Haber Detayı
28 Ocak 2021 - Perşembe 12:40
 
Pcr ile sıkıyönetim ilan edildi! Yer yerinden oynatacak açıklama geldi
Kamu Personeli Net'in haberine göre; Pcr ile sıkıyönetim ilan edildi! Yer yerinden oynatacak açıklama geldi Yanlış olduğu tespit edilen PCR testleri sonrasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bugün başlayan Lefkoşa'da bir hafta, Girne'de ise iki hafta tam kapanmanın ardından yer yerinden oynatacak açıklama geldi."
GÜNDEM Haberi
Pcr ile sıkıyönetim ilan edildi! Yer yerinden oynatacak açıklama geldi

Kamu Personeli Net'in haberine göre; Pcr ile sıkıyönetim ilan edildi! Yer yerinden oynatacak açıklama geldi
Yanlış olduğu tespit edilen PCR testleri sonrasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bugün başlayan Lefkoşa'da bir hafta, Girne'de ise iki hafta tam kapanmanın ardından yer yerinden oynatacak açıklama geldi."

 

PCR ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Lefkoşa'da bir hafta, Girne'de ise iki hafta tam kapanma kararı sonrasında farkındalık oluşturmak için kurulan Birlik ve Beraberlik Platformundan yer yerinden oynatacak açıklama yapıldı.

KISITLAMALAR 1 YILI BULDU

Birlik ve Beraberlik Platformu sözcüsü mülhak vakıf ecdatlarından Fahri Onbaşı’nın yaptığı kuruluş açıklamasında; "KKTC’de DSÖ’nün 12 Mart 2020 tarihinde pandemi ilanı etmesi ile birlikte, yaşamın bütün alanlarında  daralma olmuştur. Bu süreç ilk zamanlar on beşer günlük kapanmalar ve alınacak tedbirler ile geçecek denilirken, süre bir yıla uzanmıştır." denildi.

 

FARKINDALIK OLUŞTURMAK İÇİN KURULDU

Öte yandan yapılan açıklamada, "Bugün yaşananlardan anladığımız, teknolojik değişiklikler ile birlikte dünyada yeni bir yaşamın inşa edilmeye çalışıldığı yönündedir. Bunun yanında insanların bugüne kadar savaşlar da dahil olmak üzere  ilk kez küresel güçler ile karşı karşıya kalması vardır. İşte bu nedenle KKTC’de, dünya da yaşanan bu gerçekler karşısında  bir platform kurarak bir farkındalık oluşturmak istedik." ifadelerini yer aldı.

"Amacımız; yüzyıllardır birlikte yaşadığımız, aynı coğrafyayı paylaştığımız, aynı dili konuştuğumuz ve aynı kültürün parçası olduğumuz tüm insanlar ile birlikte ve beraber olarak bu sürece karşı göğüs germektir." diyen Onbaşı şöyle konuştu:

 

Çünkü artık bizlerin geçmişte yaşadığı tüm ayrışmalar bu gün bizlerin en büyük düşmanıdır. Onun için ülkemizdeki bu duruşumuz, devlet yönetimi ve idaresini daha da kolaylaştıracaktır. Ve bu konuda başta sağlığımız olmak üzere, her türlü ayrıma karşı da duyarlılık göstereceğiz.

Başta sağlık dedik. Bunun nedeni ise şu anda bütün pazarlıkların insan vücuduna ve beynine hakim olmak ve bunu da nüfus planlaması yapmak için kullanmak isteyen küresel güçlerin varlığından haberdar olmamızdır. Bu projeden haberimiz var. Niyetlerini de biliyoruz. İnsan olarakta buna asla izin vermeyeceğiz.  

 

PCR İLE İLAN EDİLEN SIKIYÖNETİM SONA ERMELİDİR

Ayrıca KKTC Sağlık Bakanlığı’nın vaka sayısı artığına ilişkin açıklamaların ardından platform sözcüsü Fahri ONBAŞI, “yaptığımız araştırmaya göre Ct 40 döngü ile yapılan PCR testinin hatalı olduğunu bunun normal seviyeye çekildiğinde (Ct 20-25 döngü) pozitif vakaya rastlanmayacağını DSÖ’nün açıklamalarından da  biliyoruz. Bu konu da Sağlık Bakanını uyarıyoruz, KKTC’de yaşayan insanlara  daha fazla zarar  vermeden bu oyuna son vermelerini istiyoruz.” dedi      

Kaynak: Editör:
Etiketler: Pcr, ile, sıkıyönetim, ilan, edildi!, Yer, yerinden, oynatacak, açıklama, geldi,
Yorumlar
Haber Yazılımı