Haber Detayı
28 Ocak 2023 - Cumartesi 08:36
 
Bu Defa Olmaz! Dokunamayacaksınız!
Tecrübeli Gazeteci Halis Özdemir'in kaleminden Savunma Sanayiinin dünü bugünü ve günümüzün siyasi çıkmazları "Bu Defa Olmaz! Dokunamayacaksınız!" başlıklı köşe yazısında..
GÜNDEM Haberi
Bu Defa Olmaz! Dokunamayacaksınız!

Bu Defa Olmaz! Dokunamayacaksınız!


Savunma sanayimiz artık aziz milletimize ve Türk İslam cemiyetine malolmuş, iftihar vesilesi olmuştur.

Bu millet size savunma sanayiine dokunmanız için fırsat vermeyecektir!

Şu işe bakar mısınız önce  “Türk/Türklük”  “devletin adı, Türkiyeli!” meselesi, sonra “dil” meselesi, neymiş devletin resmî dili çift olmalıymış! Mesela mahkemeye düşmüş iki vatandaş biri Türk diğeri Kürt! İki ayrı mahkeme iki ayrı dil! Aklımıza mukayyet ol Allah’ım! Bunu çözüm diye söyleyenlere bakar mısınız! Yazık bu ülkede yıllarca bakanlık yapmışlar! Sonra “yerel yönetimleri güçlendirme” meselesi sonra “savunma sanayii” konusunda yaptığınız devletin bütün kaynakları aktarılıyor “iftirası”yetmiyormuş gibi dokunacağız diyorsunuz!

Neye dokunacaksınız? "İHL"lara "SİHA"lara dokunacaksınız öyle mi?

PKK’nın SİHA ve İHAlara düşmanlığı; İHA ve SIHAlarımızın PKK’ya karşı operasyonlarda etkin görev yapması hainlere göz açtırmamasındandır!

Peki sizin karşı oluşunuz nedendir?

PKK yandaşları ile seçimlerde ortaklık geliştirmenizi Baykar üzerinden yürütmeye kalkışmanız ne kadar ahlaki ne kadar milli ve ne kadar insanidir? Bu temelsiz sözleriniz sizi sadece siyasi mevta yapmakla kalmayacağını sizi tarih sahnesinden sileceğini ve sizi başka mecralara atacağını hiç düşündünüz mü?

Sizler için ne diyeceğimizi bilmiyoruz(!)

Ayrıca aziz milletimiz Türkü Kürdü Lazı Çerkezi ile et tırnaktır. Neyin gazını veriyorsunuz? Ne yapmak istiyorsunuz? Kimin sözcülüğünü yapıyorsunuz?

Aklınıza mıh gibi çakın!

Bu millet savunma sanayiine dokunmak/müdahale etmek isteyenlere fırsat vermeyecektir! Savunma sanayimiz millete malolmuştur.

Türkiye savunma sanayiinde dünyanın en önemli ülkesi haline gelmiştir. Bunda Baykar şirketinin çok önemli payı vardır. Baykar şirketi sadece Türk milletinin, Türk devletinin değil dünyada Müslüman ve Türklerin, mazlum milletlerin de iftihar ettiği ve başarısı için dua ettiği bir şirkettir.

Biz bu filmi çok defa gördük!

Nuri Killigil’in Şakir Zümre’nin Kirkor Divacı’nın (Türkiye’de ilk füzeyi üreten uzay çalışmaları başlatan vatandaş) Nuri Demirağı’n ve Necmettin Erbakan’ın başına gelenleri unutmadık! Unutmayacağız!

Nuri Demirağ’a yapılanları Bayraktar’a ve savunma sanayiine yapamayacaksınız!

Devrim otomobilini durduran zihniyet bunu durduramayacak!

Bu ülkede ağır sanayi hamlesini başlatan Erbakan’ın beş defa partisini kapattınız! Dünyayı dar ettiniz. Siyaset yasağı getirdiniz ve mahkum ettiniz! İsrail Cumhurbaşkanı Veizman “Erbakan’ı toprağa gömdük üzerine on metre kalınlığında beton döktük” dedi. Türkiye’nin kalkınmasını durdurmak isteyenlerin kimler olduğunu biliyoruz. Aziz milletimiz aynı seneryolara bir daha asla fırsat vermeyecek, müsaade etmeyecektir.

PKK’nın hoşuna gidecek beyanlar, ABD’nin de hoşuna gidecektir. Bu açıklamalar ve böyle davrananların niyetinin anlaşılmasından öteye gidemeyecektir!

Öte yandan ittifakın küçük ortaklarından birinin sözcüsü ise program açıklaması olarak yerel yönetimleri güçlendireceklerini beyan etti. Yahu yerel yönetimlerin güçlenmeye ihtiyacı mı var? Hayır sizin PKK ve uzantılarına verdiğiniz mesaj şu mu? Eyalet sistemi getireceğiz. Siz de ülkeyi rahat bir şekilde böleceksiniz mi demek istiyorsunuz? Oysa bu düşüncenizi “eyalet sistemi getireceğiz” diyerek beyan edebilir milletten de gereken cevabı alırdınız!

