina, (Blue Whale) Momo, Mariam demiştik ama şimdilik. Sonra, çocuklarımızı kıymetlilerimizi elimizden almak, bizden koparmak için; renk değiştirecek, isim değiştirecek ve kilometrelerce uzaktan böylece üzerimize geleceklerini ifade etmiştik. Kapalı kapılar ardında çocuklarımızı sanal dünya ile baş başa bırakmamamız, onlarla kaliteli zaman geçirerek arkadaş olmamız gerektiğine de vurgu yapmıştık. Neden anlatıyorum bunları?  

Bu günlerde tehlikenin yeni ismi Blue Baby yani Mavi Bebek. Tıpkı Mavi Balina, Momo, Mariam gibi;

Bu defa Mavi Balinanın mavisini aldılar. BalinaBu defa Mavi Balinanın mavisini aldılar. Balina yerine ise bebek gibi sevimli bir isim geldi ama amaç aynı. Onların tabiri ile Dünya’daki aptal diye tanımladıkları insan nüfusunu en aza indirmenin başka bir yolu ve sinsice haince karanlık kalplerindeki zehri yaymanın başka adı bu. Blue Baby (Mavi Bebek). yerine ise bebek gibi sevimli bir isim geldi ama amaç aynı. Onların tabiri ile Dünya’daki aptal diye tanımladıkları insan nüfusunu en aza indirmenin başka bir yolu ve sinsice haince karanlık kalplerindeki zehri yaymanın başka adı bu. Blue Baby (Mavi Bebek).

Amaç aynı; kötü niyetli talimatlarla çocukları yönlendirmek, psikolojisini bozup köleleştirerek edilgen hale getirip, son noktada, intihara sürükleyen bir emir vererek ortadan kaldırmanın diğer ismi Blue Baby (Mavi Bebek)

Peki, nasıl bir oyun bu? Çocuklarımızı bu oyundan nasıl uzak tutacağız onları bu oyundan nasıl koruyacağız?

Öncelikle oyunun özelliklerinden kısaca bahsedelim: Aslında oyun demeye bin şahit gerek. Şuna oyun demeyelim, “ölümle dans”, “ölüme meydan okuma”,  “insanın zihniyet dünyasındaki ebediyet hissini yanlış yönde kullanarak, intiharı özendirme” diyelim.

Mavi Bebek (Blue Baby) çocukların banyoda oynadığı garip bir oyun. Şehir efsanesi de diyebiliriz.

Eğer talimat vericilerin dediklerini yaparsanız, kollarınızda hayalet bebeğin görüneceği söyleniyor.

Aslında oyun, bir şehir efsanesi olan Bloody Mary efsanesi ile ilgili…

Mavi Bebek (Blue Baby) oyununu oynamak için oyuncudan kendi başına banyoya ya da tuvalete gitmesi, ışıkları kapatması ve kapıyı kilitlemesi isteniyor (oyunun kuralı bu). Sonra aynaya bakarak kollarını, kucağında bir bebek varmışçasına sallaması, sallarken de 13 kez Mavi Bebek (Blue Baby) sözlerinin tekrar edilmesi isteniyor. Eğer oyuncu ritüeli doğru yaparsa. Aniden kollarında görünmez bir bebeğin ağırlığını, büyüdükçe büyüdüğünü ve kötü bebeğin kollarını kaşıdığını hissedeceği telkini veriliyor. Bundan sonra. 

Yazının Devamı İçin Lütfen Linki Tıklayınız!..

http://www.bncmedyahaber.com/yazar-dikkat-yeni-tehlikenin-adi-mavi-bebek-blue-baby-71.html

Kaynak: Editör:
Etiketler: Dikkat!.., Yeni, Tehlikenin, Adı, Mavi, Bebek, (Blue, Baby),
Yorumlar
Haber Yazılımı