Haber Detayı
26 Eylül 2022 - Pazartesi 07:21
 
300 Bin Altınınız Olsa Siz Ne Yapardınız? Bakın Zenci Musa ne Yapmış?
1. Dünya Savaşı sırasında çok zor şartlarda 300 bin altını Yemen’e getirmeyi başaran ve hamallık yaptığı sırada emekli maaşı bağlamak istenilen Zenci Musa: “bu fakir milletten ben nasıl maaş alırım!?” demiş. Gazeteci yazar Halis Özdemir'de "Zenci Musa Adında Bir Adam Geçti Bu Dünyadan! diyor ve sözü yazısında yüzleri kızarmadan birkaç maaşı birden alan fırsatçı bürokratlara getiriyor. İşte Gazeteci, yazar Halis Özdemir'in köşesine taşıdığı "Zenci Musa Adında Bir Adam Geçti Bu Dünyadan!" başlıklı o yazdı!.
SİYASET Haberi
300 Bin Altınınız Olsa Siz Ne Yapardınız? Bakın Zenci Musa ne Yapmış?

Zenci Musa Adında Bir Adam Geçti Bu Dünyadan!

Hamallık yaptığı sırada emekli maaşı bağlamak istediler!

 

Sudan’da doğan iri cüsseli siyah tenli “Sudanlı Zenci Musa” namlı bu yiğit kahraman Osmanlı’nın ölüm kalım mücadelesi sırasında Eşref Efendi’nin yaveriydi.

Trablusgarp’tan Balkan Savaşları’na, Çanakkale’den İstiklal Harbi’ne nerede harp oraya koşan Zenci Musa

1. Dünya Savaşı sırasında çok zor şartlarda 300 bin altını Yemen’e kaçırmış Tevfik Paşa’ya teslim etmiştir.
İstiklal harbi sırasında destek için İstanbul’a gelmiş hamallık yaparak geçimini sağladığı sırada, 
İngiliz General Harrington Zenci Musa’yı tanıtırlar ve komutana ‘300 bin altın kaçıran bu şahıstır” derler. İngiliz Komutan Zenci Musa’ya, “bizimle çalışırsan seni altına boğarım’’ diye bir teklif yapar! 
 

Zenci Musa İngiliz Komutana unutamayacağı cevabı verir! Musa; “Her teklif herkese yapılmaz. Bu teklif beni rencide eder. Benim devletim Osmanlı’dır. Bayrağım ay yıldızlı bayraktır. Komutanım Eşref Bey’dir. Bu iş bitmedi. Sizinle mücadelemiz devam edecek.” 


Zenci Musa’ya devlet yetkilileri maaş bağlamak istemiş, kendisine yapılan maaş teklifini “bu fakir milletten ben nasıl maaş alırım!?” diyerek reddetmiştir!


Bu vatan böyle kahramanların emanetidir!


Yüzleri kızarmadan birkaç maaşı birden alan fırsatçı bürokrata ne demeli? Vatandaşın geçim sıkıntısı içinde yaşadığı bir anda ve aynı anda hem emekli maaşı alan hem de milletvekili maaşı alan vekillerimiz de Zenci Musa’nın ders niteliğinde örnek davranışını dikkate alsalar ne iyi olurdu değil mi? Zenci Musa ve bu vatan için şehit ve gazi olanlara rahmet ve şükranlarımızı ifade eder Aziz hatıralarını saygı ile anarız!


“Ömer” aramak “Ömer”e hasret duymak yetmez. “Ömer“ olmak gerekir!

Aranılan ”Ömer” benim! diyemedikten sonra “Ömer” aramak niye?!

Bu aziz milletin imkanlarını paralarını ve emanetleri korumayanın vay haline!
 

 

Orman arazilerini, hazine arazilerini işgal et sonra allem güllem tapu al ve seksen milyonun hakkına girmeyi uyanıklık san! Yazık çok yazık!

Bunu yapmak için bazen dini faaliyetleri bazen vakıf ve dernekleri ve bazı değerleri kullan! Öyle mi?! Sonra da toplumun geldiği ahlaki çöküntüyü, dejenerasyonu hayretle karşıla! Bunun sebeplerinden birinin senin yaşadığın ve örnekliğinin sebep olduğunu aklının ucundan bile geçirme! Ve yüksek perdeden millete kutsallar üzerinden nasihatlar yapmayı da ihmal etme! 


Tamam da yaptıklarını millet görüyor! Ve asla helal etmiyor. Bunu nasıl görmemezlikten gelebilirsin! Nasıl?


Zenci Musa’nın düşündürdükleri!


Vesselam

YAZARIN TÜM YAZILARI İÇİN
https://www.bncmedyahaber.com/yazar-dunyayI-atese-verecekler-nukleer-savasa-ceyrek-kala-turkiye-bicilmek-istenen-rol-ne-835.html

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: 300, Bin, Altınınız, Olsa, Siz, Ne, Yapardınız?, Bakın, Zenci, Musa, ne, Yapmış?,
Yorumlar
Haber Yazılımı