Haber Detayı
14 Mart 2022 - Pazartesi 13:33
 
Ukrayna Rusya Krizi Ekseninde Dünya Nere Gidiyor? Abdurrahman Dilipak ile Gündeme Dair!..
Rusya’nın Ukrayna’nın işgali başladığı ilk günden itibaren, Türkiye televizyonlarına çıkan, yorum yapan; asker, siyaset bilimci, sosyolog, uluslararası ilişkiler uzmanı, stratejist veya akademisyenlerin hemen hemen tamamı yaptıkları yorumlarla sahayı hiç bilmediklerini ortaya koydular. Perde arkasında dönen oyunları ve bu savaşı kimin neden tasarladığının farkında olmadan yorumlar yapmaya komplo teorileri üretmeye devam ettiler. Çatışmanın ilk anından itibaren isabetli yorumlar yaparak krizin ilk dakikalarından geldiğimiz savaşın 18. gününü tahmin edenlerin sayısı ise bir elin parmaklarını geçmez. İşte o isabetli tespitler yapan gazeteci ve yorumculardan biri olan yine daha önce kendisi ile gündemi değerlendirdiğimiz Abdurrahman Dilipak geliyor. (Programı bu linkte tıklayarak tekrar izleyebilirsiniz https://youtu.be/x1AuolvKsZM) Abdurrahman Dilipak ile yine savaşın 18. Gününde gelinen son noktayı ve Rusya- Ukrayna savaşının tüm dünyaya etkisini konuştuk ve sizin için gündeme dair can alıcı sorular sorduk.
GÜNDEM Haberi
Ukrayna Rusya Krizi Ekseninde Dünya Nere Gidiyor? Abdurrahman Dilipak ile Gündeme Dair!..

Rusya’nın Ukrayna’nın işgali başladığı ilk günden itibaren, Türkiye televizyonlarına çıkan, yorum yapan; asker, siyaset bilimci, sosyolog, uluslararası ilişkiler uzmanı, stratejist veya akademisyenlerin hemen hemen tamamı yaptıkları yorumlarla sahayı hiç bilmediklerini ortaya koydular. Perde arkasında dönen oyunları ve bu savaşı kimin neden tasarladığının farkında olmadan yorumlar yapmaya komplo teorileri üretmeye devam ettiler.

Çatışmanın ilk anından itibaren isabetli yorumlar yaparak krizin ilk dakikalarından geldiğimiz savaşın 18. gününü tahmin edenlerin sayısı ise bir elin parmaklarını geçmez. İşte o isabetli tespitler yapan gazeteci ve yorumculardan biri olan yine daha önce kendisi ile gündemi değerlendirdiğimiz Abdurrahman Dilipak geliyor.


(Programı bu linkte tıklayarak tekrar izleyebilirsiniz https://youtu.be/x1AuolvKsZM )


Abdurrahman Dilipak ile yine savaşın 18. Gününde gelinen son noktayı ve Rusya- Ukrayna savaşının tüm dünyaya etkisini konuştuk ve sizin için gündeme dair can alıcı sorular sorduk.

   

BNC Medya Haber: Rusya Ukrayna'ya neden saldırdı? Zahiri ve gerçek sebepleri nelerdir?

 

Abdurrahman Dilipak: Rusya Ukrayna’ya saldırdı diye bir algı üretildi. Burada 2014’den beri sorun var. ABD NATO’yu arkasına alıp, Girit’ten Baltıklara kadar, Adriyatik’le Ege arasındaki koridoru işgal etti. O yetmedi, Ukrayna’yı değil sadece Gürcistan ve Ermenistan’ı da NATO’ya alarak Karatenizi bir NATO gölü haline getirmek istiyor. NATO’nun sınırlarını Hazara ve Kafkaslara kadar uzatmak istiyor. Yıllardır burada PYD örneğinde olduğu gibi Ukraynalı ayrılıkçı gruplara eğit-donat desteği veriyor. Kendine bağlı Paralı askerleri bölgeye sevk etti, NATO ülkelerinden özel harp elemanlarını çağırdı. Ruslar masumdur demiyorum ama durumu doğru ortaya koymamız gerek. ABD Rusya’yı burada tutarak Japon denizindeki harekât için Çini yalnızlaştırmak istiyor. Neden kimse Ukrayna’daki 30 Amerikan biyolojik savaş için kurulan biyokimya laboratuvarından söz etmiyor. Ukrayna’da pandemi değil “pandomi” var bu anlamda. Bu gerçekler ışığında yeni Wuhan yeni pandemi için Ukrayna olacaktır belki de.

