Haber Detayı
19 Temmuz 2020 - Pazar 13:01
 
"Evlilik" Bu Hayatta Cehennem mi? Cennet mi?
bncmedyahaber.com Yazarımız İlhan ERGİNCAN "Evlilik" Bu Hayatta Cehennem mi? Cennet mi? Başlıklı Yazısında Günümüz Evliliklerinin Perde Arkasını Aralıyor. İşte O Yazı;
YAŞAM Haberi

"Evlilik" Bu Hayatta Cehennem mi? Cennet mi?

Yüzüne maske takıp dolaşan, umutları, hayalleri yıkan görüntüde iyilik timsali evlilik dolandırıcıları geziyor aramızda.
Tanışma döneminde yumuşak huylu, cana yakın ve ben senin yüreğini seviyorum diyen duygu katilleri var aramızda. 
Beni para değil, ahlâkın, efendiliğin, bana verdiğin değer mutlu eder diyen, tanışma döneminde evleneceği kişinin mevki-makamını, eğitim durumunu, arabası ve evi varmı diye sorgulayan maddiyatçılar var yanı başımızda.
İstemeye gidildiğinde dahi oğlumuz ne iş yapar, evi arabası varmı diye maddiyatı sormayla başlayan, ama ahlakı, merhameti, doğruluğu, vatanına, bayrağına ve dinine bağlılığını maneviyatını sormayan Anne-Babalar var aramızda.
Söz, nişan evresinde adettendir diyerek soygunculuk yapan daha yolun başında erkeğin sırtına gereksiz yükler bindiren maddi adetçiler var aramızda. 
Mutluluğu paranın, malın şöhretin çokluğuyla ölçen, maneviyatı zayıf Allah’tan korkmaz, kuldan utanmazlar var.
Bir kuru ekmek, bir göz odamız, birde sen ol yanımda şükründen uzak, azla yetinmeyen, çoğa şükretmeyen kalpleri katılaşmış nesiller var aramızda.
Başlarken maneviyattan uzak, maddi istekler ile sakat doğan bir evlilik ticaret hane mantığı ile iflas etmekte. 
Kısa sürede evin tapusu üstüne değil diye, tek taş yüzüğün en pahalısı alınmadı diye, maddi isteklere yetemedi diye ayrılık bahanesi üreten evliliği flört sanan sahtekarlar var.
Özgürlükler adı altında evli iken eşinin isteklerini ben istemesem tecavüzdür diyerek eşini tecavüzcü diye yargılatan Allah'ın emirlerini hiçe sayan azgınlar var. 
Boşanma sürecinde kendisine maddi avantaj sağlasın diye iftira atan ahlaksızlar var.
Boşanma davalarında ikinci sahte yüzlerini gösteren, maskelerini kapamak için gözyaşı döken, alacağı altınları, nafakayı, maddi tazminatı gelir kapısı gören ama cehenem ateşine odun biriktirdiğini düşünemeyen karaktersizler var.
Aman dikkat!!!
Evlilik Salih ve saliha eşle bu dünyanın cenneti, maneviyattan uzak eşlerle bu dünyada cehennemi olur.
Evlenirken bir değil bin kes düşünün.

http://www.bncmedyahaber.com/yazar-evlilik-bu-hayatta-cehennem-mi-cennet-mi-84.html

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: "Evlilik", Bu, Hayatta, Cehennem, mi?, Cennet, mi?,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Yorumlar
Haber Yazılımı