Haber Detayı
03 Ekim 2022 - Pazartesi 10:46
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Öğrenciliği Nasıldı? Hocası Celalettin Dayınlarlı BNC Medya Haber'e Anlattı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hocası tıpkı Recep Tayyip Erdoğan gibi ilerleyen yaşına rağmen dur durak bilmiyor. Celalettin Dayınlarlı 85 yaşına rağmen İmam Hatip davasına hizmet etmeye devam ediyor. Yalova İmam Hatip Okulunun açılışına giderken BNC Medya Haber'e konuşan Celalettin Dayınlarlı'ya muhtar bile olamaz dedikleri şimdilerde Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve Sayın Cumhurbaşkanının öğrenciliğini sorduk.
GÜNDEM Haberi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Öğrenciliği Nasıldı? Hocası Celalettin Dayınlarlı BNC Medya Haber'e Anlattı

HABERİN VİDEOSU

 

  • Celalettin Dayınlarlı, tüm beyefendiliği ile surumuza kendi tanıtarak başladı.

 

"Teşekkür ederim. Adım Celalettin Dayınlarlı. 1938 Uşak doğumluyum. 1947’de İstanbul’a ilk geldiğimizde babam işini kayıp ettiği için memlekete döndük. Tekrar ilkokulu bitirince İstanbul’a geldik. 1954’de İstanbul İmam Hatip Okuluna girdim. 1961 mezunuyum 1965 Yüksek İslam Enstitüsü, 1969 Edebiyat Fakültesi mezunuyum. 1969 yılında İznik’te vaiz iken öğretmenliğe geçtim. İstanbul İmam Hatip Okuluna tayinim çıktı. 1969 - 1976 yıllarında İstanbul İmam Hatip Okulunda görev yaptım. 1976’dan 1986’ya kadar Kadıköy İmam Hatip Okulunda meslek dersleri hocalığı yaptım. Gerek İstanbul İmam Hatipte Gerek Kadıköy İmam Hatipte yüzlerce öğrencim yetişti. İçlerinde doktor, profesör, siyasetçi olanlar da vardı. Bunlardan bir tanesi benim hayatımda hatıramdan hiç silinmeyecek olan bugünkü Cumhurbaşkanımız Tayyip Bey’i İstanbul İmam Hatip Okulundan 1972’de mezun ettik. Arada öğretmenlerini davet eder. En son İstanbul’dan öğretmen arkadaşlarımızla birlikte Ankara’ya gittik ve başkan seçilişinin töreninde oradaydık. Vefakâr bir insandır Allah razı olsun. Özellikle İmam Hatip Okullarının bu günkü seviyeye gelmesinde büyük gayreti olmuştur.


Adnan Menderes’e Allah gani gani rahmet eylesin. Bu gün öğretmen olarak, hayır sahibi olarak bu hizmeti yürütenlerden Allah razı olsun. Gayretlerini daim eylesin.


Şimdi gittiğimiz Yalova İmam Hatip Okulunun açılışı dolayısıyla Yalova’ya gidiyoruz. Arzum 40 yıldır Yalova’nın bir köyü olan Esenköy’de son senelerde bir imam hatip okulunun açılması. Bunun için son yıllarda gayret gösterdik.

En son Yalova valisi söz verdi fakat valinin görev değişikliği nedeniyle o iş akamete uğradı. Bu sebeple orada İmam Hatip Lisesi (İHL) açılamadı. Bütün arzum Esenköy’de İmam Hatip Okulunun açılmasıdır. Rabbim güç kuvvet verirse inşallah bu konuda gayretimi sürdüreceğim.

Bu okullara hizmet vermiş siyasiler, öğretmenler ve hayır sahiplerinden Allah razı olsun ölenlere gani gani rahmet eylesin.

Size de teşekkür ederim."

 

  • Yıllarını İmam Hatip Davasına vakfetmiş bu koca çınar Celalettin Dayınlarlı hocaya Öğrencisi Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öğrenciliğini soruyoruz. Yüzündeki tebessümle tarihteki o güzel anılarını hatırlıyor ve tüm samimiyetiyle sualimizi yanıtlıyor

 

Celalettin Dayınlarlı:

“Tayyip Bey özellikle talebeliğinden beri teşkilatçı sanki siyasete adaymış gibi hareket eden bir tipti. Yatılı kaldığı için bazı akşamlar seminerlere gider. Seminerlere gidecek olanların listesini hazırlar ve bana nöbetçi olduğum zaman getirir. Ben de onu tasdik eder ve izin verdim.

Gece bu seminerlere giderlerdi. Ders bakımından da çok parlak olmaması dolayısıyla yani daha doğrusu başka işleri olması nedeniyle çok parlak olmamasına rağmen verilen görevleri harfiyen yerine getirirdi. Ben genelde onların sınıfına Kur’an-ı Kerim dersine gittim. Verdiğim tüm ezberleri günü gününe yapardı. Sesi de müsait idi. Zaman zaman toplantılarda şimdi Kur’an-ı Kerim okur o günleri yâd ederim kendisi ile.. Gayretli bir insandı.

Dünya lideri olması onun o zamanlardan belliydi.

Allah güç kuvvet versin kendisine.. 

Teşekkür ederim."

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Cumhurbaşkanı, Recep, Tayyip, Erdoğan'ın, Öğrenciliği, Nasıldı?, Hocası, Celalettin, Dayınlarlı, BNC, Medya, Haber'e, Anlattı,
Haber Videosu

Web Tv'de Görüntüle

Bu videoyu yorumlamak ve paylaşmak için ayrıca tıklayın.

Yorumlar
Haber Yazılımı