Haber Detayı
13 Ağustos 2022 - Cumartesi 16:06
 
Dilipak ve Yıldızcı Ailesinin Mutlu Günü
Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak’ın kızı Ahsen Büşra Dilipak, 12.8.2022’de, İstanbul, Beykoz’da, Şehr-i Dilmun’da, iki aile ve akrabalarının buluştuğu bir törende Emre Burak Yıldızcı ile nişanlandı.
YAŞAM Haberi
Dilipak ve Yıldızcı Ailesinin Mutlu Günü

Dilipak ve Yıldızcı Ailesinin Mutlu Günü

DİLİPAK’IN KIZI AHMET BÜRŞA, EMRE İLE NİŞANLANDI!

 

 

Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak’ın kızı Ahsen Büşra Dilipak, 12.8.2022’de, İstanbul, Beykoz’da, Şehr-i Dilmun’da, iki aile ve akrabalarının buluştuğu bir törende Emre Burak Yıldızcı ile nişanlandı.

 

Nişanlıların nişan yüzüklerini Dilipak’ın dayısı, devlet eski bakanlarından Hasan Aksay ve Emre Burak’ın dedesi Mardin eşrafından Abdulkadir Ayhan taktı ve her iki dede kısa birer konuşma yaptılar. Daha sonra kız ve erkek tarafın babaları Abdurrahman Dilipak ve Bekir Yıldızcı  da birer konuşma yaptılar. Dilipak, konuşmasında, aile, gençlik, Muharrem ay’ının Müslümanlar açısından önemi üzerinde durdu.

 

Dilipak-Yıldızcı aileleri arasında tanışma ve sohbetle devam eden nişan töreninde Aile, Müslümanların sorumlulukları üzerine sohbetler yapıldı. 100 cıvarında davetlinin katıldığı kır buluşmasında aileler de birbiri ile tanıştılar.

 

AHSEN BÜŞRA ULUSLARARASI İLİŞKİLER VE SOSYOLOJİ OKUDU

 

Ahsen Bürşa Dilipak İstanbul Şehir üniversitesi İngilizce siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler mezunu, bir yıl Katar üniversitesinde Arapça eğitimi aldı ve şu anda Üsküdar üniversitesinde sosyoloji alanında yüksek lisans eğitimini tamamladı, tez aşamasındadır. Bunların yanısıra resim ve müzik dersleri de aldı. Aynı zamanda insan hakları ve insani yardım alanlarında gönüllü çalışmalar yapmaktadır.

 

Babası Abdurrahman Dilipak Gazeteci-Yazar. Haruniye’de doğdu, Baba tarafından Maraşlı. Anne Asiye Dilipak İnsan Hakları aktivisti. Ankaralı ev hanımıdır.

 

EMRE BURAK ASTRO FİZİK VE BİLGİSAYAR MÜHENDİSİ

 

Emre Burak Boğaziçi Üniversitesi’nde Elektrik Elektronik Mühendisliği ve Fizik bölümlerinde lisans eğitimini tamamladıktan sonra yine Boğaziçi Üniversitesi’nde Fizik bölümünde yüksek lisans yaptı ve bu sırada araştırma görevlisi olarak çalıştı. Şu anda Amerika’da University of Wisconsin-Madison’da Atom altı parçacıklar ve Astrofizik alanında doktorasını yapıyor ve aynı üniversitede araştırma görevlisi olarak çalışmaya devam ediyor.

 

Babası Bekir Yıldızcı Çorumda doğdu. Uzun yıllardır memuriyet hayatına TRT’de devam etmektedir. Annesi Aysel Yıldızcı Mardinli ve ev hanımıdır.

 

Nişan töreninde katılan misafirlere dağıtılan küçük gül şişelerinde “Kederler paylaşıldıkça azalır, mutluluklar paylaşıldıkça çoğalır. Biz Allah’ın emri ve peygamberin gavli ile paylaşmayı seçtik” yazıyordu.

 

 

Dilipak ve Yıldızcı nişan töreninde

 

Nişan töreninde katılan misafirlere dağıtılan küçük gül şişelerinde “Kederler paylaşıldıkça azalır, mutluluklar paylaşıldıkça çoğalır. Biz Allah’ın emri ve peygamberin gavli ile paylaşmayı seçtik” yazıyordu.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Dilipak, ve, Yıldızcı, Ailesinin, Mutlu, Günü,
Yorumlar
Haber Yazılımı