Haber Detayı
14 Ağustos 2020 - Cuma 19:14
 
Ayıp Olur Korkusuna; Maske Zırhı!..
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyeleri; Tatile gidecekleri, düğün yapacakları, toplu alanlarda bulunacakları sosyal mesafe, hijyen, ve maske takma kurallarına uyulması konusunda uyarmıştı. Düğün yapanlar, tatile gidenler birbir geri dönmeye başladı ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurul Üyelerinden bir uyarı daha geldi. Buna göre tatil dönüşü işbaşı yapacak olanları uyararak, "Dönüşte mutlaka maskelerini çıkarmamaları ve evde dahi sosyal mesafe ve maskeye dikkat etmeleri gerekiyor. Home ofis çalışanlar home ofis olarak devam etmeli, home ofis çalışamayacak durumda olanlar ise diğer çalışma arkadaşlarıyla sosyal mesafeyi koruyarak ve maske takarak muhatap olmalı" dedi. Bir uyarı da BNCMEDYAHABER.COM yazarımız Psikoterapist / Psikolojik Danışman Sümeyra GÜLER ÖZSOY'dan geldi. İşte o uyarıyı da yazarımız "Ayıp Olur Korkusuna / Maske Zırhı" başlıklı köşe yazısına taşıdı. İşte Sümeyra GÜLER ÖZSOY'un o yazısı;
SAĞLIK Haberi
Ayıp Olur Korkusuna; Maske Zırhı!..

Ayıp Olur Korkusuna / Maske Zırhı

Davulun sesi uzaktan hoş gelir mi(ş)! Her ne kadar toplum olarak tüm etkinliklerimize giriftar olsa da benim tek sevdiğim davul sesi, ramazan gecelerini süsleyen sahurun habercisidir. Onun dışında duyduğum tüm davul sesleri bana itiraf etmeliyim ki gürültü gibi gelir. Uzağı da yakını da şahsımca çok cezbedici değildir. Kulağımıza çok hoş gelmese de,  pandeminin sesi de davul sesi gibi uzaktan geldiğince  rahatsız etmemektedir; fakat  evinin içinde, yakın akrabaların birinde çıkan Covid-19’un  şiddeti,  kulakları delmekte,  yürekleri kor etmektedir.  Yüzde yüz yaşayacağımızı bildiğimiz ÖLÜM gerçeğini hiç yaşamayacak gibi unutan bir varlık olan insana,   ölüm getiren salgın da korkarım ki ders vermemiştir,  vermemektedir. Vaka sayısı binler, vefat sayısı on beşlerde der geçeriz geçmesine de,  o on beşten birini yaşayan tüm evlerdeki matem göz ardı edilirken, sayılar bir haber olarak kalır belleklerde. Sonra enteresan şeyler duyulur. Covid testi pozitif çıktığı için hastaneden kaçan mı ararsınız,  “pozitif olduğum duyulursa kimse düğünümüze gelmez” diyerek tüm düğünü riske atan analar babalar mı? Bir de tüm yakınlarıyla helalleşerek herkesle hastanede beraber olmayı seçen sıcak kanlı, akraba canlısı (!) yurdum insanını unutmamalı.

İnsanın hazza yaklaşan acıdan uzaklaşan yanı depreştikçe korkuları hafife alır,  hiçbir şey olmayacak gibi davranır. Yoksa bu yaşananlar nasıl ve hangi mantıkla izah edilir. Şimdi en çok da “Bana bir şey olmaz” diye düşünenlerle “gitmezsem ayıp olurcular” var sahnede. Düğün mü var gitmem gerekir, birisi mi çağırdı koşa koşa gidilir,  gelen olursa eywallah denir, birisi tatil mi dedi hiç kaçırılmaz gidilir. Ne de olsa herkes güya maskelidir. Maskelerse  boyunları süsleyen yeni aksesuarlar gibidir. Her şey göstermelik, covitse sadece cümlelerde aman mesafeyi koruyalım diyenlerin espri sebebidir.

Yazının devamı İçin Linki Tıklayınız!..

http://www.bncmedyahaber.com/yazar-ayip-olur-korkusuna-maske-zirhi-138.html

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Ayıp, Olur, Korkusuna;, Maske, Zırhı!..,
Yorumlar
Haber Yazılımı