Haber Detayı
08 Ocak 2021 - Cuma 22:00
 
Eşcinseller Eşcinsellikten Kurtulmak İstiyor!..
"Benim Ailem" Belgeselinin yapımcısı Muhammet Binici, BNC medya Habere Konuştu. Binici: EŞCİNSELLİK toplumu yakından ilgilendiren bir konu oldu çünkü bu konu artık ideolojik bir kavrama dönüştürüldü. Aile, toplum ve devletler ideolojik bir kavram haline getirilen LGBTQ+ ile yok edilmeye çalışılıyor. Birde eşcinsellik doğuştan mı? Psikolojik mi? Tartışmaları var!.. Bu konularda benim söylediklerim değil de "EŞCİNSELLER" in ne söylediği ne istediği önemli. EŞCİNSEL idim diyen ve terapi ile bu durumdan kurtulanların mücadelesi bu belgeselin ortaya çıkmasına vesile oldu.. Artık herkes susacak bu belgeseldeki doğrular konuşacak.
PROGRAM Haberi
Eşcinseller Eşcinsellikten Kurtulmak İstiyor!..

Peki bana söylemişlerdi? 

*******

"Öncelikle kişinin gerek eşcinsel olana kadar, gerekse eşcinsel olduktan sonra yaşadığı/yaşamakta olduğu zorlu süreçte tek başına olmadığını bilmesi, rahatsızlığından utanmaması, bunun bir tedavisinin olduğunu bilmesi ve tedavi olanların varlığından haberdar olması için bu konuşmayı yaptım.

İkinci olarak tedavi olmak istesin veya istemesin içindeki gizil güce kavuşması için yaşadıkları/yaşamakta olduğu şeylerden ötürü terapi desteği almasının şart olduğunu anlamalarını istedim.
Üçüncü olarak görünürde lgbt örgütlerinin arka planda ise devlet gibi büyük oluşumların lgbt'yi desteklediğini ve buradaki amacın bir nesli; beraberinde aile, toplum ve devlet kavramını yok etmek olmasına dur demek istedim.
Son olarak kimse benim ve terapilerde tanıştığım arkadaşlar gibi acılar yaşamasın, üzülmesin. İyileşmiş ve içindeki gizil güce kavuşmuş olan bizlerden sağlıklı nesiller dünyaya gelsin istediğim için bu konuşmaya katıldım."

 

"Benim Ailem"  Belgesilinde terapilerden sonra sağlığına kavuşan bir danışan ise şunları söylemişti;

*******

"Bu belgeselde bulunma amacım ;

1. Toplumumuzun eşcinselliğe yanlış pencereden bakması ve eşcinselliği yanlış kavraması 
2. Benimle aynı kaderi paylaşan ve eşcinsellik hakkında akılları yanlış bilgilerle yıkanan kardeşlerimize gerçekleri sunmak ve bu yolda yalnız olmadıklarını bilmelerini istemem.
3. Toplum olarak eşcinsellik denildiğinde aklımıza onur yürüyüşlerinde insanların dinleriyle alay eden bireyler geliyor. Oysaki onlar yerine bütün dinlere saygısı olan geleceğe umutla bakan ve heteroseksüel kimliğine yeniden kavuşmak isteyen bizleri görmelerini istemem."

Binici: Dediğim gibi artık biz susacağız!.. Figüranlar da susacak!..

"Benim Ailem" Belgeseli ile filmin başrol oyuncuları konuşacak.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Eşcinseller, Eşcinsellikten, Kurtulmak, İstiyor!.., ,
Yorumlar
Haber Yazılımı