Haber Detayı
28 Ekim 2022 - Cuma 02:31
 
Nuri Demirağ'ın Başına Gelenler Selçuk Bayraktar'ın Başına da Gelir mi?
Gazeteci, Yazar Halis Özdemir yazdı!.. "Nuri Demirağ'ın Başına Gelenler Selçuk Bayraktar'ın Başına da Gelir mi?"
GÜNDEM Haberi
Nuri Demirağ'ın Başına Gelenler Selçuk Bayraktar'ın Başına da Gelir mi?

Nuri Demirağ, Erbakan, Erdoğan ve Selçuk Bayraktar

2023 seçimleri Cumhurbaşkanı seçiminden ibaret değildir!

 

Merhum Nuri Demirağ döneminin en önde girişimci sanayicilerindendir. Başına gelenler Türkiye’ye biçilen rolün anlaşılması bakımından son derece önemlidir. 

 

Selçuk Bayraktar'ın Türkiye’de uçak üreten Nuri Demirağ’ın başına gelenleri bilmemesi mümkün mü?

 

Milletin kahramanı Bayraktar kardeşler merhum dostum Özdemir Beyin oğulları. Özdemir Bayraktar'a savunma sanayii ile ilgili yıllardır yaptıkları çalışmaların ne aşamaya geldiğini sorduğum bir sohbetimizde önlerine çıkarılan engelleri hüzünlenerek anlatmış ama azminden hiç vazgeçmeden yoluna devam etmişlerdir. Oğulları destansı milli savunma ve savaş teknolojileri alanında geldikleri noktayı Azerbaycan'da dünya kendilerini tanımış başarıları ile milletimizin ve İslam aleminin iftihar vesilesi ve umudu olmuşlardır.

 

Bayraktar kardeşler yaptıkları çalışmaların durdurulabileceği konusundaki endişelerini  “testi kırılmadan” millete duyurmuşlardır. 

 

Selçuk Bayraktarın beyanatı sonrası sayın Kılıçdaroğlu Teknofest'i ziyaret etmiş! Ve orada kendisine sorulan ve usulsüzlük iddiaları ile gündem yapılmak istenen Bayraktarların kurduğu vakıf hakkındaki asılsız iddialar sorulduğunda “ O da ne? Bilmiyorum” demiştir.

 

ABD ve batılı dostlarımız (!) Türkiye'nin savunma ve savaş sanayiinde SİHA ve İHA üretiminden rahatsızlıklarını dile getirmekten çekinmemekteler.

 

E olabilir bunda ne var diyebilirsiniz!

 

Nuri Demirağ’ın uçak üretiminin durdurulması operasyonu, Türkiye ABD'den Marshall yardımları adı altında yardım alması ve sonucunda Uçak üretimi yetkisi THK'ya verilmesi ve sonrasında ise Nuri Demirağ'ın uçak üretimi durdurulmuş bununla da kalmamış Demirağ iflas ettirilmiş iş hayatı sona erdirilmiştir.

 

Hikaye ve senaryo aynı!

 

Uçak üretim yetkisi THK'ya devredilmiş, yerli üretilen uçak alımı iptal edilmiş ve öylece Nuri Demirağ’ın fabrikası iflasa sürüklenmiş malları yok pahasına satılarak kapanmak zorunda bırakılmıştır.

 

Kılıçdaroğlu'nun savunma sanayii üretimi devlete devredileceğini ifade etmesi geçmişte yaşanılanların tekrarı gibi değil mi?

 

Selçuk Bayraktar Nuri Demirağ operasyonunu en iyi bilenlerdendir. 

 

Selçuk Bayraktar'ın endişelerini vatandaşlar gibi ben de taşıyorum Sayın Bayraktar endişelenmekte haklıdır.

 

Türkiye bunu çok yaşadı.

