Haber Detayı
02 Eylül 2020 - Çarşamba 19:10
 
Dikkat!.. Batikon Seyreltildiğinde Mikrobu Öldürmüyor. Doktorlar, Veterinerler Hastalar Tehlikede!..
Çok geniş bir kullanım alanına sahip olduğu bilinen batikon, en çok tercih edildiği kullanım şekli antiseptik solüsyondur. Yaralanmalarda özellikle küçük yaralarda ilk yardım sırasında kullanılır. Bunun yanında jinokolojik müdahalelerde, cerrahi işlemler sırasında cilt ve mukozanın dezenfekte edilmesi için de kullanılır. Tv5 ekranlarında her Pazartesi saat 22’de canlı yayınlanan Muhammet Binici ile Söz Meydanı Programında Prof. Dr. Abdullah Çoban önemli açıklamalarda bulundu.
SAĞLIK Haberi
Dikkat!.. Batikon Seyreltildiğinde Mikrobu Öldürmüyor. Doktorlar, Veterinerler Hastalar Tehlikede!..

Çok geniş bir kullanım alanına sahip olduğu bilinen batikon, en çok tercih edildiği kullanım şekli antiseptik solüsyondur. Yaralanmalarda özellikle küçük yaralarda ilkyardım sırasında kullanılır. Bunun yanında jinokolojik müdahalelerde, cerrahi işlemler sırasında cilt ve mukozanın dezenfekte edilmesi için de kullanılır. Tv5 ekranlarında her Pazartesi saat 22’de canlı yayınlanan Muhammet Binici ile Söz Meydanı Programında Prof. Dr. Abdullah Çoban önemli açıklamalarda bulundu.

HABERİN VİDEOSU

Çoban: Ülkemizde Batikon diye yaygın bir şekilde bütün eczanelerimizde, hastahanelerimizde doktorlarımızın sürekli olarak kullandığı antibakteryel bir malzeme var. Bu madde (batikon) Dünya’da 2 firma tarafından üretiliyor ve 1.2 iyot ihtiva ediyor. Bu konularda yapmış olduğum çalışmalarda 3 tane patent aldım. Bunların biri Avrupa patentidir. Patentimin birisine itiraz geldi. Batikonda Yüzde 1.2 iyot kullanıyorlar ben ise 0.6 iyot kullanıyorum. Yüzde 0.6 iyot kullanmama rağmen elde ettiğim üründeki etki (antibakteryel özellikler o iki firmanın ürettiği ve diğer ticari ürünlerden en az 2 kat daha etkili.. Yani iyot esaslı antibakteryel bir malzeme… Dediler ki; batikonu da seyreltirsek o da aynı etkiye sahip olur. Bende bunu bilmediğim ve hiç çalışmadığım için önce patentimden vazgeçtim sonra doğru olabilir diye konuyu araştırdım. Dedikleri detayın üzerinde yoğunlaştım. Gece gündüz bir çok bilimsel deneme yaptım. Sonuç olarak gördüm ki; batikon seyreltildiğinde iddia edildiğnin aksine iyot miktarı 0.6 ya düşürüldüğünde hiçbir antibakteryel etki göstermemektedir. Dedi.

Prof. Dr. Abdullah Çoban’ın açıklamasından sonra hastahanelerde enfeksiyon kapıp hastalanan ve bu sebeple hayatını kaybeden hastaların durumu seyreltilerek kullanılan batikonun mikrobu öldürmemesi sebebiyle mi merak konusu!??

 

Prof. Dr. Abdullah Çoban Bu memleketin yetiştirdiği bilim adamlarından biridir. 

Bir yere başvurulduğunda diyorlar ki; “binlerce kişi geliyor bir şeyler yaptık diyor. Dolayısıyla hangi birine bakalım diyorlar. Ben o insan olarak o binlerce kişiden biriyim ama özelliklerim var. 11 tane patenti olan, hatta Erciyes Üniversitesinde Avrupa patent sahibi olan tek kişiyim. 11 patentin 4 tanesi antiviral ve antibakteryel alanında patentlerin 1 Avrupa 3 Türkiye.. Bunun dışında kenevirden kanser ilacı konusunda her türlü yakıt, yine kenevirden kurşungeçirmez malzemeler alanında daha birçok alanda kendimi yetiştirmiş belli bir bilgiye sahip doğru bildiğini de her yerde söylemekten çekinmeyen biriyim.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Dikkat!.., Batikon, Seyreltildiğinde, Mikrobu, Öldürmüyor., Doktorlar,, Veterinerler, Hastalar, Tehlikede!..,
Haber Videosu

Web Tv'de Görüntüle

Bu videoyu yorumlamak ve paylaşmak için ayrıca tıklayın.

Yorumlar
Haber Yazılımı