Yazı Detayı
06 Mart 2021 - Cumartesi 11:53
 
"J.R. Rogers İspatla! "Karpaz Eşeğine Pcr Testi Yapın!"
Muammer KARABULUT / Araştırmacı - Yazar
 
 

"J.R. Rogers İspatla! "Karpaz Eşeğine Pcr Testi Yapın!"

 

KKTC'de ROGERS’in savunduğu PCR testi için Pfizer eski başkan yardımcısı, Dr. Mike Yeadon “Bu test ölümcül derecede kusurludur.” demiştir.  

 

Ama hala KKTC halkını yanıltarak insanların sağlığını, ülkelerin ekonomisini test, test ve test diyen  Fulbright bursu ile okuyan, Bill Gates’in okulunda doktora yapan, halkın oyuyla Halkın Partisinden milletvekili seçilen bir Jale Refik ROGERS var.  

 

O da özetle,  “17.5 dolar değerinde olduğu ifade edilen, yine Bill Gates’in fonladığı Qiagen marka  PCR tanı kitini 100 dolara satılmasına aracılık etmiş.” Tabii ki haber değeri olan bir alışveriş ve arada  COVİD-19’un KKTC sorumlusu olan ROGERS’de bulunuyor.

 

Haberi köşesine taşıyarak yazan kişi ise Dr. İlker İPEKDAL’dır. O da gazetenin yayın yönetmeni tarafından aranarak milletvekili Jale tarafından 10 dakika sonra aranacağı söylenir. İPEKDAL, “kendisinde zaten benim numaram var.” arasın der.  Ama arayan kişi 100 dolardan satılan Qiagen’in marka PCR tanı kitini  KKTC satan Meker Healthy Trading Ltd. nin direktörü Mehmet KARAKUŞ’tur.  

 

KARAKUŞ, biz PCR tanı kitini aynı zamanda izolasyon cihazı ile birlikte satıyoruz, almak zorundalar. Benim eşim avukat, konuştuklarımızı da dinliyor  diyerek hatırlatma da yapar. Hatta merkezlerinin Türkiye’de olduğunu ve oradan da İPEKDAL’a dava açılması istendiğini de konuşmanın arasına sıkıştırır. 

 

O zaman KARAKUŞ’un ne demek istediğini pandemiden sorumlu milletvekili Jale Refik ROGERS’den dinleyelim,  Qiagen “marka döngü sayısı ticari kitlerin içinde yazılı gelir, buna laboratuvar kendisi karar vermez. Örneğin Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde kullanılan kitlerde toplam döngü sayısı 40’tır.” Yani demek istiyor ki Tanzanya’daki keçi örneğinde olduğu gibi Karpaz Eşeğinden de numune alalım pozitif çıkar ve eşeği de korona oldu diye karantinaya alırız.   

 

Bu arada Fulbright burslu Jale Refik ROGERS’in pazarlamasını yaptığı anlaşılan   Almanya merkezli FDA onaylı Qiagen marka PCR tanı kitinin kullanma kılavuzunda ROGERS’in ifade ettiği gibi 40 döngü ile çalıştığı ama yine FDA sayfasında yayınlan CDC belgesinde de virüsün izole edilemediği uyarsı vardır. O zaman Covid-19 tanımlanmayan hastalık olduğu için,  Qiagen test cihazı kullanma kılavuzunda yazılı olduğu üzere, tanı ve tedavi”  amacı ile bu izolasyon cihazı kullanılamaz. Bu sonucu çıkartmak hiçte zor değil.

 

Fakat Jale hanım hakkında haber yapan kişinin merakı ile biz de soralım, “Sahi, neden Jale Hanım yerine Mehmet Bey (PCR satan)  aradı? Benim bildiğim Jale Hanım’ın bu şirketle bir alakası yok, bu şirketin sahibi de bildiğim kadarıyla Jale Hanım’ın sözcüsü değil!..

 

İlginç bir durum!..

Neyse devam edelim..”

 

Tarihler 2 Mart 2021 olur, Halkın Partisi (HP) Sağlık Komitesi’nden Girne Milletvekili Jale Refik Rogers ve HP Parti Meclisi üyesi Teksen Köroğlu, Sağlık Bakanlığı’nı ziyaret ederek pandemiyle mücadeleye dair önerilerini Bakan Ünal Üstel’le paylaşır.

 

HP Sağlık Komitesi paylaşımını kokuttuğu sindirdiği kamuoyu ile de paylaşır. Çünkü ivedilikle yapılması gereken işler vardır. 

 

11maddelik önerilerden bazıları şöyledir;

 

Bilim insanı Jale izole edilmeyen virüsün varyantlarının, “tespit edilmesi için pozitif örneklerde sekans analizi yapılarak ülkede var olan farklı türlerin ivedilikle tespit edilmesi” gerekli olduğunu söyler.

 

Ve teorik bilgilerini ardı ardına sıralar. Okuyan da bir şey anlamadığı için korkar.  Sıra PCR ile var edilen virüsün pazarlamasına gelir, “Güney’de çalışan kişilerin üç günde bir PCR testlerini yaptırabilmeleri için geçişin yoğun olduğu kapılarda örnek alınabilmesi veya test yapılan merkezlerde çalışma saatlerinin genişletilmesi sağlanmalıdır.”