 

BNC Medya Haber:  Batı söz verdiği halde Ukrayna'ya neden yardım etmedi, yardım etse gerçekte bir dünya savaşı çıkar mıydı? Zelensky yardım vaadi almıştır, almışsa neden yarı yolda bırakılmıştır? Ya da bırakılmamış mıdır?

 

Abdurrahman Dilipak: Batı sanki sorunu çözmek istiyormuş gibi bir anlam çıkıyor bu sorudan, ABD krizden besleniyor. Bunun adı kontrollü bunalım stratejisi, sürdürülebilir kontrollü bir kriz. Kriz biterse orada ne işi var. Afganistan, Suriye, Irak, Filistin ya da Yemen de kriz niye bitmiyor. Ukrayna’da niye bitsin.
 

BNC Medya Haber:  Küresel sermayeyi temsil eden Yahudi lobisinin bir tarafında olmadığı bir savaş çıkar mı?

 

Abdurrahman Dilipak: Ukrayna zaten 2. İsrail. Orada bir de Kuzeydoğu Karadeniz’de yeni bir Yahudi devleti de düşünülmüyor değil. Hazaralar konusu konuşulmaya başladı zaten. Bu iş tek başına ABD’nin, İsrail’in altından kalkacağı iş değil ama kambersiz düğün olmaz. Bölgede İsrail’in parmağının olmadığı ne darbe olur ne savaş.

 

BNC Medya Haber: Her iki devletin başında da Yahudi yöneticiler bulunduğu halde İsrail'in, Yahudi lobisinin bu işte ki çıkarı nedir, dünyayı nereye sürüklemek istiyorlar?

 

Abdurrahman Dilipak: Önemli olan iki tarafta da var olmak ve kazananla yoluna devam etmek. İsrail vatandaşları ABD, İngiltere ve diğer AB ülkelerinde, Rusya’da yoğun olarak bulunur. Tekrar hepsi İsrail vatandaşıdır. Kriz, onların bir bölgede varlık sebebidir. Tavşana kaç tazıya tut derler. Hastalığı yayan ve onun tedavisi için gelen, size ilaç verecek olan da kendisi olmak ister.

 

BNC Medya Haber: Batı, Ukrayna Savaşı’nı çıkartırken Rusya'yı bir yıpratma savaşına sokarak zayıflatmak mı istiyor?

 

Abdurrahman Dilipak: Rusya’yı batıda tutmak, Çin’den uzaklaştırmak ve NATO’nun sınırlarını Kafkasya ve Hazara kadar uzatırken Karadeniz’i de bir iç denizi haline getirmek işitiyor.

 

BNC Medya Haber: Putin, İsrail’i ziyaret ettiği zaman neden Netanyahu onun önünde ayağa bile kalkmadı acaba Putin, Netanyahu'nun hiyerarşik astı mı? Putin, küresel Yahudi lobisinin görevlendirilmiş bir elemanı mı? Moskova’nın başındaki hizmetkârı mı?
 

Abdurrahman Dilipak: İsrail daha önce de Türk büyükelçisini alçak koltuğa oturtmuştu. Putin Macron’u uzun masada oturtmuştu. Oluyor böyle şeyler!..

 

BNC Medya Haber: Bu savaşın sonucu ne olacak? Genel savaşa dönüşme ihtimali var mı?

 

Abdurrahman Dilipak: Savaş başlamadı ki. Bir operasyon söz konusu. Savaşı ordular yapar. Rusya kendine bağlı bir bölgede operasyondan söz ediyor.

 

BNC Medya Haber: Ukrayna yıkıldığı ile mi kalacak? Ukrayna, Rusya ya anahtar teslim armağan mı edilecektir?

 

Abdurrahman Dilipak: Hesap Ukrayna ile ilgili değil. Ukrayna burada kurban

 

BNC Medya Haber: Bu savaş en erken ne zaman biter? Bu savaşın dünya için sonucu ne olacaktır, dünya nasıl bir değişime uğrayacaktır?

 

Abdurrahman Dilipak: Savaş yok ki bitsin. Hem niye bitsin. Savaş yok ki sonucu olsun. Rusya bölünebilir. Kriz devam eder. Savaş çıkacaksa Japon denizinde çıkar, sonra ne olur kestirmek güç.
 

BNC Medya Haber: Ukrayna savaşı Suriye savaşı gibi uzun bir süre mi devam edecek mi, Rusya’ya yönelik bir yıpratma savaşına mı dönecek? Silahların denendiği, yeni taktik ve stratejik denemelerin yapıldığı tatbikat poligonuna mı dönecektir?


