Haber Detayı
18 Mart 2023 - Cumartesi 20:51
 
“O yerli ve milli biri. O bir Türkiye sevdalısı” Onu, Pandemi sürecinde, öncesinde Kenevirle tanıdık
“O yerli ve milli biri. O bir Türkiye sevdalısı” Onu, Pandemi sürecinde, öncesinde Kenevirle tanıdık ABDULLAH ÇOBAN YRP SİVAS ADAYI CoVID sürecinde yapılan uygulamalara karşı çıkan önemli isimlerden Prof. Dr. Abdullah Çoban Yeniden Refah Partisinden Sıvas’dan adaylık başvurusunda bulundu. BBP Geleneğinden gelen, Muhsin Yazıcıoğlu’na yakın bir isim olan Çoban, Erciyet Üni. de öğretim üyesi olduğu dönemde Kenevir üzerine yaptığı çalışmalarla dikkatleri üzerine çekmişti. Son zamanlarda popüler olan Grafen üzerindeki çalışmaları da ile de bilinen tarım, hayvancılık konusundaki çalışmaları ile de tanınıyor.
GÜNDEM Haberi
“O yerli ve milli biri. O bir Türkiye sevdalısı”  Onu, Pandemi sürecinde, öncesinde Kenevirle tanıdık

“O yerli ve milli biri. O bir Türkiye sevdalısı”

Onu, Pandemi sürecinde, öncesinde Kenevirle tanıdık

ABDULLAH ÇOBAN YRP SİVAS ADAYI

 

CoVID sürecinde yapılan uygulamalara karşı çıkan önemli isimlerden Prof. Dr. Abdullah Çoban Yeniden Refah Partisinden Sivas’dan adaylık başvurusunda bulundu.

 

BBP Geleneğinden gelen, Muhsin Yazıcıoğlu’na yakın bir isim olan Çoban, Erciyes Üniversitesi'nde öğretim üyesi olduğu dönemde Kenevir üzerine yaptığı çalışmalarla dikkatleri üzerine çekmişti.
 

Son zamanlarda popüler olan Grafen üzerindeki çalışmalarının yanı sıra tarım, hayvancılık konusundaki çalışmaları ile de tanınıyor.


 

ABDULLAH ÇOBAN VE  SERHAT FINDIK YRP’DE
 

Prof. Çoban ile birlikte YRP’de Covid sürecinde uyarıcı mesajları ile dikkat çeken, Göğüs Hastalıkları, Alerji ve Uyku Tıbbı Profesörü, American College of CHEST Physicians’deki çalışmaları ile bilinen Prof. Dr. Serhat Fındık da YRP’de yerini alırken, Fındık’ın da YRP listesinden aday olması bekleniyor. CoVID sürecinde aktif sorumluluk üslenenler YRP dışında bağımsız olarak da ülke genelinde hem Cumhurbaşkanlığında, hem de Milletvekili olarak aday gösterecekler.


Sivas’ta, Abdullah Çoban'ı hemşehrilerine sorduk. Onların onun hakkındaki şahidlikleri şöyle: “O yerli ve milli biri. Bu toprağın çocuğu.. O bir Türkiye sevdalısı”

 

Abdullah Çoban haber merkezimize yaptığı açıklamada; "Eleştiren değil uzlaştıran, oturan değil icraatten icraate koşan, yeraltı ve yerüstü zenginliklerimizi pazarlayan değil milleti için araştıran üretip geliştiren, teknolojiyi ithal eden değil ihraç eden bir ülke için yola çıktık. Sefer bizden tevfik de  zafer de Allah'tan.
 

 

AİLE, GLOBAL RESET, 5G VE KENEVİR’İN GÖLGESİ SANDIĞA YANSIYACAK
 


Seçim sürecinde İttifakların dışında 30 luk bir kütle bulunuyor. Bunun 17-20’si herhangi bir sebeble sandığa gitmiyor. Her kesimden 10’luk bir kitle ise, Aile ve Gençlik, Uyuşturucu ve LGBT gibi sebeplerle, CoVID sürecinde, zorunlu aşı / mRNA, Maske, mesafe, HES kodu, PCR, Trans Humanizm, Biyolojik Cinsiyet, GENDER, 5G, Global Reset, Kenevir, Gıda - Tarım, İklim Politikaları gibi sebeplerle bu politikalara destek veren partilere oy vermeyecek. Bunlar daha önce her partiden gelen, farklı dini, etnik, ideolojik, politik tercihlere sahip insanlarken, bu konuda tabii bir ittifak oluşturuyorlar. Bu seçimde bu anlamda kilit bir role sahipler.

 


ANTİ GLOBAL RESETÇİLERİN BAĞIMSIZ ADAY LİSTESİ


54 aday adayı belirleyen, Hacı Ali Özhanın başını çektiği grub, deprem ve seçimlerin erkene alınmasıyla Deprem nedeniyle erteleme tartışılırken Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdeoğan'ın seçimi öne alarak 14 mayısı aday sayısında bir gerileme olduğu açıklandı. Adaylık başvurusu için hazırlıklarını tamamlamak için çalışmalarını sürdürenler;

Cumhurbaşkanı adayı - Handan Yalçıntaş - @HandanYalnta1, İstanbul 1. Bölge - Uzeyfe Okur @uzeyfeokurr,  İstanbul 2. Bölge - Ahmet Kaptan @ahmetkaptan671, Ankara 1. Bölge - Gürcan Cavlak @Gurcan007,  Ankara 2 Bölge Hacı Ali Özhan @haciali1959, İzmir 2. Bölge  Burcu Bengisu @Burcu05870360, Kars - Mustafa Bozkurt @mbozkurtkarsmv, Kırıkkale - Yunus Pekince  facebook,



Anti Globalist grubda yer alan başka kişiler ve grublar da bu yönde çalışmalar yaparlarken, bazıları da, bir takım partilerin listesinden aday oldukları görülüyor.

 


ABDULLAH ÇOBAN KİMDİR?


Abdullah Çoban bir akademisyen.  Uzmanlık alanı kimya. Akademik kariyeri şöyle: Lisans: İstanbul Üniversitesi- Kimya Yüksek  Mühendisliği 1975, Doktora: Leeds Üniversitesi (İngiltere)-1980; Doçentlik: İskenderun Demir Çelik Fabrikalarında çalışırken dışardan- 1988; Profesörlük: Erciyes Üniversitesi- Fen Edebiyat Fakültesi- 1995-2018 (emekli). Bir çok akademik makaleye imza atan Çoban’ın ayrıca bir çok patenti de bulunuyor. Demir-Çelik, Kömür, enerji, Endüstriyel çevre kirliliği, Endüstriyel reçine, gübre gibi bir çok alanda çalışmaları bulunuyor. Bor ve Kenevir konusunda çalışmaları bulunuyor. Tarım ve madencilik konusunda da  bir çok projeleri olan bir kişi. Pandemi sürecinde de geliştirdiği bir serumla, kendi yakın çevresi için şifa vesilesi oldu.


Abdullah Çoban 22.09.1951 tarihinde Gemerek-SİVAS’da doğdu ve İngilizce biliyor.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: “O, yerli, ve, milli, biri., O, bir, Türkiye, sevdalısı”, , Onu,, Pandemi, sürecinde,, öncesinde, Kenevirle, tanıdık,
Yorumlar
Haber Yazılımı