 

COVİD-19 yalnızca PCR testi ile tespit edildiği için ROGERS’de, “Toplum taramalarının artırılması pozitif vakaların hızla saptanması ve izole edilmesi ve dolayısıyla yerel bulaşın hızını yavaşlatmak açısından büyük önem taşımaktadır. Bulaşın yaygın olduğu bölgelerde bu taramalar daha da kritiktir. Bu taramaların mobil bir şekilde, örneğin insanların sıklıkla gittiği market gibi yerlerin girişlerinde, yapılması toplumda daha geniş kitlelere ulaşılmasını sağlayabilir.” Demek istiyor ki ROGERS insanların, geçim ve diğer alanlardaki  yaşamak için zorunlu olan alanlarda  test yapalım.  Bir tarafta COVİD-19 pozitif vaka sayısını canlı tutalım, diğer tarafta ise  Qiagen marka test kiti satalım.

 

Hızını alamayan milletvekili ROGERS yeni gelen Sağlık Bakanına ne yapması gerektiği konusunda önerilerine devam ediyor, “Yaygın test yapılabilmesi açısından test kapasitesinin artırılması önemli bir unsurdur. Test kapasitesini artırmak açısından daha hızlı sonuç verecek test yöntemleri de değerlendirilmelidir. PCR kapasitesinin yaklaşık 6000 sayısından daha yükseğe çıkamadığı göz önünde bulundurarak onay almış hızlı antijen testlerinin PCR a ek olarak yaygın tarama yapmak için kullanılmaya başlanması önemlidir. Bu PCR laboratuvarlarının yükünü de azaltacak bir uygulama olacaktır.”

 

PCR test kiti pazarlamasını bitiren ROGERS, vaka sayısı ile köşeye sıkıştırdıkları KKTC halkına, bu seferde aşı pasaportunu hatırlatır. Önerisi, “Dünyada aşı pasaportu ile ilgili gelişmelerin yakından takip edilerek ülkemiz için planlama yapılması ekonominin önünü açmak için büyük önem taşımaktadır ve dijital ortamda yolcuların aşı takibinin yapılabilmesi için altyapı” çalışmalarını şimdiden başlatılmasını ister. Çünkü aşı için fişleme şarttır.

 

ROGERS’in aşı konusundaki önerileri ise;

 

1-Toplam aşı ihtiyacının ne olacağının belirlenmesi (muhaceret izinli kişiler dahil olmak üzere ) ,

2-Aşıların ne zaman nereden ne miktarda temin edileceğinin netleştirilmesi

 

3-Aşı planının kademelerinin halkla paylaşılması ve hangi tarihe kadar aşıların tamamlanmasının hedeflendiği konusunda halkın bilgilendirilmesi

4-Aşıların randevu verilerek yapılması ve aşı yapılacak yerlerde yığılmaların önlenmesi

5-Aşı yapılırken kişilere bilgilendirme yapılması

6-Aşı ile ilgili kamu spotları oluşturularak toplumun bilinçlendirilmesi

 

 

Çıkarttığı yasalar çerçevesinde hareket edilmesini isteyerek, oyunun diğer bir parçası olan olmayan virüs ile elde edilen verilerdir. Onun için de “Covid19 Sürveyans raporunun DSÖ tarafından önerildiği üzere her 14 günde bir yayınlanması” ister. Çünkü bu bilgiler güya halk tarafından şeffaflık olarak algılanacak.

 

Eğer ROGERS’in önemli bir bölümünü paylaştığımız bu tedbirler KKTC’de uygulanmazsa,  halk sağlığı ve “ekonomi açısından olumsuz sonuçlar” doğuracaktır.  Fakat bu önerisini tersten okumak gerekiyor, eğer bu tedbirler uygulanmaya devam ederse sonuçlar daha da kötü olacaktır.

 

Bunların hepsine inandırıcı olması için, öncelikli olarak ROGERS’in bahsettiği COVİD-19 virüsünün izole edilmesi gerekir. İzole edildikten sonra tanısı ve sonra korunmak için aşısı yapılsın.

 

ROGERS,  COVİD-19 adı verilen virüs izole edilmediğine göre, o PCR testi ve AŞI ile ne yapıldığını açıklaması gerekiyor.

 

Çok zeki olan milletvekili ROGERS, şimdi anlaşılması çok basit olan, olmayan virüs ile PCR testi elde ederek pandemi ilan etme hikayesini varmış gibi, herkesi inandırdı. Ama yaptığı bu kadar basit ve uluslararası alanda artık deşifre olmuş  bir virüs hikayesine aptal olduğu için, Cumhurbaşkanı Ersin TARAR, Başbakan Ersan SANER,  Sağlık Bakanı Ünal ÜSTEL  ve Türkiye Büyükelçisi Ali Murat BAŞÇERİ anlamıyor mu?

 

Böyle bir şey asla olamaz!

 

Artık KKTC Cumhurbaşkanı, Başbakanı ve Sağlık Balkanı ROGERS’e gerekli yanıtı verecektir.

 

Hatta partisinin Genel Başkanı Kudret ÖZERSAY’da sayın ROGERS’e -bizim anlayacağımız şekilde şu PCR testi, COVİD-19 için testi bulan Prof. Christian DROSTEN’ı ve hakkında açılan davayı bir anlat demesi gerekiyor.   

 

 

 

http://www.meydankibris.com/haber-kismir-yazdI...neden-rahatsIz-oluyorsunuz-ki-38489.html

https://www.kibrispostasi.com/c35-KIBRIS_HABERLERI/n366904-hpli-vekil-jale-refik-rogers-erhan-arikli-bilmedigi-konularda-kafa-karistiriyor

https://www.fda.gov/media/136568/download

 
Etiketler: "J.R., Rogers, İspatla!, "Karpaz, Eşeğine, Pcr, Testi, Yapın!",
Yorumlar
Haber Yazılımı