 

Devrim otomobilini hatırlayın! Deposuna benzin koyulmadan merasim alanına getirilip sürüş sırasında benzini bitip yolda kalması sonrasında “ biz yapamayız” denilerek seri üretime geçilmemesi ülkeye yarım asır kaybettirmemiş miydi?

 

Erbakan hocanın ürettirdiği kamuoyunun bilmediği yerli uçak!

 

TV  programı yaptığım sıralarda program için davet ettiğim Emekli Tuğgeneral THK Eski Başkanı Osman Yıldırım Paşa program sırasında Merhum Erbakan ile ilgili bir anısını anlattı, “Erbakan Hoca başbakanlığının ilk günlerinde akşamın geç saatlerinde beni başbakanlığa davet etti ve THK olarak neler yaptığımızı sordu ve ilave etti "Siz neden uçak yapmıyorsunuz?" diye. Erbakan'ın bu sorusuna “Sayın başbakanım THK olarak uçak yapabilecek güçteyiz ancak tahsisat yok, tahsisat olsa hemen üretebiliriz" dedim. Bunun üzerine Erbakan bir iş adamını arattı ve "Yarın size Osman Bey gelecek kendisini taleplerini karşılayın." dedi. Biz ertesi gün Erbakan'ın aradığı iş adamına müracaat ettik, iş adamı talebimizi karşıladı ve THK olarak iki adet keşif ve ilaçlama uçağı yaptık ancak bu arada Erbakan hükümeti düştüğü için uçak hangarda kaldı.” Evet bu hikaye bir bakıma Türkiye'nin kalkınmasını istemeyen zihniyetinin yakın tarihteki uygulaması! Fazla söze hacet var mı bilmem!

Erbakan hükümeti neden düşürüldü, 28 Şubat neden yapıldı? koca koca paşalar bu oyuna nasıl geldiler? 

 

Ülkemizde bu trajik tiyatro hep sahnelenmektedir!

 

Cep telefonu meselesini hatırlayın, Türkiye cep telefonu üretiminde ilklerden olmasına rağmen ne olmuş olmuş Türkiye üretimden vazgeçmiştir!

 

Geçmişte Marshall yardımları dayatmaları sonuçları gibi şimdi IMF dayatmaları sonuçları neler olabilir?

 

Sayın Kılıçdaroğlu ve müttefikleri seçimleri kazanmaları halinde IMF'yi Türkiye’ye davet edip etmeyeceklerini deklare etmeliler! Şayet İMF'yi sıcak borç para kredi almak için Türkiye’ye davet ederlerse hiç kuşkunuz olmasın İMF'nin şunu yapabilir bunu yapamazsınız kısıtlamaları ve dayatmaları öncelikli olarak savunma sanayiide üretiminin durdurulması şartı olacaktır. Savunma sanayii üretim yetkisi tank palet fabrikasının özel sektörün elinden alınıp devletin kurumlarına devredileceklerini söyledikleri düşünüldüğünde Nuri Demirağ’ın uçak üretiminin durdurulduğu gibi savunma sanayii durdurulacak mıdır? Geçmişte örnekleri olduğu gibi kapatılmasından endişe etmekte haksız mıyız!?

 

CHP dışında kalan partilerin tavrı ne olacak?

 

Özel sektör ve devletin ürettiği savunma sanayii konusunda ittifakı oluşturan partilerin başkanları ne düşünüyorlar bilmek isteriz.

 

Sayın Meral Akşener savunma sanayiinin devam ettirileceğini söylemesi son derece önemlidir. Ancak İMF Türkiye’ye davet edilecek mi edilmeyecek mi asıl konu burdur. İMF savunma sanayiini durduracaklarına dair hiç şüpheniz olmasın. 

 

Anlaşılan o ki bu seçimlerde sadece partileri ya da cumhurbaşkanını seçmeyeceğiz!

