Haber Detayı
05 Aralık 2023 - Salı 16:04
 
Gece Ajansı’nda Filistinli Gazeteci Yazar Muhammed Ebu Takiya İle Derinlemesine Analiz
Muhammet Binici’nin hazırlayıp sunduğu Gece Ajansı programının bu haftaki konuğu, Filistinli gazeteci yazar Muhammed Ebu Takiya oldu. Programda, İsrail ve Filistin arasındaki ateşkes öncesi ve sonrası önemli bir gündem maddesi olarak ele alındı. Ateşkesin ardından İsrail’in dünya gözü önünde gerçekleştirdiği hak ihlalleri, hukuk tanımadan yapılan saldırılar, bombardımanlar ve soykırım detaylı bir şekilde masaya yatırıldı. Program, Filistin’in maruz kaldığı zorluklara dikkat çekerek, bu sürecin insanlık adına bir vahşet örneği olduğunu vurguladı. İşte ayrıntılar!..
GÜNDEM Haberi
Gece Ajansı’nda Filistinli Gazeteci Yazar Muhammed Ebu Takiya İle Derinlemesine Analiz

 

 


Muhammet Binici’nin hazırlayıp sunduğu Gece Ajansı programının bu haftaki konuğu, Filistinli gazeteci yazar Muhammed Ebu Takiya oldu. Programda, İsrail ve Filistin arasındaki ateşkes öncesi ve sonrası önemli bir gündem maddesi olarak ele alındı.

Ateşkesin ardından İsrail’in dünya gözü önünde gerçekleştirdiği hak ihlalleri, hukuk tanımadan yapılan saldırılar, bombardımanlar ve soykırım detaylı bir şekilde masaya yatırıldı. Program, Filistin’in maruz kaldığı zorluklara dikkat çekerek, bu sürecin insanlık adına bir vahşet örneği olduğunu vurguladı.
 

Programda ayrıca, Filistin’in yüksek katma değeri ve eğitim düzeyinin 99’un üzerinde olması konuşuldu. Filistin’in azmi, direnci ve kararlılığıyla dünya halkları arasında öne çıkan tek özgür ülke olduğu belirtildi. Gazeteci Muhammed Ebu Takiya, Filistin’in kültürel ve akademik zenginliğine vurgu yaparak, bu ülkenin sadece topraklarını değil, aynı zamanda kültürünü de koruma kararlılığına dikkat çekti.

“Gazze Filistin’dir, Filistin Gazze’dir” 


Özellikle, “Gazze Filistin’dir, Filistin Gazze’dir” sözlerinin perde arkasının irdelendiği programda, Filistin halkının ölümü öldüren mücadele ruhunun dünya halklarına örnek olduğu ve bu mücadele sayesinde birçok insana İslam’ın kapı aralandığı vurgulandı. Bu sayede birçoğunun da Müslümanlığı tercih etti ifade edildi.


Kalplerdeki Direnişin Simgesi 

Muhammet Binici’nin hazırlayıp sunduğu Gece Ajansı Programı, Filistin’in direnişinin sadece coğrafi sınırlarla sınırlı kalmadığını, aynı zamanda kalplerde de bir direnişin simgesi olduğunu gösterdi.
 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Gece, Ajansı’nda, Filistinli, Gazeteci, Yazar, Muhammed, Ebu, Takiya, İle, Derinlemesine, Analiz,
Yorumlar
Haber Yazılımı