Haber Detayı
04 Eylül 2022 - Pazar 10:06
 
Yunan Kaşınıyor Savaş Kapıda!.. Çin Tayvan’a Girer! Türkiye NATO’dan Çıkarsa!
Yunan Kaşınıyor Savaş Kapıda!.. Çin Tayvan’a Girer! Türkiye NATO’dan Çıkarsa! Gazeteci, Yazar Halis Özdemir'in kaleminden
GÜNDEM Haberi
Yunan Kaşınıyor Savaş Kapıda!.. Çin Tayvan’a Girer! Türkiye NATO’dan Çıkarsa!

Durdurun Dünyayı İnecek Var!

Çin Tayvan’a Girer!
Türkiye NATO’dan Çıkarsa!


NATO Şanghay Beşlisi D8 ve Türk Devletleri Teşkilatı ve;
Kaderin Türkiye’ye Biçtiği Rol


Çin Tayvan’a girerse 3. Dünya Savaşı fiilen başlamış demektir. Tayvan dünyada çip üretimini yüzde atmışını ürettiği düşünüldüğünde bir de Çin’in dünyanın en önemli tedarikçisi olduğu düşünüldüğünde böyle bir durumda DÜNYA DURUR! Dünyanın durması demek açlık yokluk ve iflaslar demektir. Rusya’nın Ukrayna’ya girmesinin faturasını dünya halen ödemekte, varın siz hesap edin olacakları! ABD Çin savaşının başladığını düşünebiliyor musunuz?
Dünya böyle bir savaşı tüm zerrelerinde hisseder!


Bunları bir kenara bırakalım ve durumu Türkiye açısından değerlendirelim,


Türkiye’nin Rusya ve Ukrayna arasındaki oldukça başarılı yürüttüğü aracılık dünyanın takdirini kazanmıştır. Bu durum bizleri yanıltmamalı, gaflete düşürmemelidir. Bir anda her şeyi tersyüz etmede son derece mahir olan siyonist egemenlerin planları alternatifli olarak devam eder. Ve hedeflerinden asla vazgeçmezler! 


Bir yanda Rusya Ukrayna savaşı devam ederken diğer yanda ise, Çin Tayvan gerginliği ABD Çin savaşına döner mi endişesi dünyayı sararken Türkiye’nin yolculuğu 


Batı ve NATO ne yapmak istiyor!?


ABD’nin ve AB ülkelerinin Akdeniz'de Kıbrıs Rum tarafını ve Yunanistan’ı Türkiye’ye kışkırtarak ABD ne yapmak istiyor? 
Rusya Şanghay işbirliği örgütü üyesi ve Çin ile stratejik ortaklık anlaşmaları yaptı. Rusya ile ya da Çin ile NATO arasındaki muhtemel vekalet savaşı da olsa bu savaşı dünya kaldırabilir mi? Avrupa doğalgaz ve petrol ihtiyacını nasıl karşılayacak? Bölgedeki gelişmeler Türkiye'yi çok yakından ilgilendiriyor!


ABD’nin Dedeağaçta ne işi var!?


Hiç akıldan çıkarılmaması gereken bir husus da, ABD eski dışişleri bakanı Kissenger’in yakın tarihte yaptığı ”ABD bütün dünyayı ayakta uyuttu Nevada çölünde akılalmaz öldürücü silahlar üretti”açıklamasıdır. Pek çok stratejist gibi ben de Kissengerin açıklamasına “propaganda” olabilir mi! diye de şerh düşmüştüm. Ancak gelişmeler ABD’nin yeni silahlarının propaganda olmadığı anlaşılmaktadır. 
Dünyayı çok büyük tehlikeler beklemektedir!


ABD Yunanistan üzerinden Türkiye’yi niye kuşatıyor!? Hani biz müttefiktik!
ABD neyin hazırlığını yapıyor?
Hiç düşünüyor muyuz! 
Türkiye tehditlere aldırmaz!
ABD onun için içerden işbirlikçi arayışında.
Hiçbi bir şeyin tesadüfi olmadığını bilmemiz ona göre hazırlık yapmamız gerekiyor.


