Yazı Detayı
28 Haziran 2020 - Pazar 13:34
 
bncmedyahaber.com Yazarı Yakup Evirgen Kimdir?
Yakup EVİRGEN / Savunma Ekonomisi Uzmanı - Stratejist
 
 

Yakup Evirgen Kimdir?

10.10.1962 tarihinde Gerede'de doğan Yakup Evirgen, İlkokulu Bolu’da, orta öğrenim tahsilini Ankara’da yaptı.1981 yılında radar teknisyeni astsubay olarak orduda görev hayatına başladı. Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Gazi Üniversitesi’nde başladığı yüksek öğrenimini, Eskişehir Anadolu Üniversite’sinde bitirdi. Eğitim hayatını yüksek derecelerle ile bitiren Yakup Evirgen birincilikle kazandığı subaylık sınavından sonra 1990’da subay oldu.

Lojistik subayı olarak görev yaptığı sürede; askeri teknik yayınlarının yanı sıra, askeri fabrikalarda üretilen mal ve hizmetlerin maliyetleri üzerine çalışmalar yaptı. Türk Silahlı Kuvvetlerinin çeşitli kıta, karargah ve kurumlarındaki görevleri süresince 23 kez taltif takdir ve ödül aldı. 2003 Şubatında kendi isteği ile binbaşı rütbesinden TSK’den emekli oldu.
Yüksek lisans eğitimini Dicle Üniversitesi maliye ekonomi ana bilim dalında yaptı. Türk Sosyal Güvenlik Sistemi Sorunlar ve Çözüm Önerileri adlı kitabı, 1998’den itibaren sosyal güvenlik alanındaki çalışmalara ve özellikle 2003’ten sonraki yapılanma ve yeniliklere kaynak olarak gösterildi.
Bolu Federasyonu Başkanlığını da yürüten, Geredeli Savunma Ekonomisi Uzmanı emekli Binbaşı Yakup Evirgen, Askeri Fabrikalar Genel Müdür Yardımcılığı da yaptı. Evirgen Halen çeşitli STK çalışmalarında önemli görevlerde aktif rol almaya devam ediyor.

 

 

 
Etiketler: bncmedyahaber.com, Yazarı, Yakup, Evirgen, Kimdir?,
Yorumlar
Yazarın Diğer Yazıları
Haber Yazılımı