Haber Detayı
03 Ekim 2022 - Pazartesi 22:40
 
7'DEN 77'YE İMAM HATİP RUHU - SABRİ EKŞİNOZLUGİL İMAM HATİP LİSESİ - BNC MEDYA
Bir yanda "İmam Hatip" davasına ömürlerini vakfetmiş ve bin tane daha ömrümüz olsa yine bu uğurda hayatımızı veririz diyen eğitimciler hayırseverler diğer tarafta Türkiye'nin umuduyuz geleceğiz diyen kalpleri imanla bilimle dolu pırlanta gibi çocuklar gençler!.. 7 yaşındakinin de 77 yaşındakinin de gayesi İ'LÂY-I KELİMETULLAH. (Allah'ın adını yüceltmek için Allah'ı inkar edenlere karşı mücadele etmek)
EĞİTİM Haberi
7'DEN 77'YE İMAM HATİP RUHU - SABRİ EKŞİNOZLUGİL İMAM HATİP LİSESİ - BNC MEDYA

HABERİN VİDEOSU

Devlet ve Ensar Vakfı işbirliği ile yapılan Yalova İmam Hatip Okulunu açılış öncesinde, hayatlarının her anınını  İmam Hatip davasına vakfeden eğitimciler okulu yerinde inceledi.
 

Heyetteki eğitimciler daha kapsamlı ve kaliteli bir eğitim için notlarını aldılar görüş ve önerilerde bulundular.
Okulu ziyaret eden eğitimcilerin arasında Cumburbaşkanı Sayın Erdoğan'ı 1972 yılında İstanbul İHL'den mezun eden Celalettin Dayınlarlı ve Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan'ın fotboll takım kaptanı Mehmet Fuat Dayınlarlı'da heyetteydi.

 


Okulun Devlet ve Ensar Vakfı işbirliği ile yapılmasında Ali Gürbüz Akyüz Hocanın yakın akrabası Hacı Sabri Ekşinozlugil'in katkısı çok büyük.
Hacı Sabri Ekşinuzlugil, babasından kalan 350 dönümlük arazinin 50 dönümünü Ensar Vakfı'na tereddüt etmeden Yalova İmam Hatip Okulunun yapılması için bağışlayanlardan.


Yan yana yapılan iki okuldan sadece biri yaklaşık 50 milyon TL’ye mal oldu. Yalova'da inşaa edilen külliye şehrin eğitim kalitesine önemli katkı sunacak.  Çok uzun ve meşekkatli uğraşlar neticesinde imam hatip lisesi çok yakında Yalova'nın merkezinde  tam kapasiteli olarak eğitime ışık tutacak.


Devlet-millet iş birliği protokolü ile 21 dönüm arazi üzerinde başlayan külliye inşaatı 5 bin 488 metrekare oturum ve 18 bin 271 metre kare kapalı alana sahip. İçerisinde 68 derslik, öğrenci pansiyonları, spor salonu, konferans salonu ve uygulama camisi de yer alıyor.


​BNC Medya Haber olarak gelecek nesillerin inşa edileceği ve geleceğin Türkiye’sine projektör olacak Sabri Ekşinozlugil İmam Hatip Lisesi Külliyesi'ni sizin için yerinde inceledik.


İşte ayrıntılar!..


HABERİN VİDEOSU

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: 7'DEN, 77'YE, İMAM, HATİP, RUHU, -, SABRİ, EKŞİNOZLUGİL, İMAM, HATİP, LİSESİ, -, BNC, MEDYA,
Haber Videosu

Web Tv'de Görüntüle

Bu videoyu yorumlamak ve paylaşmak için ayrıca tıklayın.

Yorumlar
Haber Yazılımı