Haber Detayı
09 Mart 2022 - Çarşamba 00:37
 
RUSYA FEDERASYONU MÜSLÜMANLARINA BİLDİRİ
Gazeteci yazar Suat Gün'den Rusya Federasyonu Müslümanlarına!..
GÜNDEM Haberi
RUSYA FEDERASYONU MÜSLÜMANLARINA BİLDİRİ

RUSYA FEDERASYONU MÜSLÜMANLARINA BİLDİRİ

 

Bu gün Rus ordusunun Yüzde 50-60’ını teşkil eden Müslümanlar (Tatar, Çerkez, Çeçen, Dağıstan ve Orta Asya kökenli halklar) Rusya ile Ukrayna arasında cereyan eden kirli bir savaşın içine çekilmiştir. Bu savaş meşru değildir. 


Rusya’nın imparatorluk kurmak için başlattığı bu kirli savaş milyonlarca insanın ölmesine, evlerinin yıkılmasına, evini barkını terk ederek dağılmasına sebep olacaktır. Birçok mazlum yok olacaktır. Mazlumlar beddua edecektir. Ahı tutacaktır. Evleri, yuvaları dağıtan, anaları gözyaşı içinde bırakan bu savaşın kazananı yoktur. Savaşın insani hiçbir yönü yoktur.


İslami bakımdan Allah rızası için olmayan hiçbir savaş meşru değildir. Haklı değildir. Bir insanın, canını, mal için, şan için, şöhret için veya devlet öyle emir verdi diye feda etmesi haramdır. Biz, Fatiha Suresinde geçtiği üzere: “Yalnız sana kulluk eder, yalnız sana tapar, yalnız senden korkar ve malımızla canımızla yalnız senin için cihat ederiz”. Allah yolunda olmayan hiçbir ölüm meşru değildir, yasal değildir, şeriata uygun değildir.


Sevgili Müslüman kardeşim; bu savaş kirli savaştır. Rusya’nın başındaki Putin gizli Yahudi’dir. Ukrayna’nın başındaki Zelensky Yahudi’dir. ABD’nin Başkanı Biden Yahudilerin iş başına getirdiği emirber bir neferdir. En başta ABD Dışişleri Bakanı Antony Bilinken olmak üzere 8 bakanın 6’sı Yahudi’dir. Bu savaş Yahudilerin kendi aralarındaki rekabet, satranç oyunu veya kayıkçı kavgasıdır. Müslümanın bu kavgada yeri yoktur. 
Müslüman’ın tek yapacağı şey bu kavgada, bu cinayette yer almamak olmalıdır. Müslüman bu kavganın tarafı değildir. Müslüman haksız yere adam öldürmez. Kukla oynatıcılarının oyununa gelmez. Kendini kukla olarak kullandırmaz.


Allah’a ve peygambere isyan manasına gelen bu savaşta mazlumlara tek silah atmak bile cinayettir, büyük günahtır.  Savaş sadece Allah yolunda ve Allah için yapılır. Bu savaşta senin yerin yoktur.


Rus ordusunda silahaltındaki Müslüman kardeşlerimiz; silah ve malzemelerinizi ellerinizden bırakınız.  Savaşın tarafı olmaktan çıkınız. Kimsenin uğruna savaşmayınız. Ukrayna ordusu saflarına geçip Ruslara karşı da savaşmayınız. Bu savaşın her iki cephesinde de bulunmak şerran büyük suçtur, büyük günahtır.

Bu savaşın senaryosunu Yahudiler yazmıştır. Yahudilerin oyununa gelmeyiniz! 

Müslüman Kardeşlerimiz silahını teslim et ve Avrupa'da en yakın ülkeye iltica et, senin için dünyada ve ahrette tek kurtuluş yolu budur.

 

YAZARIN TÜM YAZILARI İÇİN
https://www.bncmedyahaber.com/yazar-rus-yayIlmacIlIgI-nIn-ortaya-cIkIsI-774.html

Kaynak: Editör:
Etiketler: RUSYA, FEDERASYONU, MÜSLÜMANLARINA, BİLDİRİ,
Yorumlar
Haber Yazılımı