Haber Detayı
21 Haziran 2024 - Cuma 08:01
 
Gazeteci Yazar Halis Özdemir'den Toplumsal Yapılar ve Aile Üzerine Çarpıcı Tespitler
Muhammet Binici'nin "Ben Kimim: Silik Yüzlerin ve Kanadı Kırık Kuşların Hikayesi" adlı eserinin tanıtım programında konuşan gazeteci yazar Halis Özdemir, hak ve batıl mücadelesinin insanlık tarihi boyunca süreceğini nasıl vurguladı? Özdemir, kavram kargaşasının toplum üzerindeki etkilerine nasıl dikkat çekti? İstanbul Sözleşmesi ve kanuni düzenlemeler hakkında Özdemir ne eleştirilerde bulundu? Yeni ve şuurlu gençliğin yetişmekte olduğunu belirten Özdemir, geleceğe dair umutlarını nasıl dile getirdi? Sosyal medya alanında yasal düzenlemelerin yapılması gerekliliği konusunda Özdemir'in görüşleri nelerdir? Muhammet Binici'nin kitabı toplumsal konuları nasıl ele alıyor ve Özdemir'in bu konudaki düşünceleri nelerdir? İşte detaylar!..
BENİM AİLEM Haberi
Gazeteci Yazar Halis Özdemir'den Toplumsal Yapılar ve Aile Üzerine Çarpıcı Tespitler



Gazeteci Yazar Halis Özdemir'den Toplumsal Yapılar ve Aile Üzerine Çarpıcı Tespitler

 

İstanbul (BNC) - Muhammet Binici'nin "Ben Kimim: Silik Yüzlerin ve Kanadı Kırık Kuşların Hikayesi" adlı eserinin tanıtım programında konuşan gazeteci yazar Halis Özdemir, toplumsal yapılar ve aile üzerine önemli değerlendirmelerde bulundu. Toplumun temel yapı taşlarından biri olan aile kurumunun korunması ve güçlendirilmesi konularında kaleme aldığı yazılarla geniş bir okuyucu kitlesine ulaşan Özdemir, bu alandaki tespitleriyle dikkat çekti.

 

"Hak ve Batıl Mücadelesi İnsanlık Var Oldukça Sürecektir"

 

Konuşmasına, hak ve batıl mücadelesinin insanlık tarihi boyunca süregelen bir mücadele olduğunu vurgulayarak başlayan Özdemir, ifsat hareketlerinin de aynı şekilde insanlık tarihi ile birlikte var olduğunu belirtti. Özdemir, "Bugün konu ettiğimiz mesele tarihi boyunca insanlık içinde varlığını sürdürmüştür. Ama ne yazık ki son dönemde tarihte olmadığı kadar etkin hale getirilmiştir," dedi.

 

Kavram Kargaşasına Dikkat Çekti

 

Toplumdaki kavram kargaşasına dikkat çeken Özdemir, kelimelerin anlamlarının değiştirilmesiyle dilimizin ve değerlerimizin içinin boşaltıldığını belirtti. "Yar, manita oldu; ilişki, naz, trip oldu; zina, aldatmak oldu; ahlak, etik oldu. Dilimizin ve kavramlarımızın içi boşaltıldı," diyen Özdemir, bu değişimlerin toplumsal yapıyı olumsuz etkilediğini ifade etti.

 

İstanbul Sözleşmesi Üzerine Eleştiriler

 

Özdemir, İstanbul Sözleşmesi ve etrafında yürütülen kanuni düzenlemelerin toplumsal tahribatı hızlandırdığını savundu. "İstanbul Sözleşmesi'nin etrafında yürütülen amacına yönelik kanuni düzenlemeler halen devam ediyor ve maalesef fecaattir. Yani bunların üzerinde durulmuyor. İşi havale etmeyi çok seviyoruz. Aslında bu mesele hepimizin meselesi," şeklinde konuştu.

 

Umut ve Şuurlu Gençlik Vurgusu

 

Konuşmasında umutsuzluğa yer olmadığını belirten Özdemir, şuurlu bir gençliğin yetişmekte olduğunun altını çizdi. "Yeni bir nesil, milli ve manevi değerlerine bağlı, çağın problemlerine cevap arayan, teknoloji ve bilim alanında atılım yapan bir gençlik geliyor. Bu, bize gelecek açısından umut taşırıyor. Böyle bir gençliğin varoluşu, ifsat hareketlerine karşı müteyakkız olmamızı asla azaltmaz," dedi.

 

Sosyal Medya ve Yasal Düzenlemeler

 

Özdemir, sosyal medya alanında yasal düzenlemelerin yapılması gerekliliğine de değinerek, "Netice itibariyle sosyal medya alanında özellikle yasal düzenlemelerin yapılması gerekliliği, bütün dünyada kendini gösterdiği gibi ülkemizde de ihtiyaç haline gelmiştir," ifadelerini kullandı.

 

Muhammet Binici'ye Teşekkür

 

Programın sonunda, Muhammet Binici'yi tebrik eden Özdemir, "Muhammet Binici kardeşimi tebrik ediyorum. Önemli bir konuyu, toplumsal bir konuyu, dünyayı ilgilendiren bir konuyu örnekleriyle ve yaşanmışlıkları ile kitaplaştırdığı için hayra vesile olacaktır," diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

Muhammet Binici'nin "Ben Kimim: Silik Yüzlerin ve Kanadı Kırık Kuşların Hikayesi" adlı eserinin tanıtım programı, Halis Özdemir'in etkileyici konuşmasıyla zenginleşti. Programa katılanlar, Özdemir'in toplumsal yapılar ve aile üzerine yaptığı çarpıcı tespitlerden oldukça etkilendi.

İşte Tüm Ayrıntılar


Kaynak: Editör:
Etiketler: Gazeteci, Yazar, Halis, Özdemir'den, Toplumsal, Yapılar, ve, Aile, Üzerine, Çarpıcı, Tespitler,
Yorumlar
Haber Yazılımı