Abdurrahman Dilipak: Zaten öyle başlamadı mı? 2014’den beri bu durum devam etmiyor mu?

 

BNC Medya Haber: Bu savaşın sonunda Rusya istediğini başaramama ihtimali var mı, varsa Rusya Federasyonu’nun bir dalga daha dağılması mümkün olabilir mi?


Abdurrahman Dilipak: Great reset senaryosuna göre ülkelerin sınırları, rejimleri, iktidar yapıları dağıtılacak. Paraları da olmayacak. Bu sadece Rusya için değil. Eğer başarırlarsa bu biyolojik insanın da sonu olacak.


BNC Medya Haber: Bu savaşın dünya ekonomisinde meydana getirdiği hasar ne olabilir?


Abdurrahman Dilipak: Ekonominin, maliyenin iflası.


BNC Medya Haber: NASA'nın özelleştirilmesinden sonra küresel Yahudi sermayesinin adamı olan ve kendisi de bir Yahudi olan Elon Musk ve küresel sermaye aynı zamanda uzaya da hâkim olmak mı istiyor?


Abdurrahman Dilipak: NASA özelleştirilmedi ve Musk, alçak irtifa uyduları ile ayrı, Ay ve Mars planları ile uzay yarışına yeni bir boyut kazandırmaktan söz ediyor. Onlara göre yenidünyada ülkeler değil şirketler olacak ve mülkiyet olmayacak. Tanrılaşan insanlar olacak.


BNC Medya Haber: Yahudi sermayedarların yeni hedefi uzay mı? Uzayın veya yakın gezegenlerin yerleşime açılması mı?


Abdurrahman Dilipak: Bu konu Yahudi sermayesinden ibaret değil, onların da içinde olduğu ki her Yahudi de bu projeye katılıyor değil.


BNC Medya Haber: NASA'nın özelleştirilmesi manasına gelen Elon Musk meselesini nasıl değerlendiriyorsunuz?


Abdurrahman Dilipak: Elon Musk uzay projesi kadar NeuraLink projesi ile öne çıkıyor. Bu işin birçok ayağı var. Hepsi bir araya gelince bir anlam ifade ediyor.


BNC Medya Haber: Devasa sermaye tahsisleri olmadan 2-3 milyar dolarlık servetlerle uzaya dolmuş taksicilik yapılabilir mi? Burada küresel sermaye uzaydaki iletişim hatlarını kontrol etmek mi istiyor?


Abdurrahman Dilipak: Uzaya yolculuk gerçek dışı bir macera ama bu arada uzayın işgali alçak irtifa uyduları ile alçak irtifadan dünyanın kuşatılması ile birinci etap olarak tamamlandı.

BNC Medya Haber: Uzayı silahlandırarak herkesi bastırmak mı istiyorlar?

Abdurrahman Dilipak: Uzayın işgali ile her yer artık hedef, aynı zaman gözetlenebiliyor. RF ya da Lazer silahları ile bu uydular bir savaş aracına döndürülebilir. Hackerler üzerinden akıllı şehirler, evler, otonom sistemler kontrol edilebilir.

BNC Medya Haber: NeuraLink ile uzaydan yöneterek insanlığı köleleştirmek mi istiyorlar? Starlink ve Neuralink’in aslı nedir, amacı nedir, becerikli bir Yahudi’ye bu iş için hangi vazifeler verilmiştir?

Abdurrahman Dilipak: Trans Hümanizmden söz ediyorlar. İnsanın yerini siborglar avatarlar ya da klonoidler alacak. Bu konuları tek başına Yahudi ile özdeşleştirmek onları gözümüzde büyütmek anlamına gelir. O zaman her kötülüğün arkasında Şeytan var. Şeytan Allah’ın muttaki kullarına bir zarar veremez.

BNC Medya Haber: Dünyadaki bu gelişmelerden sonra Türkiye yapıyor? Nereye gidiyor?

Abdurrahman Dilipak: Türkiye dünyanın kilit taşı, gücümüzün ve zaaflarımızın farkında değiliz. Sonuçta gideceği yeri bilmeyen kaptana hiçbir rüzgâr fayda sağlamaz.

 

 


 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Ukrayna, Rusya, Krizi, Ekseninde, Dünya, Nere, Gidiyor?, Abdurrahman, Dilipak, ile, Gündeme, Dair!..,
Yorumlar
Haber Yazılımı