Bütün bunlar yapılırken,

Kimisi Mustafa Kemal’in arkasına saklanır!

Kimisi milliyetçiliğin arkasına!

Kimisi siyasi geçmişine!

Kendiniz olmak o kadar zor mu?


Kendiniz olsanız da millet sizi gerçekten siz olarak tanısa da ona göre takdir mi edecek? Yoksa unutmamak üzere ders mi verecek? Hep birlikte görsek.


Gerçekten merak ediyorum bu ülkede yıllarca bakanlık yaptınız. Biz de yanlış işler yaptığınızı, yanlışlarınızı yazdık ve düzeltmenizi umarak yazdık! Yanılmışız siz yanlış yapmıyormuşsunuz inandıklarınızı yapıyormuşsunuz! Öyle mi?


ABD’nin Irak’ı işgali başladığında, “İncirlik üssünü ABD uçaklarına açtık bir haftaya kalmaz para gelir.” diye beyanat vermiştiniz! 


Bu beyanatınızı unutmadık! Şimdi geriye dönüp ABD savaş uçaklarının Irak’ı vurması Irak halkını katletmesi binlerce masum insanın katledilmesinde “katkınız” olduğunu düşünüyor musunuz? Ahiret var hesap var ne yapacağız? Nasıl hesap vereceğiz diye hayıflanıp Allah’tan affınızı istiyor musunuz?

Dünyada para çok Türkiye’ye getiririz diyorsunuz! Ülke yönetimi için öneriniz daha iyi borç buluruzun ötesine geçmiyor! Tamam da borç para bulmak için ne tavizler verebileceğinizi geçmişte yaptıklarınıza bakarak üç aşağı tahmin edebiliyoruz da  nasıl borç bulacağınızı hangi tavizleri vermeyi düşündüğünüzü sizden duymak hakkımız değil mi?

Ancak şimdiye kadar yaptığınız açıklamalardan benim anladıklarım şunlar yanlışsa düzeltin biz de yanlış tahminlerde bulunmayalım! 


- IMF’yi ülkeye davet edeceksiniz. IMF, Türkiye’de başta savunma sanayii olmak üzere devletin bütün yatırımlarını durduracak! Para verme şartları bunlar olacak. Bu zihniyetin Marshall yardımları aldıktan sonra dönemin İnönü yönetimi tarafından Nuri Demirağ’ın nasıl durdurulduğunu unutmuş değiliz!

İnsanlar siyasal tercihlerini ve içinde bulundukları ve görev aldıkları siyasi parti tercihlerini ülkeye daha iyi hizmet umudu ile yaparlar. Yoksa sırtımızı PKK’ya dayadık diyen siyasi parti ile gizli açık ittifak yapılması için değildir. Böyle bir birliktelik yapılması halinde ülkenin geleceği için oluşturduğu tehlike gözardı edilmemelidir. Bu gidişe dur demek için gerek milletvekilleri gerekse partilerde görev yapanlar ya da mensubiyet duyanların milli manevi değerlere bağlı devletine ve milletine bağlı, devletinin bölünmez bütünlüğü inancına sahip olanları tekrar vicdan muhasebesi yapmaya ve bu gidişi durdurmaya, şayet güçleri yetmiyorsa içinde bulundukları yapıdan ayrılarak manevi mesuliyetten kurtulmaya davet ediyorum.

Bu seçimler çok şeye gebe!

Bu seçimlerde halkın vereceği karar, savunma sanayii çalışmaların devam edip etmeyeceğine, PKK yandaşlarının devlet yönetimine ortak edilip edilmemesine, Mavi Vatan, Suriye, Libya, Rusya, Ukrayna savaşında nerede duracağımıza hasılı kelam “Türkiye durdurulmalı” diyen ABD ve batılı müttefiklerin Türkiye’ye biçtikleri role karar vermek kısacası;

Türkiye’nin geleceğinin tayini olacaktır.

Bu aziz millet bu aziz devlet dünya mazlumlarının umududur! Ya mazlumların umudu ve önderi olmaya devam edecek ya da kendi kabuğuna çekilecek geçmişteki edilgen Türkiye olmaya devam edecektir. 

Bu milletin idraki ve feraseti her şeye rağmen Türkiye’nin durdurulmasına fırsat vermeyecek, tam bağımsız olma yolunda yürüyenlere ve lider ülke yapmak isteyenlere yol verecektir.

 

Türkiye’nin önlenemez yükselişi devam edecektir.

 

Vesselam

 

YAZARIN TÜM YAZILARI İÇİN
https://www.bncmedyahaber.com/yazar-bu-defa-olmaz-dokunamayacaksiniz-882.html

Kaynak: Editör:
Etiketler: Bu, Defa, Olmaz!, Dokunamayacaksınız!,
Yorumlar
Haber Yazılımı