Haber Detayı
19 Ağustos 2020 - Çarşamba 10:49
 
Yayınlandığı Andan İtibaren Tıklanma Rekoru Kırdı!..
Köy Okulundan Profösörlüğe Giden Yolun hikayesi Muhammet Binici'nin hazırlayıp sunduğu Teknovia programında izleyici ile buluştu. Ekranlara geldiği andan itibaren izleyicinin beğenisini toplayan bu başarı hikayesi tıklanma rekoru kırdı. Genetiği Bozulmamış Tohumlar Nasıl Yetiştiriliyor? GDO'lu Ürünler Neden Tüketilmemeli?! Teknoloji İle Genetik Yapıya Nasıl Müdahale Ediliyor? Genetiği Bozulmamış Tohumlar Nasıl Yetiştiriliyor? Organik Gübre ve Yapım Aşamalarıyla hepsi ve daha fazlası haberimizde.. Bu sorular bu programda cevap buluyor?
BİLİM & TEKNOLOJİ Haberi
Yayınlandığı Andan İtibaren Tıklanma Rekoru Kırdı!..

Genetiği Bozulmamış Tohumlar Nasıl Yetiştiriliyor ?

10 bin yıldır el emeği göz nuru ile yetiştirilen ve nesilden nesile aktarılan tohumlarımız yok olmaya yüz tuttu. Prof. Dr. Abdullah Çoban 10 Bin Yıldır bu geleneği devam ettiren sayılı kişilerden. Kimya prof. olan Abdullah Çoban kendi tohumlarımızın geneteğini korurken genetiği bozulmuş tohumları da aslına döndürebilen Dünua'da sayılı kişiler arasında yer alıyor. Kendi arazisini tohum üretme çiftliğine dönüştüren Çoban Geleceğe ışık tutan buluşları, kanser ilacı ve çelikten 10 kat daha güçlü olan kenevirden ürettiği çelik yelek ile bilime çok büyük katkıları olan sayılı bilim adamlarımızın içinde yer alıyor.

 

GDO'lu Ürünler Neden Tüketilmemeli ?

Çoban; kısır genli tohumlar tüketilmeye devam edilirse"18-25 yaşları arasındaki gençlerin 25'i bu nedenlerle kısırlaşmış olduğuna dikkat çekerek  Eğer tedbiri alınmaz ise 2050'lede bu rakamın 50'ye çıkacağının altını çizerek toplumu uyardı. Böyle giderse kısırlaştırılmış bu tohumların neslimizi yok edeceğini belirtti.

 

Teknoloji İle Genetik Yapıya Nasıl Müdale Ediliyor ?

Abdullah Çoban: "Kısır genli buğday yenildiğinde insan ve buğday kısırlaşıyor.. Gençlerin 25'i istatistik verilere göre kısır. Bunun genel sebebi mısır gen takılmış, genleri değiştirilmiş tohumlar. Veteriner arkadaşlarla da görüşüyorum. "bu gıdayı yiyen sadece insanların değil. hayvanların da gebe kalamadığını. Suni tohumlamayla dahi gebe kalamadığını." söylüyorlar.

 

Genetiği Bozulmamış Tohumlar Nasıl Yetiştiriliyor? GDO'lu Ürünler Neden Tüketilmemeli?! Teknoloji İle Genetik Yapıya Nasıl Müdahale Ediliyor? Genetiği Bozulmamış Tohumlar Nasıl Yetiştiriliyor? Organik Gübre ve Yapım Aşamalarıyla

HEPSİ VE DAHA FAZLASI İÇİN HABERİN VİDEOSUNU TIKLAYINIZ!

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Yayınlandığı, Andan, İtibaren, Tıklanma, Rekoru, Kırdı!.., ,
Yorumlar
Haber Yazılımı