Ana muhalefet sözcülerinin ve yetkililerinin açıklamalarına ve geçmişteki uygulamalara bakıldığında,

 

Başta savunma sanayii olmak üzere tamam mı devam mı demeye,

 

Libya’da Suriye’de ne işimiz var denildiğine göre, Libya’dan çekilmeye dolayısı ile Mavi Vatan'dan çekilip çekilmemeye,

 

Suriye’den çekilip çekilmemeye ve Türkiye’nin oradan çekilmesi sonucunda ise, bu fırsattan yararlananlar tarafından orada PKK PYD uydu devleti kurulup kurulmamasına,

 

Yunanistan ile “barış içinde (!)” yeni bir döneme(!), Yunanistan'ı razı etmek demek Yunanistan’ın ülkemiz üzerindeki emellerini görmezlikten gelmek demek değil midir?

 

Yirmi yıl aradan sonra tekrar İMF dayatmaları ile yeni ekonomik bağımlılık dönemine karar verilecek gibi görünüyor.

 

Birde KHK ile işten uzaklaştırılanların görevlerine iadesi konusu var!

 

Mesela Türk Devletleri Teşkilatı'nın akıbeti ne olur! Merakı muciptir! 

 

Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın Rusya Ukrayna savaşında yürüttüğü stratejik ve diplomatik netice veren çabaları dost ve düşmanlara adeta şapka çıkarttırmış ülkemizi hiç zarara uğratmadığı gibi her alanda Türkiye'nin lehine sonuçlar elde etmiştir! 

Geçtiğimiz haftalarda ABD'ye giden ve orada “Türkiye Ukrayna yanında yer almalıydı” diyen Kılıçdaroğlu'nun bu tercihi gerçekleşseydi mazallah bu gün Rusya Ukrayna savaşı ülkemize taşınmış olabilirdi! En hafif sonuçları itibarıyla bu kış yakmaya doğal gazımız, araçlara yakıtımız olmaz, sanayimiz çöker, elektrik kesintileri ile ülke yaşanmaz hale gelebilirdi! İşte muhalefet liderinin dış politika ön görüsü mü dersiniz yoksa ABD'ye “emret” duruşu mu dersiniz! Kararı sizler verin!

Öte yandan altılı masa ve yandan çarklı ortaklarının ana hedefi olarak ileri sürdükleri parlamenter sisteme dönüş konusuna gelince;

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi konusunda bir şey yapmayacaklarını düşünüyorum, çünkü yeni sistem yönetmek isteyenler için tam yetki sağlamaktadır! Bu kadar geniş yetkilerden kim vazgeçer ki?

 

Muhalefetin cumhurbaşkanlığı seçimini kazanması halinde iktidarın yirmi yılda yaptık dediklerini ise, kanun hükmünde kararnamelerle nasıl yirmi günde ters yüz edilip edilmeyeceğini bu yetkiler sayesinde göreceğiz! 

Peki öyle bir durumun yaşanması halinde bu durumun sorumlusu sadece altılı masa etrafında toplananlar mıdır! 

Mevcut yönetimin sorumluluğu olmayacak mıdır?

Hadi hep birlikte düşünelim!

Verin cevabını. 

Tabi verilecek cevabınız varsa!

 

Milletin iktidara getirdiklerini iktidarda tutmak gibi bir sorumluluğu yoktur! İktidarda kalmak iktidarların işi ve sorumluluğudur!

 

Önümüzdeki seçimler çok şeye gebedir!

Allah milletimize, bize umut bağlamış kardeş topluluk ve devletlere zeval vermesin.

Vesselam


YAZARIN TÜM YAZILARI İÇİN
http://www.bncmedyahaber.com/yazar-ambargo-magduru-almanya-yi-bolecekler-ab-dagiliyor-yeni-dunya-kuruluyor-858.html

Kaynak: Editör:
Etiketler: Nuri, Demirağ'ın, Başına, Gelenler, Selçuk, Bayraktar'ın, Başına, da, Gelir, mi?,
Yorumlar
Haber Yazılımı