Haber Detayı
06 Ocak 2024 - Cumartesi 23:09
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Olarak Murat Kurum'u Açıkladı!..
AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı sosyal medyada belli oldu! Sosyal medyada Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı yönünde kulis bilgileri var. Ankara doğumlu, inşaat mühendisi olan Kurum, İstanbul'u kentsel dönüşüm ve modern şehir planlaması konularındaki uzmanlığıyla yönetmeye hazırlanıyor. İngilizce bilen ve evli üç çocuk babası olan Kurum'un liderliğinde İstanbul'un geleceğine dair heyecanlı bir dönem başlıyor!
SİYASET Haberi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Olarak Murat Kurum'u Açıkladı!..

Sosyal medyadan yayılan habere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, 28 belediye başkan adayı arasından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıkladı yönünde kulis bilgileri dolasıyor. Açıklamalar "bu önemli pozisyon için seçilen ismin eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum olduğu resmi olarak duyuruldu." Şeklinde.

MURAT KURUM KİMDİR?

1976 yılında Ankara'da doğan Murat Kurum, Konya Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. Yüksek lisansını Okan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde Kentsel Dönüşüm üzerine tamamlayan Kurum, profesyonel kariyerine çeşitli özel kuruluşlarda çalışarak başladı.
 

Özellikle TOKİ Ankara ve İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı'nda üst düzey görevlerde bulunan Murat Kurum, 2009-2018 yılları arasında T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iştiraki Emlak Konut GYO A.Ş. Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini üstlendi. 2018 yılında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda görev aldıktan sonra 28. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili olarak seçildi.
 

Evli ve üç çocuk babası olan Murat Kurum, İngilizce dilini de bilmektedir.
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu seçimi, İstanbul'un geleceği için kritik bir adım olarak değerlendirilirken, Murat Kurum'un tecrübesi ve uzmanlığıyla şehre değer katacağı öngörülmektedir. İstanbul halkı, yeni dönemde Murat Kurum liderliğindeki belediyeden bekledikleri gelişmeleri ve iyileştirmeleri merakla beklemektedir.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Cumhurbaşkanı, Erdoğan,, İstanbul, Büyükşehir, Belediye, Başkan, Adayı, Olarak, Murat, Kurum'u, Açıkladı!..,
Yorumlar
Haber Yazılımı