Haber Detayı
28 Ocak 2021 - Perşembe 12:10
 
Mahkeme reddetti! "5G sağlığa zararlı değildir" dedi!
5G teknolojilerinin kullanımındaki özellikle baz istasyonlarının insan sağlığına zararlarından dolayı 6 Nisan 2020 tarihinde 1. Antalya Tüketici Mahkemesi’nde Huawei ve Microsoft'a açılan davada, Hakim Çağla KARAN ÖZÇELİK bugün, “USULDEN REDDİNE” karar verdi.
GÜNDEM Haberi
Mahkeme reddetti!

HAber Vakti'nin haberine göre;

6 Nisan 2020 tarihinde 1. Antalya Tüketici Mahkemesi’nde Huawei  ve Microsoft açılan davada, Hakim Çağla Karan Özçelik bugün, “USULDEN REDDİNE” karar verdi.

Huawei  ve Microsoft'un yaptığı savunmada, “BTK tarafından verilen cevap yeterlidir.” derken. Mahkemenin karar vermesinde en önemli gerekçe de BTK’dan  gelen açıklamalara kayıtsız kabul etmesi oldu.

5GVirüs Platformu Sözcüsü Muammer Karabulut ise şu açıklamaları yaptı:

“Mahkemenin, Huawei  ve Microsoft’un kayıtsız şartsız BTK’dan gelen açıklamaları kabul etmeleri, her şeyden önce BTK’yı yasaların ve kanunların üzerinde tutmaları sonuncu çıkartmıştır. Ama fazla ayrıntıyı girmeden BTK’nın mahkemeye verdiği, dünya gündeminde kendisine yer bulacak bir bilgi var. O da, ‘5G teknolojisinin azami frekans bandının 100 GHz olacağı öngörülmektedir. Bu husus Dünya Sağlık Örgütü’nün bilimsel çalışmalarıyla birlikte değerlendirildiğinde 5G’nin insan sağlığı için risk oluşturmayacağı anlaşılmaktadır.’ açıklamasıdır.

BTK’nın 100 GHz’in insan sağlığına zararlı olmadığına ilişkin  açıklamasına, Elektrik-Elektronik Mühendis Prof. Dr. Selim ŞEKER’in kitabından örnek veren KARABULUT, “Burada 100GHz değil, 1-15 GHZ arasındaki frekanslardaki RF (Radyo Frekansı) enerjisi vücudun bütün organlarına girer ve RF darbeleri merkezi sinir sistemiyle etkileşir. Dünyada 100 GHz’in insan sağlığına zararı yok diyen BTK, buna inanan bir mahkeme ve doğal olarak bu kararlara uyulsun diyen, Huawei ve Microsoft var.

Mahkemenin gerekçeli kararından sonra karara, gerektiği gibi  itiraz edeceklerini ve bu ayıbı kapatacaklarını, önümüzdeki günlerde (8 Şubat 2021) tarihinde aynı çerçevede Kocaeli’de görülecek bir dava daha bulunuyor. Orada ki mahkemenin tutumu da çok önemli. Ayrıca Mahkemenin kararı, daha önce TBMM’de ki bir araştırma raporundaki bulgularla da çelişiyor."

Saygılarımızla

5gvirus-Platformu Sözcüleri/ Muammer KARABULUT - Abdurrahman DİLİPAK

5gvirusnews.com

Kaynak: Editör:
Etiketler: Mahkeme, reddetti!, "5G, sağlığa, zararlı, değildir", dedi!,
Yorumlar
Haber Yazılımı