Haber Detayı
31 Ağustos 2020 - Pazartesi 21:50
 
İstanbul İçin Tehlike Çanları Çalıyor! Büyük deprem Uyarısı!?
BNC Medya Haber yazarımız Deprem Tahmin Uzmanı Kadir Sütçü: "Ege ve Akdeniz çevresinde beliritilen yerlerde, belirtilen büyüklüklerde, belirtilen zaman aralığında 120 saat ( 5 Gün ) içerisinde depremler meydana gelmez ise,1999' dan itibaren takip etiğim karıncalar yuvalarından çıkıp ölürler ise "Büyük İstanbul Depremi" için geriye sayımın başladığını belirtti.
YAŞAM Haberi
İstanbul İçin Tehlike Çanları Çalıyor! Büyük deprem Uyarısı!?

BNC Medya Haber yazarımız, Deprem Tahmin Uzmanı Kadir Sütçü: "Ege ve Akdeniz çervresinde beliritlen yerlerde, belitilen büyüklüklerde, belirtilen zaman aralığında 120 saat ( 5 Gün ) içerisinde depremremler meydana gelmez ise,1999' dan itibaren takip etiğim karıncalar yuvalarından çıkıp ölürler ise İstanbul Depremi için geriye sayımın başladığını" belirtti.

Deprem tahmininde kendi geliştirmiş olduğu yöntemlere dair marka patenti olan 

depremin yeri, zamanı ve büyüklük tahminlerinde 97'nin üzerinde başarısı bulunan Kadir Sütçü; 03 numaralı tahmine dün bir rapor yazdı.

Raporda;

"Türkiye ve çevresi olarak batıda İtalya kuzeyde Rusya doğuda Hazar Denizi'nin doğusu ve İran. Güneyde Aden Körfezi Mısır Afrika Kıtası'nın ortasından itibaren görülen Deprem Kuvveti Organize Sistemiyle (DEKOS) Sütçü Bulutlarının hareketi ve yön istikameti durumunu inceleme ve araştırma yapmaktayım. Bu duruma göre; DEKOS etkisi görülen alan içinde iki olasılık biri gerçekleşecektir. DEKOS etkisi Sütçü Bulutlarının hareketini ve yön istikametini sağladığı gibi meteorolojideki yüksek basınç (YB) ve alçak basınç (AB) alanlarını da oluşturmaktadır."

Birinci Olasılık:  

Zaman: 30.08.2020 12:30 KS (120 Saat içinde)

Büyüklük: 3.5-4.5 arasında

Yer:

İtalya

Doğu Akdeniz

Batı Akdeniz

Yunanistan

Ege Denizi

Romanya

Türkiye

Rusya

Hazar Denizi Doğusu

Hazar Denizi Batısı

İran

Irak

Kızıl Deniz

olmazsa ve birinci olasılık gerçekleşmediğinde

 

İkinci Olasılık:

Zaman: 120 Saat sonra

Büyüklük: 7.0+ büyüklük

Yer: 120 saat sonunda yazılacak."

 

www.bncmedyahaber.com yazarımız deprem tahmin uzmanı Kadir Sütçü ile bu sabah yaptığımız röportajda ikinci olasılıktaki yerin neresi olduğunu sorduk.

Sütçü'nün yanıtı "Allah Göstermesin İstanbul ve Çevresi olacak" dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: İstanbul, İçin, Tehlike, Çanları, Çalıyor!, Büyük, deprem, Uyarısı!?,
Yorumlar
Haber Yazılımı