Bir yandan Yunanistan’ı şımartıp Türkiye üzerine kışkırtırken bir yandan da Rusya Ukrayna savaşı, Çin Tayvan gerginliği ve muhtemel savaşı üzerinden Türkiye’ye rol vermek istiyorlar!
Türkiye ABD ile Çin arasında geçmesi muhtemel olan savaşa sürüklenmek isteniyor!
Türkiye kendine oynanan oyunu ve rolü bozacaktır.
Türkiye NATO açısından vazgeçilemez askeri ve stratejik öneme sahiptir. Bu gerçeğe rağmen olanları nasıl okumak lazım.


Bilindiği gibi ABD Pakistanı alacaklarını bahane ederek sıkıştırdı. Pakistan kurtuluş yolu olarak Çin ile anlaştı Gwadar limanını Çin'e tahsis etti. Çin askerleri Pakistan'a limanı koruma bahanesi ile yerleşti.


ABD 50 yılı aşkın zamandır İran'ı ambargolarla köşeye sıkıştırdı. O da yetmedi, şımarttığı İsrail'i İran’ın üzerine saldı ve İran'ı sürekli tehdit etmesini sağladı. Sonuçta İran aynen Pakistan gibi Çin ile milyarlarca dolar kredi anlaşmaları yaptı o da yetmedi Şanghay işbirliği örgütüne dahil edildi.
ABD ve AB ülkeleri şimdi Yunanistan'ı şımartıp silahlandırıp Türkiye'yi tehdit etmesine sebebiyet veriyor. O da yetmiyor Türkiye'ye 1960/ 1972/ 1980/ 28 Şubat gibi müdahalelerine içerden işbilikçi ayartmaya, ayarttığı bazı siyasetçiler, 28 Şubat öncesi yaptığı gibi paralı provokatör gazetecileri (lütfen hatırlayınız bu tip gazeteci müsveddeleri her biri 28 Şubat sürecinde her ay dolar olarak Soros gibi karanlık mihraklardan ne kadar para aldıklarını kendileri birbirlerini ifşa ettikleri için kamuoyu haberdar olmuştu) sahaya sürerse, bazı siyasetçiler, iş adamları  ile işbirliği ile ülke içinde huzur ortamının geçmişte olduğu gibi bozmak ve dış politikalarında Türkiye'yi kullanmak için her yolu denemeye devam ettiklerine dair çalışmalar yaptıkları zaman zaman açıklanıyor.
ABD ve AB ülkelerinin Türkiyeye karşı “edilgen Türkiye” bakışları ve beklentileri değişmemesinden dolayı batılı dostlarımız(!) gerek içerde gerekse dışarda işbirlikçi aramayı bırakmalı ve Türkiye aleyhine yaptıkları faaliyetlerden derhal vazgeçmelidirler.
Pakistan ve İran’da uyguladıkları politikalar Çin'in bölgede etkinliğini artırmış olmasından ders almaz da Türkiyeyi kendisine yeni ittifak arayışına mecbur ederlerse ne olur!?
Türkiye NATO içindeki durumunu gözden geçirir. İyi de ne olacak ki ne ifade eder ki diye düşünülebilir.
Savunma işbirlikleri ve silah tercihleri değişir.
Türkiye'yi Türkiye'nin NATO’ya askeri güç katkısını ve stratejik konumunun önemini, Türkiye'nin Akdeniz'de dünya dengesini nasıl değiştirdiğini göreceklerdir.


Türkiye yeni ittifaklara önderlik edebilir.


Peki bunu ABD ve AB ülkeleri bilmiyor mu? 
ABD ve AB ülkelerinin bu tutumu sürdürmeleri Türkiye'ye başının çaresine bakması ile sonuçlanmayacak mı?


