Haber Detayı
10 Kasım 2023 - Cuma 07:31
 
İsrail’in İşgal Politikaları, İngiliz’in ilk Kenan ili ve Kızılderililerin Hazin Sonu
Muhammet Binici’nin hazırlayıp sunduğu Akit TV ekranlarında her gece 23:30’da canlı olarak ekranlara gelen Gece Ajansı’nın bu haftaki programına konuk olan Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi ve Sosyolog Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, Muhammet Binici’nin sorularıyla tarih ve politika alanındaki önemli konuları ele aldı.
PROGRAM Haberi
İsrail’in İşgal Politikaları, İngiliz’in ilk Kenan ili ve Kızılderililerin Hazin Sonu

Muhammet Binici’nin hazırlayıp sunduğu Akit TV ekranlarında hafta içi her gece 23:30’da canlı olarak ekranlara gelen Gece Ajansı’nın bu haftaki programına konuk olan Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi ve Sosyolog Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, Muhammet Binici’nin sorularıyla tarih ve politika alanındaki önemli konuları ele aldı.


Siyonist ve Yahudi Ayrımı


Programda, Prof. Dr. Sofuoğlu, Siyonist ve Yahudi ayrımı konusunda detaylı bir analiz sunarak, bu konudaki tarihi ve sosyopolitik boyutları açıkladı. İnsanların bu iki terimi birbirinden ayırarak kullanması üzerinde duran Sofuoğlu, bu ayrımın nasıl bir etki yarattığını detaylarıyla açıkladı.


Kristof Kolomb’un Amerika Keşfi ve Perde Arkasındaki Gerçekler

 

Gece Ajansı’nın masasına yatırılan bir diğer konu ise Kristof Kolomb’un Amerika keşfi ve bu keşfin perde arkasındaki gerçekler oldu. Prof. Dr. Sofuoğlu, Amerika’nın keşfinin ardındaki toplumsal ve ekonomik dinamikleri irdeleyerek, tarih sayfalarında az bilinen detayları ortaya koydu.


İngiltere’nin Kurduğu İlk Kenan İli ve Kudüs-Filistin İşgali


Programda İngiltere’nin kurduğu ilk Kenan İli ve Kudüs-Filistin işgali konuları da masaya yatırıldı. Prof. Dr. Sofuoğlu, bu tarihî olayların günümüzdeki etkilerini ve soykırım boyutunu aşan derinlemesine analizlerle dinleyicilere bilgi verdi.


Türkiye’nin Dış Politikası ve Kudüs-Filistin Meselesi

 

Gece Ajansı, programda Türkiye’nin dış politikası ve özellikle Kudüs-Filistin meselesine yaklaşımını konuştu. Prof. Dr. Sofuoğlu, Türkiye’nin bu bölgedeki rolünü, politik stratejilerini ve buna yönelik gelecekteki olası adımlarını değerlendirdi.

 

Program, tarihi ve politik analizleriyle dikkat çeken Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’nun katkılarıyla izleyicilere bilgi ve düşünmeye sevk etmeyi hedefliyor. Ayrıca Muhammet Binici ile Gece Ajansı, önemli konuları uzmanların bakış açısıyla ele alarak izleyicilerine bilgi, farkındalık ve perspektif sunmayı amaçlıyor.

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: İsrail’in, İşgal, Politikaları,, İngiliz’in, ilk, Kenan, ili, ve, Kızılderililerin, Hazin, Sonu,
Yorumlar
Haber Yazılımı