Haber Detayı
13 Temmuz 2020 - Pazartesi 15:12
 
Adrenochrome (Adrenokrom) nedir?
ABD'nin önde gelen online mobilya mağazası Wayfair'ın çocuk kaçakçılığı yaptığına dair iddialarla birlikte kimyasal bir bileşik olan "Adrenochrome" (Adrenokrom) da gündeme geldi. Sosyal medyada yer alan iddialara göre sadece çocukların beyinlerinde üretilen bu maddeyi elde etmek için, küçük çocuklar kaçırılarak öldürülüyor.
GÜNDEM Haberi
Adrenochrome (Adrenokrom) nedir?

Geçtiğimiz aylarda ABD'li oyuncu Sandra Bullock’un güzellik sırrını açıklaması ile ilk olarak ortaya çıkan Adrenochrome nedir sorusu bugün ABD'li e-ticaret sitesi üzerinden çocukların isimlerinin verilerek ticaretinin yapıldığı iddiaları üzerine yeniden gündeme geldi. Peki Adrenochrome nedir, ne anlama geliyor?

 

 

Adrenochrome nedir?

Adrenochrome vücutta salgılanan adrenalinin (epinefrin olarak da bilinir) oksitlenmiş halidir. Vücut bu kimyasalı korku veya heyecan sırasında gerçekleşen adrenalin patlaması ile salgılıyor. Adrenochrom'un, sünnet olan Koreli çocuklardan elde ettiği söylense de bu konuyla ilgili oldukça rahatsız edici iddialar da mevcut.

İddialara göre, adrenochrom 0-9 yaş aralığındaki çocuklardan elde ediliyor. Adrenochrome, korku ve heyecan sırasında yaşanan adrenalin patlaması ile salgılandığını için dehşet verici yöntemler kullanıldığı da söylenenler arasında

 

ADRENOCHROME ÜRETİMİ NASIL YAPILIYOR?

Potansiyel kurban iskence yöntemine maruz kalıyor ve ölüm süresi mümkün olduğunca uzatılıyor. Buna bağlı olarak vücudun salgıladığı adrenochrome miktarı çoğalıyor ve kurban öldürüldükten sonra boynun arka kısmından şırınga yardımıyla kimyasal emiliyor.

 

Adrenochrome adlı kimyasal bileşikle ilgili söz konusu iddialar nereden kaynaklanıyor?

ABD'li yazar Hunter S. Thompson'ın 1972'de yayımlanan "Fear and Loathing in Las Vegas" adlı romanında adrenochrome çocukların beyninden diri diri elde edilmesi gereken bir gençlik iksiri olarak anlatılıyor. Daha sonra Las Vegas Parano adıyla filmi de çekilen roman, bu sıradan kimyasal sentezi dünyanın en güçlü uyuşturucu ilacı olacak sunuyor. Üstelik romanda geçen ifadelere göre çocukların beyninde adrenalin salgılarken ortaya çıkan bu molekülün, ölü bir bedenden elde edilmesi de mümkün değil. Romanda molekülü satan karakterin çocuk katili olduğu ortaya çıkıyor. Thompson'ın romanından yola çıkan komplo teorileri de çocukların adrenochrome için kaçırıldığını ve işkence gördüğünü öne sürüyor.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Adrenochrome, (Adrenokrom), nedir?,
Yorumlar
Haber Yazılımı