Haber Detayı
15 Nisan 2022 - Cuma 13:17
 
Bumerang
Her geçen gün ahlaki yapımız, geleneğimiz, göreneğimiz, iyiye dair kişisel edinim bağlamında ne varsa erozyona uğramaya devam ediyor. Tabiri yerinde ise rüzgar ekip fırtına biçiyoruz. Peki, bu ibrettik hikayenin sahi biz neresindeyiz? Karadan mı? Aktan mı yanayız? Bunu en iyi yine biz biliriz!.. Gazeteci, Yazar, Program Yapımcısı Halis Özdemir'in kaleminden "BUMERANG" iyi okumalar...
YAŞAM Haberi
Bumerang

BUMERANG


Benim başıma gelmez demeyin!


Dostum Muammer bey anlatmıştı. "90’lı yıllardı. Arabamı tamir ettiriyordum. Asker tıraşlı bir genç yanıma geldi ve "abi sizden bir şey rica edebilir miyim" dedi ve devam etti "ben askeriğimi yaptım terhis oldum paramı kaybettim memlekete gidecek param yok bana borç verebilir misiniz size paranızı geri gönderirim." Para isteyenin traşından ve kıyafetinden asker olduğu anlaşılıyordu ama ben gene de istismarcı olabilir diye kendisine bilet alabileceğimi söyledim. Delikanlı çok sevindi. Otobüs terminaline yakın bir yerdeydik biletini aldım, yolda yemek alabilmesi için de bir miktar para verdim. Ben bu olayı zaman sonra unuttum.
Kütahya’da işim vardı ve oradan ertesi sabah Bursa'da yapılan bir ihaleye katılmam gerekiyordu en kısa yol olarak Kütahya Domaniç üzerinden Bursa'ya gitmek üzere yola çıktım, o tarihlerde ara yollar çok tenhaydı ve cep telefonu henüz yoktu. Gecenin geç saatinde yolda arabam arıza yaptı. Gece çaresiz bir şekilde bekliyordum, bir süre sonra bir traktör sesi duyuyordum ancak yolda mıydı tarlada mıydı bana doğru mu  geliyordu bir türlü kestiremeden bekledim. Traktör sesi yakından gelmeye başlamıştı baktım benim yolumdan geliyor çok sevindim Bursa'daki ihaleye yetişemesem de  arabamı traktöre çektirebilir tamirciye götürebilirdim.

Traktör yanıma geldi ve durdu. Traktörü kullanan şahıs traktörün ışığı altında bana dikkatlice baktı ve "abi sensin, seni tanıdım hayırdır buralarda bu saatte ne işin var abi" dedi ama ben kendisini tanıyamadım ve beni birisine benzetiyor galiba diye düşündüm. Benim kendisini hatırlamadığımı anlayan şahıs "abi ben askerlik dönüşü paramı kaybetmiş yolda kalmıştım bana Kütahya’ya dönebilmem için bilet almış ve ayrıca harçlık da vermiştin. Allah senden razı olsun" 

Ne diyeceğimi bilemedim, olayın üzerinden on yıla yakın zaman geçmiş ve ben unutmuştum. Unuttuğum yolda kalmış askere bilet almam yıllar sonra Kütahya'da kuş uçmaz kervan geçmez yerde karşıma çıkmıştı.

Hem de askerden dönen genç gibi yolda kalmıştım.

Arabamı traktöre bağladık sanayiye götürdük traktör sürücüsü tamirciyi gece yatağından kaldırdı arabamı tamir ettirdi sabah olmadan Bursa'ya ulaştım ve ihaleye katıldım.
Muammer beyin yaşadığı ibretlik hikaye böyle!

Ne kadar ilginç değil mi?

Yaptığınız bir iyilik nerede ise aynı şekliyle karşınıza çıkabiliyor! Hem de hiç beklemediğiniz bir anda.

"İyilik yap balık bilmese hâlik(yaratan) bilir" 

Pek çok insan buna benzer olayla karşılaşır. Ancak çoğu zaman karşılaştıklarımız yaşadıklarımızın yaptığımız bir iyiliğin veya bir kötülüğün karşılığı olarak karşımıza çıktığını idrak edemeyebiliriz.
Ama bir gerçek var ki; dünya etme bulma dünyasıdır, "çalma kimsenin kapısını çalarlar kapını" bu gerçeği biliriz ama idrak etmeyiz, edemeyiz.

Dünya iyilerin yaptıkları ile iyiliklerle huzurlu bir yer olmaktadır. 
Bırakın insanları bir köpek ya da herhangi bir hayvan da kendisine yapılan iyiliği bilir ve lisanı hali ile bunu ihsas ettirirler.

Dünyada canlı cansız bütün mahlukat iyilikle, hoşgörüyle merhametle, sevgiyle huzurlu  olacaktır. Tabiatta böyle değil mi! Çiçekler ağaçlar börtü böcek kendilerine insan gibi sevgiyle davranıldığında ne kadar da güzel görünürler değil mi?

İyiliğin yerini tutacak başka bir eylem ve düşünce var mıdır bilmiyorum!

Japon bilim insanları suya kötü söz söylendiğinde veya iyi söz söylendiğinde nasıl şekiller aldığını fotograflaştırmışlar ayrıca aynı deneyi bitkiler üzerinde de denemişler bitkilerin de şekillerinin değiştiğini yapılan muameleye  karşı tepki verdiklerini göstermişlerdi. Ayrıca mesela bir ineğin müzik eşliğinde daha çok süt verdiği, bir tavuğun da aynı davranışı sergilediği artık herkesçe bilinen gerçeklerdir ama ne var ki insanlar hem nebatata hem insan ve insan dışı canlılara davranışında bir gelişme ve idrak çoğunlukla  sergileyememektedir. İstisnalar kaideyi bozmaz. Elbette olumlu ve idrakli davrananların varlığı sayesinde dünya içindekilerle birlikte hayatıyetini sürdürebilmektedir.

Mutlu, umutlu, bereketli, şükrü paylaşmanın, merhametin, sevginin olduğu ve galip geleceği yarınlara ulaşmak dileği ile

Kalın sağlıcakla 

Vesselam

Kaynak: Editör:
Etiketler: Bumerang,
Yorumlar
Haber Yazılımı