Yazı Detayı
12 Temmuz 2024 - Cuma 21:20
 
ŞEHİT KIZININ NAŞINA SARILAN BABANIN FERYATLARI GAZZE’DE ZAFERİN YAKIN OLDUĞUNUN MÜJDESİDİR
Prof. Dr. Ömer Adil ATASOY
omeratasoy@aydin.edu.tr
 
 

ŞEHİT KIZININ NAŞINA SARILAN BABANIN FERYATLARI

GAZZE’DE ZAFERİN YAKIN OLDUĞUNUN MÜJDESİDİR


YUNUSÇA SOHBET

Değerli Okuyucu, Gazze’de on aydan beri devam eden soykırım ve vahşetin bugün için gelmiş olduğu noktada; Yüce Allah, Gazzeli Mücahitler ve İsrail vahşetini yaşayan Gazze ve Filistin halkına kurtuluş müjdesini Yüce Kuran’ın Saff Suresinde açıklıyor.


Ey İslam Dünyası!... Miracın sembolü, Müslümanların ilk Kıblesi kutsal Mescid-i Aksa’nın, Gazze’nin ve Filistin Halkının kurtuluşu Allah’ın yardımı ile; Allah’ın Kuran’da vadettiği ve müjdelediği gibi İnşallah çok yakın bir zamanda gerçekleşecektir. İnancımız budur.


Allah’ın Dinini yüceltmek için Şehit kızının aziz naşına sarılarak feryat eden Gazzeli Babanın; “Ölsek te, her türlü zulmü yaşasak ta Allah’ım!... Senin Dinini yüceltmek için malım, canım, biricik evladım yoluna feda olsun.” Diyen, “Kahraman Mücahit Babanın” iman ve teslimiyet yüklü feryatlarını Yüce Allah duymaz mı?

 

Aziz Okuyucu! Yüce Kitabımız Kuran da bulup okuduğumuz ve üzerinde düşündüğümüz “Saff Suresini”, bu Aziz Babanın haline, yakarışına ve duasına; Kuran’da Allah’ın verdiği İlahi bir cevap ve müjde  olarak değerlendirdik ve bu müjdeyi sizlerle de bu mübarek Cuma gününde paylaşmak istedik.


Saff Suresi 5. Ayette Yüce Kuran mealen şöyle diyor: “Allah kendi yolunda, birbirine iyice kenetlenmiş sağlam bir yapı gibi saf bağlayarak savaşanları sever” (Saff:61/5).

 

“Müşrikler, söyledikleri yalanlarla ve yaptıklarıyla Allah’ın Nurunu söndürmek istiyorlar. Halbuki, kafirler istemeseler de Allah Nurunu tamamlayacaktır.

 

Müşrikler istemeseler de Dinini, bütün dinlere üstün kılmak için Peygamberini hidayet ve Hak ile gönderen O’dur. Ey İman edenler!... Sizi acı bir azaptan kurtaracak karlı bir işi size göstereyim mi? Allah’a ve Resulüne inanır ve eğer mallarınız ve canlarınızla Allah yolunda mücadele ederseniz; biliniz ki bu sizin için daha hayırlıdır” (Saff: 61/8,9,10,11. Ayetler).

 

“İşte bu takdirde Allah sizin günahlarınızı bağışlar. Sizi zemininde ırmaklar akan Cennetlere; Adn Cennetindeki en güzel köşkler koyar. İşte en büyük kurtuluş budur” (Saff: 61/12).

 

Allah size sevineceğiniz, hoşlanacağınız bir muştu daha veriyor: Allah’tan yardım ve yakın bir fetih! Ey Peygamber!.. Bunları Müminlere müjdele” (Saff: 61/13).

 

Yüce Kuran, 21. Yüzyılda, bütün dünyanın ve insanlığın gözleri önünde Gazze ve Filistin’de insanlık suçu işleyen Müşrik Yahudilerin ve onlara aynı amaçla destek verenlerin durumunu ise şu şekilde tasvir ediyor: “(Tahrif edilmemiş) Tevrat’la yükümlü tutulup da onunla amel etmeyen Yahudilerin durumu, üzerine ciltlerce kitap yüklenmiş merkebin durumu gibidir. Allah’ın Ayetlerini yalanlayan kavmin bu durumu ne kötüdür. Allah zalimler topluluğunu doğru yoluna iletmez” (Cuma: 62/5. Ayet ve devamı).


Değerli okuyucu, Muharrem ayı gibi mübarek bir aya rastlayan bu kutlu Cuma gününde; bütün mazlumların ve Allah için sıkıntı çekenlerin; sabredenlerin, mallarını ve canlarını, canlarından daha aziz bildikleri evlatlarını, her şeylerini Allah yolunda feda eden “Mücahit Kullarının” feryatları ve duaları hürmetine, Allah’ım Sen insanlığı ve dünyamızı kana bulayan zalimlerin zulümlerini sonlandır, şerlerinden koru ve emin eyle. Senin yolunda akıtılan şehit kanlarını, çekilen eziyetleri karşılıksız bırakma Allah’ım.

YAZARIN TÜM YAZILARI İÇİN
https://www.bncmedyahaber.com/yazar-iletisimde-ve-toplumsal-etkilesimde-guzel-soz-soylemenin-onemi-1057.html

 
Etiketler: ŞEHİT, KIZININ, NAŞINA, SARILAN, BABANIN, FERYATLARI, , GAZZE’DE, ZAFERİN, YAKIN, OLDUĞUNUN, MÜJDESİDİR,
Yorumlar
Haber Yazılımı