Yazı Detayı
16 Mart 2022 - Çarşamba 08:50
 
PSİKO x SOSYAL ÇATIŞMA
Ramazan Tan
 
 

PSİKO x SOSYAL ÇATIŞMA

Moda özel olmak isterken sürü olmanın tam adıdır.


GREAT RESET (büyük sıfırlama)  ve İnsan 2.0 projeleri ile dünya ve insan formatlanırken yeni bir dünya düzeni için yeni bir insan yaratılmak istenmekte.. yeni bir insan için de yeni bir tanrı tanımına gidilmektedir. Zengin-yoksul uçurumu tanrı-robot seviyesine çekilmektedir. İnsanların azınlık bir kısmı tanrı statüsüne kalanlar ise köleler (robot – yeni tanrının kulları) olarak planlanmıştır. Tıpkı bir kısım Yahudi’nin inancında diğer insanlara goyim denmesi gibi.


İnsanın yaradılışında genlerinde ya da geleneklerinde olan yaşamını belirleyen kodları dış etkenler ile değiştirilmeye çalışılmaktadır.  Bu durum insanın kendi içinde yaşadığı çatışmayı artırmaktadır. İnsanlar tarihin hiçbir devrinde olmadığı kadar psikolojik sorunlar yaşamaktadır.


İnsan fıtratını değiştirmek için yapılan bu savaşta insan olmak istediği ile olması dayatılan arasında ezilmektedir. Bu nedenle bir çok insan duygu durum bozuklukları yaşamaktadır.


Bir kadın psikolojik olarak erkeğini güçlü görmek istediği halde evin lideri olması, yönetici olması, güce sahip olması kendisine belirli bir sistem dâhilinde dayatılmaktadır. Medya, toplum, arkadaş çevresi tarafından iktidar olmaya itilen kadın o iktidarı sağladığında bile mutlu olamamaktadır. Kadın kendi eli ile ezdiği erkeği neden eziksin diye suçlamakta ondan aynı zamanda hem kendisine itaat etmesi hem de lider olmasını istemektedir. Sosyoloji kendisine liderlik dayatırken psikolojisi ve yaradılışı erkeği lider görmek istemektedir.


Her yetki beraberinde sorumluluğu da getirmelidir. Sorumluluk olmadan verilen yetki kaos yaratmaktadır. Sorumsuz vekillerin çıkardığı aileyi yıkan sorumsuz yasalar gibi sorumsuz hâkimlerin verdiği aileleri yıkan kararlar gibi. Yetkiyi alan kadının aynı zamanda sorumsuzluk istemesi de Psiko- x sosyal çatışmanın bir ürünüdür. Kadın fıtraten sorumluluk almaktan kaçan risk alamayan bir varlıktır. Kadınları girişimci yapmaya çalışan tüm sisteme rağmen kadınların girişimci olmamakta ısrar ettiğine dair akademik bir çalışma raporu okumuştum. Hal bu iken kadının yetki alması demek sorumluluk almasını gerektirmektedir. Soysal olarak yetkiyi almaya zorlanan kadınlar ise psikolojik olarak bu sorumluluğu almak istememektedir. Bu ise tutarsız davranışlara, ikilemlere, gitgellere netice vermektedir. Kadının anlaşılmasını ve kendisini ifade etmesini zorlaştırmaktadır.


Moda özel olmak isterken sürü olmanın tam da adıdır. Kendini özel hissetmek insanın doğasında vardır. Ancak modaya uymak kendini medya ve küresel sistemin tam bir robotu hale getirmek ve onların kalıplarına girmek değil midir?


Gençlerimiz özel olmak isterken hepsinin ayağında aynı marka ayakkabı olması bir tezat ifade etmiyor mu?


Bir öğretmenden dinlediğime göre ateist olmak gençler arasında bir statü kaynağı olmuş. Bu nasıl bir güdülenmektir? Kendini özel hissetmek için insan böyle bir seçimi nasıl yapar? Ayrıca bu tip birçok genç aynı şeyi yapınca bu davranış nasıl bir özel davranış olabilir?


Kendisini özel hissetmek isteyen kişiler nasıl oluyor da herkesin hediye aldığı bir günde eşinin kendisine hediye almasını özel bir olay olarak tanımlayabiliyor? Seven kişi hediye alacak ise her hangi bir günde alabilir. 14 Şubat’ta alınan bir hediyenin toplum baskısı ile alındığının farkında değil mi insanımız? Şahsen ben toplum baskısı ile alınan bir hediyeyi kabul edemem. Hırsızlık gibi görürüm. Bana hediye alacak bir kişi bir günü beklemez ne zaman hediye almak istemiş ise o zaman alır.


İnandığı gibi yaşamayanlar yaşadıkları gibi inanırlar. İnsan inançlarına uygun bir ortamda yaşamıyor ise sürekli bir psiko x sosyal çatışmanın içinde olacaktır. Ya kendilerini kabul ettirecek kadar imanlı, bilgili ve dirayetli olarak topluma yön verenlerden olacaklar ya da suyun önünde bir dal gibi medya ve toplumun sürüklediği kitlenin içinde yığın olarak sürüklenecektir.  Bu nedenle insanlara özellikle gençlere, inançlarına ve yaradılışlarına uygun topluluklar içinde yaşamalarını, arkadaşlarını ve mekânlarını ona göre seçmelerini tavsiye ederim.


Allah’a emanet olunuz.  


YAZARIN TÜM YAZILARI İÇİN
https://www.bncmedyahaber.com/yazar-enes-kara-nIn-dusundurdukleri-746.html

 

 
Etiketler: PSİKO, x, SOSYAL, ÇATIŞMA,
Yorumlar
Haber Yazılımı