Haber Detayı
16 Nisan 2021 - Cuma 14:46
 
Kıbrıs'taki Tehlikeli Gelişmelere Dikkat!..
Mehmet Yaman yazdı.. Kıbrıs'taki Tehlikeli Gelişmelere Dikkat!..
YAŞAM Haberi
Kıbrıs'taki Tehlikeli Gelişmelere Dikkat!..

KIBRISTAKİ TEHLİKELİ GELİŞMELERE DİKKAT!..

 

   KIBRIS’TA UZUNCA YILLARDIR CİDDİ BİR İNANÇ VE KÜLTÜR KAYBI YAŞIYORKEN, BU KEZ DE, K.KIBRIS ANAYASA MAHKEMESİ, KURAN KURSLARININ, LAİKLİĞE AYKIRI OLDUĞU GEREKÇESİYLE, KAPATILMASINA KARAR VERDİ VE MAALESEF KAPATILDI.


   Kıbrıs rum kesimi, tüm kurumlarında ve okullarında, harıl harıl hrıstiyanlık eğitimi ve raklamı yapıyorken, bizim tarafta bu, Kıbrıs’ımız açısından çok kaybettirici, yanlış ve özel kastları hatırlatan bir karar ve uygulamadır.


   Kıbrıs’ımızı çok uzun yıllardır, inanç ve milli değerlerimizden kopararak, özellikle ingiliz siyaseti ve kültürünün de etkinliğiyle, haçlı batının kölesi haline getirmeye çalışan, dış ve iç ihanet şebekeleri, uzunca bir mesafe kaydettiler. 


   Rum kesimi, militan hrıstiyanlık çalışmalarını yoğun bir halde, ciddi bir baskı olarak güneyde sürdürürken, bizimkilerin inançsız ve kültüründen kopmuş bir sürü toplumu haline getirme politikasına hizmet eder tavır sergilemeye devam edilmesi, üzerinde ciddiyetle durulacak, acil tedbirlerin alınması gerekli önemli bir konu olarak önümüzde üzücü konumunu devam ettirmektedir.


   Kıbrıs yönetimimiz ve Türkiyemiz, birlikte üretecekleri projeyle, bu tehlikeli kayıplara son vermek için, bir an önce yasal ve kültürel bazda, çok ciddi tedbirleri, vakit kaybetmeden almalıdır. Aksi halde, yakın gelecekte karşılacağımız bir kaybın ciddi ayak sesleri, giderek artacak ve bizi pişmanlıklara giriftar edecektir.


   Kıbrısımız ve ülkemizin yöneticileri ile halkımız, el birliğiyle Kıbrısı güçlendirme ve bağımsız bir devlet haline getirme savaşında hep beraber, tarihi görevlerimizin başına, lütfen!..


   Saygılar!..

Kaynak: Editör:
Etiketler: Kıbrıs'taki, Tehlikeli, Gelişmelere, Dikkat!..,
Yorumlar
Haber Yazılımı