Haber Detayı
29 Mart 2024 - Cuma 22:25
 
Doç. Dr. Murat Aygen'in 28 Şubat'taki Kararlı Duruşu Unutulmadı:
Elazığ MHP Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Murat Aygen'in 28 Şubat'taki kararlı duruşu, özgürlük ve adalet mücadelesindeki rolünü vurguluyor. Atatürk Sağlık Meslek Lisesi'nde başörtü yasağına karşı çıkan Aygen'in dik duruşu, bugünkü liderlik potansiyelini yansıtıyor. Aygen'in, "Bura Rusya mı?" sözleriyle başörtü yasağına karşı çıkması, özgürlük için mücadele ettiğinin kanıtı olarak yorumlanıyor. Aygen'in, "Ben o dönemlerde okul müdürüydüm. Dik durdum ve bacılarımıza sahip çıktım. Herkes bilir" ifadeleri, kararlı duruşunu yansıtıyor.
GÜNDEM Haberi
 Doç. Dr. Murat Aygen'in 28 Şubat'taki Kararlı Duruşu Unutulmadı:

BNC MEDYA HABER / ELAZIĞ



Doç. Dr. Murat Aygen'in 28 Şubat'taki Kararlı Duruşu Unutulmadı: "Özgürlük İçin Dik Duruş"
 

Mesajda, 1997 yılında Atatürk Sağlık Meslek Lisesi'nde yaşanan ve Türkiye'nin başörtü yasağının zirveye çıktığı dönemde Aygen'in gösterdiği duruş hatırlatıldı. Kararlı ve dik duruşuyla öne çıkan Aygen, o dönemde Elazığ'da başörtüye ile ilgili engellemelere karşı çıkarak özgürlük ve adalet mücadelesinin ön safında yer almıştı.
 

Doç. Dr. Murat Aygen'in 28 Şubat'taki kararlı duruşu, özgürlük ve adalet mücadelesindeki rolünü ve liderlik vasıflarını ön plana çıkararak unutulmaz bir iz bırakmaya devam ediyor.

Canlı yayın esnasında mesaj gönderen ve 28 Şubat dönemindeki o acı günleri anlatan öğretmenin mesajı ise şöyle:



"
1997 28 Ekim'de Atatürk sağlık Meslek Lisesine Ergani SML den tayin geldim.Bu dönem Türkiye'de başörtüsü yasağının yaşandığı en acımasız süreçti.Elazığda En mütedeyyin kurum amirleri kendi gelecekleri için örtüye asla izin vermiyorlardı.Kurban bayram öncesi kurum amirlerinin tümünün bulunduğu bir toplantı sonrasında bayramdan sonra Elazığ İlinde kamuda başörtüsü yasağının mutlaka olacağı dile getirilmişti.

Buna rağmen MURAT AYGEN "bura Rusya mı "deyip karşı çıkmıştı.Ve ben örtümü hiç açmadan çalıştım 28 ŞUBAT sürecinde. Dünya ve ahirette RABBİM ebeden razı olsun Murat Hocamızdan.M Yolunuz açık olsun daima Saygılarımla Havva Atıcı Metin Koloğlu MTAL öğretmeni."

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: , Doç., Dr., Murat, Aygen'in, 28, Şubat'taki, Kararlı, Duruşu, Unutulmadı:, ,
Yorumlar
Haber Yazılımı