Aslolan, ittifaklar, işbirlikleri bir yana Türkiye savaş ve savunma gücü olarak düşmanlarına korku dostlarına güven vermesidir.


Ayrıca ABD ve batılılar şunu bilmeli Türkiye'nin Çin ile arasında en büyük engel olmazsa olmaz şartı Doğu Türkistan’da Müslüman Türk kardeşlerimize yaptığı soykırım ve zulümdür. Çin bunun farkına vardığında Türk milletinin bu konudaki kararlı tutumunu anladığında kardeşlerimize yaptığı zulmü durduracak, Türkiye ve Türk halkı ile arasındaki engeli kaldıracaktır.
Ayrıca böyle bir durum dünya dengelerini Çin ve Rusya bloğunun lehine değiştireceğinden kimsenin kuşkusu olmasın.


ABD ve AB ülkeleri ateşle oynuyorlar.

ABD ve AB ülkelerini ve NATO’yu Yunanistan kurtarmaz!

ABD ve AB ülkeleri açısından geri dönülmez ve telafi edemeyecekleri bir süreci bizzat kendi elleri ile başlatmak üzereler.
Unutmasınlar ki Türk milletinin feraseti işbirlikçilere fırsat vermeyecektir.

Türkiye eski Türkiye değil.


ABD, AB ve NATO yetkilileri akıllarını başlarına almalılar. Türkiye ve Türk milleti onların süfli hedeflerine asla teslim olmayacaktır.
Türk milletinin ne patates ne market ne de dolar gibi enstrümanlarla yanıltılmalarının önüne geçecek olanlar yönetenlerdir. Ve yönetenler Türkiye üzerinde operasyonlar yapılacak alanlar bırakmamalıdır.
İstihdam, yatırım, üretim konusunda gerek tarım ürünleri gerekse ekonomi politikaları üzerinde günü kurtarmak değil esaslı tedbirler gerekmektedir.
Ayrıca birlik ve beraberliğin tesisi ve iç huzurun sağlanması yönetenlerin, muhalefetin ve siyasetçilerin görevi, sorumluluğudur.


Türkiye Türkiye'den ibaret değildir!


Türkiye Türk devletleri ile Müslüman ülkeleri entegre edecek, Türk islam birliğini tesis edecektir. Etmelidir.

Türkiye ve Türk milletinin görünen gücü buz dağının görünen kısmından ibarettir.
Bunun olması Türkiye'nin gücünün ve sorumluluklarının farkına varması ve elini çabuk tutması ile mümkün olacaktır.
Yarından tezi yok D8 devletler teşkilatı aktive edilmelidir. Türkiye'ye döviz ile saldıranların ellerindeki döviz silahını almalıdır. D8 ülkeleri ile gerek Akdeniz'de gerekse Asya’da Türk devleti ve milleti varlığını hissettirecektir.
Yeraltı ve yer üstü zenginlikleri bakımından en zengin ülkeler gerek Türkistan Türk devletleri gerek Mezopotamya’da yer alan komşularımız, Asya ülkeleri ve gene Afrika ülkeleridir.
Türkiye’nin liderliğini, önderliğini beklenmektedirler.
Kaderin ve tarihin Türkiye'ye  biçtiği rol liderliktir! Türkiye liderlik yolunda ilerliyor.
Yeni dünya kurulurken Türkiye hesaba katılacaktır. 


Ve Türkiye bu sorumluluğunu yerine getirecektir.


Savaş tamtamları ve yaşananlar bizim için doğum sancılarından ibaret olmalıdır.

Vira bismillah

Vesselam

 

YAZARIN TÜM YAZILARI İÇİN
https://www.bncmedyahaber.com/yazar-turan-kurultayInIn-ardIndan-846.html

Kaynak: Editör:
Etiketler: Yunan, Kaşınıyor, Savaş, Kapıda!.., Çin, Tayvan’a, Girer!, Türkiye, NATO’dan, Çıkarsa!,
Yorumlar
Haber Yazılımı