Haber Detayı
16 Haziran 2021 - Çarşamba 12:34
 
Deprem Habersiz Gelmez!. Son Yağmurlar Neyin Habercisi?!
BNC Medya Haber Yazarı DEKOS Meteoroloji İstasyonu Sahibi, Sarıyer Kent Konseyi Doğal Afetler Deprem ve Arama Kurtarma Çalışma Grubu Başkanı, Deprem Tahmin Uzmanı Kadir Sütçü 10 gün içerisinde Kıbrıs ve Girit arasında olacak depremi işaret etti!.. İşte Ayrıntılar...
GÜNDEM Haberi
Deprem Habersiz Gelmez!. Son Yağmurlar Neyin Habercisi?!

Daha önce de yaptığı isabetli tahminlerle öne çıkan Kadir Sütçü, Antalya'da yaşanan anormal yağışların 10 gün içerisinde  Kıbrıs - Girit arasında depremi işaret ettiğini söyledi. Sütçü, beklediği depremin righter ölçeğine göre; 6.5 - 7.5 arasında değişeceğini  belirtti. 

Deprem ve hava durumu arasında yakın bir ilişki olduğuna değinen Sütçü, bu ilişkinin hep göz ardı edildiğinin altını çizdi.  Ayrıca tahminde bulunduğu bu depremle ilişkili olarak tarihten de örnekler verdi.

2009' un  7. Ayın 1'in de   meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem öncesi yağış grafiğindekinden daha fazla bir yağışın olduğu görüldüğü için depremin büyüklüğündeki artışı böyle değerlendirdiğini söyledi.

Fakat Türkiye'deki medya kuruluşları haricindeki medya depremrem enerjisini sorgulamayı bilmiyor.

Çünkü bir günde yaklaşık olarak 9353 deprem meydana gelmektedir. Ortalama olarak bu depremler sonrasında boşalan deprem enerjisi  4 Milyar 252 Milyon Kg dengi enerjidir. Bu çıkan enerji kaybolmadığına göre atmosferde ne iş yaptığını sorgulamıyor.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Deprem, Habersiz, Gelmez!., Son, Yağmurlar, Neyin, Habercisi?!,
Yorumlar
Haber Yazılımı