Haber Detayı
05 Ekim 2020 - Pazartesi 00:11
 
Türk Denilince!..
Halis Özdemir Yazdı!..
GÜNDEM Haberi
Türk Denilince!..

Türk Denilince!..

Türk demek Müslüman demektir.
Böyle olduğunu Türkiye dışına özellikle Avrupa'ya çıktığınızda anlarsınız. Arnavutluk'ta ihtiyar bir kadının Türküm demesi aslında tam da budur.
Türklerin kahir ekseriyeti Müslümandır.
Asırlarca İslam'ın bayraktarlığını yapmışlar yapmaya devam edecek olan ümmettir.

Türk denilince ne anlaşılır; Türklerin dünyadaki nüfusları, inançları ve bulundukları coğrafyada etkilerini bilmek gerekir.

Makalelerimde dünyaya yön veren Türk ve Müslüman bilim ve ilim adamlarından bahsetmiştim. Bugün bilimin gelişmesinde bilim insanlarımızın tesir ve öncülüğü su götürmez bir gerçektir. 


Maalesef ülkemizde Türk denince "ırkçılık" yapıldığı anlaşılsın istenmiş ve sanki Türk demek ayıpmış gibi bir algı oluşturulmuştur.
Oysa kendi tarihlerini ve geçmişlerini bilmeyen milletlerin sonları hazindir. 
Türk tarihinde ırkçılık hiç olmamıştır. Tabi ırkçılık yapanlar olmuştur ancak kıymeti harbiyesi yoktur çünkü Türklerin kahir ekseriyeti Müslümandır ve Irkçılık İslam'da yasaktır. Kerihtir.

 

Türk tarihçi ve sosyologları Türkü tarif ederlerken ırk olarak tarif etmezler. Türkü inançta, dilde, gelenekte, bayrak ve vatan sevgisinde aynı düşünce ve hissiyat olarak görmektedirler. Devletine, bayrağına, milletine, inancına bağlı olmak Türk Milletinin mensubu olmak için yeterli görülmektedir.

 

Türklüğe sırt dönmek kimliksizleşmeye, tarihine sırt dönmeye, daha da kötüsü barbar Batı'nın tarifi ile kendini tahrif etmeye kadar iş vardırılmaktadır. 

 

Ünlü seyyah İbn'i Batuta seyahatnamesinde Türkleri anlatırken bakınız nasıl tarif ediyor; "İstanbul'u Türklerin fethetmesinden önce sokaklarında insan dışkıları ve pislikten, pis kokudan yürünemezdi. Türkler İstanbul'u fethettikten sonra sokakları tertemiz olmuş, koku ve insan pisliklerinden eser kalmamıştı, Türklerin İstanbul'a geldikleri her şeyinden belli oluyordu." diyor.


Batılıların defi hacet için tuvalet inşaalarının tarihi iki yüz yılı geçmemektedir. Yıkanmaları ise daha felaket hikayeler barındırmaktadır.

 

Dünyada ise yaklaşık dörtyüz milyon Türk yaşamakta ve dünya dilleri arasında yaygınlık bakımından Türkçe dördüncü sıralardadır.

 

Yüzyıl önce Türk Devletinin şemsiyesi altında olan Suriye, Irak, Yemen, Libya ve diğerleri can mal emniyeti huzuru içinde yaşamaktaydılar. Bugün Türkiye'nin şemsiyesi altında yaşamış milletlerin tercihlerine bırakılsın emin olunuz hemen tamamı tekrar Türk devletinin hamiyetperver ve adil şemsiyesi altına girmeye dünden razılar ancak satılmış işbirlikçi yöneticiler bu durumu asla istemezler.


Türk Milleti; Türk, Kürt, Laz, Çerkes, Gürcü ve diğerlerinden oluşmaktadır.

 

Dünyada Müslüman Topluluklar ve Müslüman  Türk birliğinin kurulması Türkiye'nin önderliği ile gerçekleşecektir.

 

YAZININ DEVAMI İÇİN BURAYI TIKLAYIN!..
http://www.bncmedyahaber.com/yazar-turk-denilince-265.html

Kaynak: Editör:
Etiketler: Türk, Denilince!..,
Yorumlar
Haber Yazılımı