Haber Detayı
05 Nisan 2022 - Salı 23:27
 
Tiktok İşinde Gençleri Örnek Almak Ya Da Gençlerin Parmağında Oynamak!
Osman Hazır yazdı " Tiktok İşinde Gençleri Örnek Almak Ya Da Gençlerin Parmağında Oynamak!"
GÜNDEM Haberi
Tiktok İşinde Gençleri Örnek Almak Ya Da Gençlerin Parmağında Oynamak!

TİKTOK İŞİNDE GENÇLERİ ÖRNEK ALMAK

YA DA GENÇLERİN PARMAĞINDA OYNAMAK!

 

Önce birkaç video örneği;

 

Bir kadın elindeki çikolatayı yemek üzere kanepede otururken eşi bir anda önünden geçiyormuş gibi yapıyor. Bunu yaparken de tam hanımının yüzüne denk gelecek şekilde gaz çıkarıyor (geğirmiyor). Kadın midesi bulanmış vaziyette öbür odaya koşarken elindeki çikolatayı kanepeye fırlatıp gidiyor. Adam da zafer kazanmış eda ile hem kanepeye uzanıyor hem de hanımının bıraktığı çikolatayı alıp yemeye başlıyor. Tabi bütün bunları kaydeden bir üçüncü şahıs var. Sonrası video tiktokta.

 

Bir başka videoda;

 

Bir genç kanepede uyuyor. Annesi olduğu sonradan anlaşılacak kadın uyuyan oğluna okkalı bir şamar vuruyor. Yediği tokadın etkisi ve acısıyla uyanan delikanlı ne olduğunu anlamaya çalışırken annesi “ne oldu oğlum rüya mı gördün. Korkma korkma” diye oğlunun yüzünü okşuyor. Oğlan annesinin yaptığı eşşek şakasını anlıyor. Annesi öbür odaya giderken “anneme şaka yapacağım ne yapayım” diye takipçilerine soruyor. Tabi bu videoyu da çeken birisi var. Sonrası video tiktokta.

 

Bir başka videoda;

 

Bir baba kanepede uzanmış televizyon izliyor. 5-6 yaşlarında olduğu tahmin edilen bir erkek çocuk adamın tam yüz hizasında yüzüne doğru gaz çıkartıp koşarak uzaklaşıyor. Tabi bu videoyu da çeken birisi var. Sonrası video tiktokta.

 

Bir başka videoda

 

Artık gına gelmiş bir senaryo devrede. Bir baba yer sofrasında iştahla kahvaltı yapıyor. Kızı elindeki çaydanlıkla odaya giriyor. İçi boş olduğu sonradan anlaşılacak çaydanlığı babasının üzerine düşürmüş gibi yaparak onu korkutuyor. Tabi bu videoyu da çeken birisi var. Sonrası video tiktokta  

 

Daha başka bir sürü video düşüyor karşımıza. Karı kocanın birbirlerini rencide ettikleri. Yaşlı yaşlı teyzelerin ve amcaların tiktok videolarına malzeme yapıldıkları bir sürü örnek görüyoruz. Açıkçası arkadaş grubunda bile yapsalar sonra birlikte izlemekten utanacakları görüntüleri milyonlar izliyor.

 

Büyükleri kaybediyoruz.

 

Maalesef her gün sayları gittikçe artan bu videolar yüzünden saygı duyacak ya da gençlere örnek olacak büyükleri bulmakta zorlanıyoruz. Açıkçası büyükleri kaybediyoruz. Evet, kesinlikle büyükleri kaybediyoruz. Nicedir “modern dünyanın bize dayattığı “şeyler” yüzünden çocuk ve gençleri kaybediyoruz.” Diye şikayetlenip duruyoruz ya artık öyle değil. O kaybettiğimizi söylediğimiz çocuk ve gençler artık onlara örnek olacak büyüklerin dünyasını ele geçirdiler.

 

Eskiden büyükler öyle ya da böyle küçükleri yönlendirir bir şekilde örnek olmaya çalışırlardı. En alt seviye IQ ve eğitim seviyesindeki birisinin bile kullanabileceği şekilde yapılmış olan cep telefonlarını kullanabilmeyi üstün zekâ olarak bize yutturdular önce. Böylece de bilgisayar ve cep telefonları konusunda çocuklarından yardım isteyen anne babalar onların parmakları ile sosyal medya cehenneminin çukuruna çok hızlı giriş yaptılar. Beğenilme, alkış alma kutsandıkça şöhret olma sevdası anne babaların da yüreklerini kaplamaya başladı.

 

Ben artık “çocuklara sosyal medya eğitimi verelim” derken çok keskin konuşmuyorum. Anne babalara sosyal medya ahlakı dersi verelim diyorum. Çünkü “ gızım bak hele beni gaç kişi beğenmiş” diye soran bir annenin durumu belki aile içinde şirin bulunabilir. Ancak beğeninin esaretine girmiş bir yetişkinin rezilliği daha çirkin oluyor.

 

Anneler babalar; çocuklar bizim değil, biz onların öğretmeniyiz. Onlara ahlakı, iffeti, birbirine saygıyı, Müslümanın onurunu ve şerefini korumayı bir yaşam biçimi olarak öğretemediğimiz sürece onların şeytandan emdikleri sütle bizleri de zehirleyecekler. Onlardan telefonun nasıl çalışacağını öğrenmek onların zeki olduğu dolayısıyla bu konuda söyledikleri her şeyin mutlak doğru olduğu anlamına gelmez.

 

Kısacası

 

Ben çocuk ve gençlerin sosyal medya ve internet aracılığıyla ifsad edilmesinden endişeliyim. Ancak ve maalesef, en az bir o kadar da büyüklerin ifsad edilmesinden endişeliyim.

Bir de

Yahu Allah rızası için yüzleri kırış kırış olmuş nine ve dedelerinizi sosyal medyanın beğeni dişlilerine alet etmeyin. Onlara yazık. Sabi sübyan çocuklarını sosyal medya malzemesi yapan anne babaların ise zaten yatacak yeri yok.

Son söz

Çocuk ve gençler için sosyal medyayı doğru kullanma, irade, ahlak ve maneviyat çalışmalarımız elbette olsun. Ancak görünen o ki büyükleri de ıskalamamak lazım.

Ahir ve akıbetimiz hayrolsun duasıyla vesselam..!

 

YAZARIN TÜM YAZILARI İÇİN
https://www.bncmedyahaber.com/yazar-benim-penceremden-bereketli-bir-ramazan-gunu-hik-yesi-792.html

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Tiktok, İşinde, Gençleri, Örnek, Almak, Ya, Da, Gençlerin, Parmağında, Oynamak!,
Yorumlar
Haber Yazılımı